Maartje Verdult (Dutch Flower Group) won vorige week samen met Artie Dewnarain en Steven Timmers met HortiCity op het HeroFestival

Maartje Verdult (Dutch Flower Group) won vorige week samen met Artie Dewnarain en Steven Timmers met HortiCity op het HeroFestival

Maartje aan het woord..

Afgelopen donderdag heeft jullie team met HortiCity gewonnen, hoe voelt dat nu? 

Fantastisch natuurlijk! We hebben een hele berg felicitaties ontvangen, en veel aandacht via LinkedIn gekregen. We hebben drie maanden hard gewerkt aan ons idee, maar ook hadden de andere groepen gave ideeën. Dan is het een onwijze waardering dat ons idee als beste uit de bus kwam.

Wat zijn de volgende stappen met HortiCity?

Er is flink wat aandacht voor ons idee. Zowel van mogelijke klanten als van mogelijke samenwerkingspartners. HortiCity is natuurlijk begonnen als onderdeel van het HortiHeroes Intrapreneurship programma, bedoeld om innovatie binnen onze huidige bedrijven te stimuleren. Daarom nemen we de komende periode de tijd om goed na te gaan en te bedenken of en hoe we verder gaan met HortiCity.

Wat vond je van de 3 eerste maanden van het HortiHeroes Academy?
De HortiHeroes Academy is een fantastisch programma waarbij we in sneltreinvaart alle ins en outs van startup innovatie hebben geleerd. Het leuke aan het programma is ook de directe toepasbaarheid doordat je naast de trainingen ook werkt aan je eigen startup. Het is erg inspirerend om begeleid te worden door de bevlogen trainers, mentoren en HortiHeroes organisatie. Daarnaast geeft HortiHeroes ook een interessant inzicht in mooie bedrijven binnen de sector door zowel de ervaringen van mede deelnemers als trainingen op externe locaties.

Wat is de leukste ervaring die je hier hebt meegemaakt?
Een van de hoogtepunten is toch wel de allereerste bootcamp geweest. Op een prachtige locatie in Limburg leer je de andere deelnemers kennen en begint het programma. Lezingen over de achtergrond van het programma, de eerste introducties tot de methodieken rondom startups (onder andere Lean Startup) en het vormen van de teams. Na 4 dagen ga je naar huis, met een heel veel nieuwe kennis, ideeën, een team en al heel wat pitch ervaring.

Wat is het meest leerzame dat je bij het ‘maken van’ HortiCity heb kunnen toepassen?
Ieder onderdeel van het programma gaf wel leerzame informatie. Enkel een idee is nog niks waard, dus eerst moet je veel experimenteren om duidelijk te krijgen of mensen wel zitten te wachten op jouw idee. Vervolgens moet je de opgedane kennis en ervaring omzetten naar een businessmodel waar ook nog geld mee verdiend kan worden. Tot slot was het heel veel oefenen om tot de winnende pitch te komen. Allemaal ervaringen die niet alleen nuttig waren voor het opbouwen van HortiCity, maar ook direct toegepast kunnen worden binnen je huidige bedrijf.

Als je de lezer een ding zou willen meegeven, wat zou dit zijn?

Bedrijven in de sector: twijfel niet langer, maar geef je talenten op voor de HortiHeroes Academy, je krijgt er gemotiveerde medewerkers voor terug die er klaar voor zijn de hele Food & Flower industrie klaar te stomen voor de toekomst!

 

Maartje Verdult, 10 juni 2018

Geen reactie's

Geef een reactie