Fuck business as usual | HortiHeroes UnConference en Arena Rotterdam

Fuck business as usual | HortiHeroes UnConference en Arena Rotterdam

Innovatieve ideeën, gevestigde ondernemers, techneuten, high potentials, start-ups en uitdagingen van de Food & Flower industry: HortiHeroes bracht hen bijeen tijdens de eerste UnConference op 11 oktober met de innovatie-communities van Venture Café en CIC Rotterdam. Doel? In 1 middag zoveel mogelijk van elkaar leren. Het liefst zaken die je morgen al zelf of samen binnen je eigen bedrijf kunt toepassen.

Bekijk hier de aftermovie:

Check de foto’s

Na de ‘warming up’ volgde een reeks korte, gerichte parallelle sessies, met o.a. een sessie over het opzetten van een e-commerce platform en over het vergroten van de adoptiesnelheid van verandering binnen en buiten je organisatie. Experts Lance Legal (co-founder/CTO 3co) en Eric Egberts (founder/CEO BloomyPro) werden bevraagd over hun kennis rondom het inzetten van augmented reality rondom dit thema.

In de volgende reeks deelden o.a. Michiel van Veen (Directeur Supply Chain & Operations Royal Lemkes) zijn visie op ‘the war on plastics’, Otto Freijser (Lean Startup Evangelist) gaf waardevolle inzichten over verandermanagement en pro-actieve teams en Simone Keijzer (Founder & UX lead Gearbox) gaf een kijkje in de ‘R&D keuken’ waar robotisering met behulp van data en vision software de oplossing biedt om processen te optimaliseren.

“Wat een goede ontspannen sfeer waarin we heel snel konden schakelen met veel verschillende mensen met hetzelfde doel voor ogen. Voor herhaling vatbaar!”

Maidie van den Bos – Bloesembar

“De UnConference was heel leerzaam. Een mooie opzet waar ik verschillende nuttige contacten heb gelegd. Bedankt!”

Piet van Oord – Oerlemans Plastics

“It was great to have participated! Very insightful and met a good bunch of people!”

Lucien Fesselet – Hogeschool InHolland

Op het aansluitende Arena event stonden inspirerende sprekers waaronder Rotterdamse Zakenvrouw van 2018 Janne Vereijken (founder Spring Company) en startup ondernemer Ron Simpson (co-founder The Avocado Show) op het podium. Die eerste had een duidelijke boodschap: “Wil je echt vernieuwen? Fuck business as usual, durf het oude los te laten. Want alleen dan kun je echt groots denken, oftewel met een ‘moonshot mindset’’ tot echt radicaal vernieuwende ideeën komen.”

Ron Simpson nam de ruim 125 Arena gasten mee in zijn startup avontuur. Een rollercoaster met heel veel learnings. The Avocado Show opende in maart 2017 in Amsterdam de deuren als eerste avocado restaurant in Europa. Nog voor er een bord geserveerd werd had de zaak van Ron Simpson en Julien Zaal al meer dan 50.000 fans op social media en zonder media-investering publicaties in ruim 60 landen plus meer dan 80 franchise-aanvragen. “Inmiddels staat die teller op 500’, vertelt Ron Simpson en is de fanbase gegroeid tot 100k op Instagram en 65k op Facebook.” Zijn belangrijkste tips? Simpson noemt het concept van The Avocado Show ‘sterk en simpel.’ “Daarin schuilt naar mijn mening ook de verklaring van het succes. Het is self-explanatory.” Het groot denken oftewel de moonshot mindset van Simpson werd zowel internationaal als nationaal met veel enthousiasme opgepikt. Zo investeerde Nature’s Pride € 5 miljoen waarmee de internationale uitrol gestart is en het horecaconcept doorvertaald wordt naar een merchandise lijn, een kookboek en een documentaire, allemaal met de avocado in de hoofdrol.

Anoesjka Imambaks (Executive Director CIC Rotterdam) nodigde de gasten aansluitend uit voor de ‘Weekly Gathering’ van de startup- en innovatie-communities van CIC en Venture Café Rotterdam. Een mooie afsluiter van deze dag om na te praten en nieuwe  verbindingen te maken tijdens de borrel. Wij komen hier zeker nog eens terug en ook het UnConference format is een blijvertje: De deelnemers beoordelen het gemiddeld met een 8!

“Alone we are smart, together we are heroic!”

Geen reactie's

Geef een reactie