Geen pillen maar paprika’s

Geen pillen maar paprika’s

HortiHeroes bracht Food & Flower innovators naar Den Haag

Het inspiratie- en netwerkevenement HortiHeroes Arena is een initiatief dat onder andere startups en young professionals verbindt met de Food- &  Flower Industrie om op grote schaal te vernieuwen en wereldwijd impact te maken.

Op 7 juni kwam de HortiHeroes community op uitnodiging van ImpactCity naar de startup hub Binkhaven in Den Haag om een brug te slaan tussen de stad en de Food & Flower producenten en toeleveranciers. In de creatieve-industriële omgeving van De Caballero Fabriek ontstond er kruisbestuiving tussen startups, scale-ups, koplopers uit de horticulture en high potentials. Alleen samen kunnen we als land koploper blijven en aan een duurzame toekomst werken als het gaat om groene, gezonde steden. Deelnemers van de HortiHeroes Academy trapten de dag af met een fieldtrip naar The Hague Tech om kennis te maken met een aantal jonge tech innovators om vervolgens tijdens een power sessie met de startups van FoodStars elkaars business model aan te scherpen. Aansluitend kwamen ruim 150 helden naar de HortiHeroes Arena.

‘How to become a Magnet’ door adidas en Koppert Cress
Binnen het thema ‘How to become a Magnet’ deelde o.a. Gerben Tegenbosch, Senior-Manager Global Consumer Service van adidas zijn visie over het aantrekken van klanten en talent. Gerben: “Deze generatie wil ergens bij horen, ze willen een bijdrage leveren en kiezen liever voor een gepersonaliseerde benadering waarin ze zelf creëren en bijdragen. adidas groeit hard en dat kan alleen door samen met de klant te ontwikkelen, door te luisteren naar de behoeften in plaats van het pushen van een product!” zegt Gerben. Zo heeft het sportmerk een aantal ambassadeurs, zoals voetballer Messi welke geen grote omzetten opleveren maar wel laten zien dat creatie ook van buitenaf komt.

Adidas werkt samen met partners om innovatief te blijven. „Je kunt het vaak niet zelf. Wij zijn continue aan het bekijken hoe we het beter kunnen doen.” Tegenbosch geeft aan dat het daarbij vooral om de klant draait. Bij ons in het bedrijf is iedereen verplicht om twee klanten per week te bellen”

Volgens Rob Baan, CEO Koppert Cress hebben vooral zijn verhalen over het product en gezondheid een magnetische werking gehad. “Ik richtte mij op de topgastronomie. Ik heb heel veel met koks gepraat en de verhalen verteld”, aldus Baan. In het verleden zat daar nog de handel tussen, maar dat werkte volgens Baan niet optimaal, omdat zij het verhaal minder goed kunnen overbrengen. Dat is de reden waarom Koppert Cress de keten omgedraaid heeft. „Het gaat dus om vraag creëren bij de koks. Als je kwekers in de kas treft, praten zij vol passie over hun product. Zodra ze de dam over zijn, houdt het op. De Nederlandse tuinbouw heeft een prachtig verhaal in handen. We hebben een gave boodschap. Storytelling kan absoluut als magneet werken.” Met name de boodschap dat we geen paprika’s verkopen, maar gezondheid was een interessante take away! De sector is de apotheek van de toekomst oftewel “geen pillen maar paprika’s” een belangrijk inzicht dat we gezamenlijk verder kunnen uitdragen!

Tijdens de netwerkborrel zat de sfeer er goed in en werden de onderwerpen nog eens met elkaar besproken en ter discussie gebracht. Verder scheen de zon scheen vol op, was de temperatuur goed, waren er genoeg lekkere hapjes en drankjes en zat de sfeer er goed in door de vrolijke deuntjes van de DJ.

Voor een impressie van de HortiHeroes Arena check the after movie.

HeroFestival | 5 juli | Join forces to supercharge a sustainable world
Op donderdag 5 juli vindt het HeroFestival, Seeded by HortiHeroes plaats. Hét moment waar de koplopers, innovators, overheid, kennisinstellingen, startups, werknemers en investeerders uit de Food & Flower Industry het lef tonen om samen met andere sectoren versneld impact te maken. De jonge helden uit de HortiHeroes Academy pitchen hun innovatieve onderneming en startups delen hun expertise en innovaties. Schrijf je in voor het HeroFestival via deze link.

Stay tuned via @HortiHeroes | #HortiHeroes | Linkedin of onze nieuwsbrief

Geen reactie's

Geef een reactie