HORTICITY WINT 25.000 EURO TIJDENS HET EERSTE HEROFESTIVAL, SEEDED BY HORTIHEROES

HORTICITY WINT 25.000 EURO TIJDENS HET EERSTE HEROFESTIVAL, SEEDED BY HORTIHEROES

HortiCity werd tijdens het HeroFestival door de vakjury verkozen als de winnaar van het eerste HortiHeroes intrapreneurship programma en won daarmee 25.000 euro om verder te investeren in een innovatietraject binnen de organisaties waar de talenten werkzaam zijn; RedStar, Kubo en Dutch Flower Group.

HortiCity wil kinderen van jongs af aan bewust maken van gezonde voeding. Het team bestaat uit Artie Dewnarain (Kubo), Maartje Verdult (Dutch Flower Group) en Steven Timmers (RedStar). Zij bedachten tijdens de HortiHeroes Academy een business case om kassen met de nieuwste technologieën bij kinderdagverblijven te plaatsen.

Juryvoorzitter Michael van Lier: “HortiCity is met recht winnaar van de HortiHeroes Class of 2018 met hun educatieve concept om kinderen van jongs af aan bewust te laten worden van zowel gezonde voeding als onze voedselbronnen”. De vakjury bestaande uit Michael van Lier, Woody Maijers, Annemieke Roobeek, Eduard ter Laak en Thierry Bouffioux was onder de indruk hoe goed het team het idee heeft uitgewerkt en zelfs al een eerste klant aan boord heeft. De eerste kas wordt bij een kinderdagverblijf in Den Haag geplaatst.

In de toekomst wil HortiCity uitbreiden naar scholen, openbare gebouwen bedrijven en woningen. Hiermee faciliteren zij de mogelijkheid voor iedereen om te genieten van vers, gezond en duurzaam voedsel. Er wordt nog besproken of HortiCity door gaat; allereerst is het op dit moment van belang dat het team de komende 9 maanden innovatie bewerkstelligt bij het bedrijf waar het teamlid werkzaam is. Een team van coaches vanuit HortiHeroes zal de talenten en hun werkgevers hierbij begeleiden. De afgelopen 3 maanden hebben de teams tijdens het bouwen van hun business cases praktijkervaring opgedaan. Deze ervaring gaan ze de komende tijd inzetten om innovatie trajecten van idee naar executie te brengen.

Bekijk hier het interview met Maartje Verdult

Met elkaar stappen zetten voor het verduurzamen van de wereld

Naast HortiCity pitchten nog 4 teams hun uitgewerkte business case tijdens het HeroFestival bij Priva in de Lier.

Voorafgaand aan de pitches had het HeroFestival een uiteenlopend programma om met elkaar stappen te zetten voor het verduurzamen van de wereld. Zo gaven verschillende ecosysteempartners van HortiHeroes waaronder FoodStars, Greenport West Holland en YES!Delft presentaties. Dennis van der Wiel, co-founder van de startup Polariks bijvoorbeeld berekent met camera’s en analysesoftware of wijnranken op vruchtbare grond staan, door de bodemvochtigheid en de voedingswaarde (nutriëntensamenstelling) te peilen. Op gebied van innovatie, voedsel in de wereld, klimaat en meer duurzame uitdagingen en oplossingen deelden de partners hun visie en concrete innovaties met de ruim 250 aanwezigen.

Hiernaast waren er Keynotes van onder andere Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) en Paul Rulkens (High Performance Hero). Jaap inspireerde de bezoeker hoe hij van boerenzoon vegetarische slager werd en vertelde over uitdagingen op de route. De hele dag draaide om innovatie. Uit de sprekers en pitches van de talenten bleek dat samenwerken een belangrijk aspect is om innovatie te verwezenlijken. Paul Rulkens deelde zijn beste ideeën over hoe je kunt innoveren als je al behoort tot de absolute top en nam het publiek hier mentaal en fysiek in mee. Paul stelde vragen aan de zaal als “wat is jouw supertalent en hoe gebruik je het?” en gaf een aantal scherpe tips om te innoveren volgens de “1. Stoppen 2. Gluren en 3. Testen” methode.

In de Innovator Space presenteerden verschillende startups zichzelf. Startups waaronder PATS indoor drones solutions (drones die insecten in de tuinbouw vernietigen), Basileaf (die lelijke maar smaakvolle groentes in plaats van weggooien verwerkt in producten zoals pasta’s), StigoBike (elektrische vouwfiets) en de HortiHeroes Academy deelnemers presenteerden zich.

Dank aan de ecosysteempartners:

  • – FoodStars
  • – Climate KIC
  • – The Hague Tech
  • – Dutch Greenhouse Delta
  • – Space Business Innovation Centre
  • – YES!Delft
  • – RoboValley
  • – Greenport West-Holland

Na het programma vond er ter afsluiting van het festival een gezellige netwerkborrel plaats. Verschillende foodtrucks, een open air dj en de netwerkdames maakten de borrel compleet.

HeroFestival 2018 smaakt naar meer!

Het eerste HeroFestival is met ruim 250 bezoekers, 16 innovators op de Hero Space en 20 sprekers zeker niet het einde. Het is een begin van samen bouwen aan nieuwe innovaties en duurzame samenwerkingen waarin talent en startups de toekomst bepalen.

Check de HeroFestival foto’s.

Zie hier de AFTERMOVIE

Vanaf 14 juli geeft WOS-media een verslag van het event weer.

HortiHeroes bedankt alle partners, sprekers, juryleden, deelnemers, mentoren en bezoekers die een actieve bijdrage hebben geleverd aan de allereerste editie van het HeroFestival!

Zet 11 april 2019 alvast in je agenda voor de 2e editie van het HeroFestival!

 

Join forces to innovate faster together!

 

Geen reactie's

Geef een reactie