Personeelsvraagstuk grootste uitdaging sector

Personeelsvraagstuk grootste uitdaging sector

 

 

Hoe trekken we voldoende personeel aan voor onze innoverende sector? Dit personeelsvraagstuk is de grootste uitdaging voor de tuinbouwsector nu én in de toekomst. De vraag naar vrachtwagen- en heftruckschauffeurs, technici, werktuigbouwkundigen, teeltspecialisten en marketeers is enorm. Deze week sloeg de VERN, de brancheorganisatie in het wegtransport voor het midden- en kleinbedrijf ook al alarm bij de verkeersminister. Onder meer door (om)scholing en arbeidsmarktcommunicatie kunnen we deze vraag opvangen, alles valt of staat met het imago van onze sector. Ook als werkgever.

Westland Marketing werkte afgelopen maanden in opdracht van Patijnenburg mee aan het brancheplatform Logistiek en het brancheplatform Techniek om zo jongeren meer te interesseren voor een baan in de tuinbouw. Het bezoek aan de GreenTech met een groep van 30 studenten was een initiatief van dit platform.

Ook andere partijen promoten de tuinbouwsector bij jongeren. Zo startte LTO vorige week met vlogs door jongeren vanuit de kas. Binnen World Horti Center heeft Let’s Work, voorheen Hortivalley, een plek gekregen. Hier zijn niet alleen vacatures te vinden uit de sector, maar ook inspirerende verhalen. Zoals het interview met de Westlandse Dean van der Knaap die vanuit MBO Westland stage liep bij Ter Laak Orchids en daar nu een mooie baan heeft opgedaan.

Heb je ideeën over het personeelsvraagstuk? Neem gerust contact met ons op!

Bron: Westland Marketing

 

Geen reactie's

Geef een reactie