Maandag 19 November vond de aftrap van Directeur Voor 1 Dag plaats bij CEO van Dutch Flower Group Marco van Zijverden.

Directeur voor 1 dag wordt georganiseerd door HortiHeroes en LTO Glaskracht en ondersteund door Rabobank. Het aantrekken van talent in de Food & Flower Industry is nog steeds een uitdaging en vraagt blijvende aandacht. Het bedrijfsleven zit te springen om goede mensen. Directeur voor 1 dag draagt bij aan het verder versterken van het imago van de sector. 10 bedrijven hebben een student over de vloer gekregen die de directeur onder andere meehielp met een uitdaging die speelt in de organisatie.

Bedrijven enthousiast
Volgens HortiHeroes stellen bedrijven graag hun tijd en energie beschikbaar om jong talent te enthousiasmeren voor een carrière in de Food & Flower industry. Bijzonder is ook dat er bedrijven uit verschillende Greenport gebieden in Nederland meedoen. Deelnemende directeuren komen van: Best Fresh Group, Rijk Zwaan, Scelta Mushrooms, Royal FloraHolland, Ter Laak Orchids, Dutch Flower Group, LTO Glaskracht, Bakker Brothers, Koppert Cress, Royal Brinkman.

Geselecteerde studenten
Meer dan vijftig 3de of 4de jaars hbo/wo studenten uit heel Nederland hebben zich aangemeld voor dit programma. Uit deze studenten zijn de beste 10 door de directeuren zelf geselecteerd. Zij kregen de kans om in de week van 19 November op de stoel van de directeur te gaan zitten.