Twee jonge ondernemers, die ook nog eens broers zijn. En, oja.. ze zijn ook nog de zoons van een plantenkweker! Combineer dat met de wil om het kopen van planten simpeler te maken en tada… Plantsome is geboren.

Wij spraken dit ondernemende duo over hun big dream, super powers en de uitdaging van een startup.

Wat is Plantsome?

Thom en Axel, broers met passie voor planten en passie voor ontdekken.
Twee jonge ondernemers, die ook nog eens broers zijn. En, oja.. ze zijn ook nog de zoons van een plantenkweker! Combineer dat met de wil om het kopen van planten simpeler te maken en tada.. Plantsome is geboren.

Waarom kost het tegenwoordig nog zoveel moeite om een plant te kopen? Een tripje naar het plaatselijke tuincentrum kost je al gauw een paar uur en een plant meenemen na het boodschappen doen kost je al gauw.. nouja, je rug misschien. Met al die zware tassen ook nog een plant onder je arm wurmen? Nee bedankt! Dat moet en kan simpeler, toch?

Om je heen kijken, nieuwe dingen zien en leren.. dat vinden zij vet. Nieuwe inzichten die tot nieuwe ervaringen leiden, zo kan dat ook met planten zijn! Planten kunnen de lucht in je huis zuiveren, geluk brengen (wetenschappelijk bewezen, ja écht!) of natuurlijk van jouw huis een écht thuis maken. Wij weten precies welke plant kan brengen wat jij nodig hebt, geloof je het niet? Probeer onze plantenzoeker maar eens uit, wie weet blazen we je wel omver!

Wat is het beste advies wat jullie ooit ontvangen hebben?

Verzamel de juiste mensen om je heen. Je kunt niet alles zelf doen, al denk je dat in het begin wellicht wel. Er komt een punt dat je groei vertraagd wordt doordat jij niet alles meer kan doen, zorg ervoor dat je dit punt op tijd weet te herkennen. In ons geval hebben we iets te lang gewacht daarmee en daardoor waren we op een gegeven moment alleen maar bezig met de dagelijkse gang van zaken en konden geen tijd meer besteden aan het groeien van Plantsome.

Wat is jullie big dream? (Waar zouden jullie jezelf over x jaar willen zien staan?) 

Wij zijn over vijf jaar de nieuwe norm in het kopen van planten in de Benelux en Duitsland, de Coolblue van de kamerplanten.

Wat zouden jullie nu nodig hebben als startup om the next step te maken? 

We groeien hard en dat zorgt voor wat uitdagingen, om die op te lossen en verder te kunnen groeien zijn we momenteel op zoek naar financiering om Plantsome te helpen de volgende stap te zetten. Mocht je interesse hebben, neem vooral even contact op. 

Waar zijn jullie het meest trots op?

Dat we in twee jaar tijd van 0 naar nu zo’n 3000 verzonden planten per maand gegroeid zijn, en dat we daar vooral veel mensen blij mee maken die voorheen geen planten in huis hadden staan.

Wat is jullie superpower? 

De combinatie van ervaring in de tuinbouwsector met een gezonde bewustwording dat de innovatie vooral op het technologisch en marketing vlak ligt.

Wat zou je andere startups mee willen geven in de Food & Flower industry?

Kijk vooral naar jouw consument, hoe gaat die met jouw product om en tegen welke problemen lopen ze daarbij aan. Los die problemen op en je hebt een valide businesscase die waarde toevoegt aan jouw klanten. Alleen daarmee kan je een snelgroeiend bedrijf starten.

Meer weten of zelf een plant kopen? Kijk dan op www.plantsome.nl