Food & Flower Industry lanceert HortiHeroes Innovation Hub, het open innovatieplatform om uitdagingen te matchen aan startups

Drie eerste uitdagingen uit Food & Flower industrie vragen om match met startups

‘s-Gravenzande – Vandaag is, in aanwezigheid van Prins Constantijn, de HortiHeroes Innovation Hub gelanceerd. Dit nieuwe open innovatieplatform is ontwikkeld voor en door de Food & Flower Industry. Vraagstukken uit de sector zoeken naar een match met een startup of scale-up. Royal Brinkman, Best Fresh en Beekenkamp Groep vragen als eerste om een duurzame oplossing voor een ‘Innovation Challenge’. De Food & Flower Industry omvat alleen in NL al ruim 9.000 bedrijven en leverde de Nederlandse economie in 2018 ± 45 miljard op.

Naar aanleiding van de bijeenkomst met Special Envoy Constantijn van Oranje bij StartupDelta eerder dit jaar hebben HortiHeroes, Starthubs en zes toonaangevende tuinbouwbedrijven* dit platform gezamenlijk geïnitieerd. Constantijn van Oranje, Special Envoy StartupDelta/TechLeap: Innovatie en ondernemerschap zijn van essentieel belang voor het Nederlandse concurrentievoordeel in de wereldwijde Food & Flower industrie. Het is noodzaak dat bedrijven niet wachten op disruptie maar zelf actief naar nieuwe business modellen en expansie kansen zoeken. Platformen als deze, waar startups en corporates elkaar kunnen ontmoeten en co-creëren, zijn ontzettend waardevol om hier invulling aan te geven.”

HortiHeroes Innovation Hub
Door het platform willen de initiatiefnemers innovatie in de Food & Flower industrie aanjagen. HortiHeroes werkt daarom samen met Starthubs, die met een bereik van duizenden startups/scale-ups en een 90% match percentage, hét grootste open innovatieplatform van Nederland is. Juist door de uitdagingen van gevestigde bedrijven te verbinden aan de oplossingen van jonge innovatieve startups en scale-ups kan innovatie ontstaan. Het platform is online te vinden op hortiheroes.starthubs.co.

Raffi Balder, Programma Manager HortiHeroes: “Startups zijn inventief, snel en wendbaar. Ze vertalen als eerste nieuwe trends en technologieën naar innovatieve producten en diensten. Wij geloven in samenwerking met startups om de Food & Flower Industry te verbeteren en toekomstbestendig te houden en denken dat dit platform dit proces enorm gaat versnellen.”

Hoe werkt het?
Deelnemende tuinbouwbedrijven met wereldwijde impact formuleren op hortiheroes.starthubs.co een Innovation Challenge. Hierin staat een specifieke innovatie uitdaging centraal. Startups en scale-ups die denken de juiste oplossing te hebben, kunnen reageren. Het bedrijf selecteert het beste voorstel van de startups/scale-ups en starten een (pilot)project. Op donderdag 26 september vindt er een Pitch Event plaats waar alle cases en inzendingen gepresenteerd worden.

Innovation Challenges
De eerste ‘Innovation Challenges’ zijn aangedragen door Royal Brinkman, Best Fresh en Beekenkamp Groep:

  • Royal Brinkman | Gezocht: startups en scale-ups met duurzame producten en oplossingen voor de glastuinbouw | lees meer
  • Best Fresh | Gezocht: sorteerlijn voor diverse groenten en fruit die 360-graden video scanning t.b.v. A.I. sortering mogelijk maakt | lees meer
  • Beekenkamp Groep | Gezocht: een duurzame verpakkingsoplossing om stekjes van Afrika naar Nederland te vervoeren | lees meer

Meer innovatie uitdagingen
Mede-initiatiefnemers en founding fathers van het platform, genaamd HortiHeroes Innovation Hub, zijn Best Fresh, Beekenkamp Groep, Royal Brinkman, KUBO, JUVA en Priva. Het platform staat open voor andere food & flower bedrijven.

Priva gelooft dat nieuwe cross-sectorale verbindingen en integrale oplossingen nodig zijn om wereldwijde problemen op het gebied van wonen, mobiliteit, energie, water en voedsel op te lossen. Zowel start ups als scale ups zijn een belangrijk onderdeel van het leggen van dit soort nieuwe verbindingen. Meiny Prins: “Dergelijke samenwerkingen stimuleren het ‘out of the box’ denken en verhogen de ‘fun factor’ binnen de eigen onderneming.”

 

“Er is een sterke relatie tussen succesvolle bedrijven en samenwerking met startups. De beste 100 bedrijven uit de Forbes 500 werken twee keer zoveel samen met startups als de laatste 100 bedrijven” – Insead Business School.

 

* Best Fresh, Beekenkamp Groep, Royal Brinkman, KUBO, JUVA en Priva.

 

—————————————————————————————————————————————————–

 

Noot voor de redactie:

Over Starthubs
Starthubs.co is een online open innovatieplatform waar grote organisaties op zoek zijn naar startups en scale-ups om mee samen te werken, met als doel om samen sneller te innoveren. Organisaties formuleren een innovatiedoel en -uitdaging in een Innovation Challenge. Startups worden vervolgens uitgedaagd hun toepassingen op deze doelen en uitdagingen te pitchen. www.starthubs.co

Over HortiHeroes
HortiHeroes is het platform voor talentontwikkeling, innovatie en startups in de Food & Flower industry. Haar programma’s en activiteiten zijn gericht op het aantrekken, verbinden en ontwikkelen van talent (studenten, startups en ondernemende (young) professionals) met vernieuwingsdrang. Om innovatie aan te jagen, bedrijven te laten groeien en bij te dragen aan een leefbare, gezonde en hongervrije wereld. www.hortiheroes.com

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij Bas Allart, co-founder HortiHeroes tel:. 06-19920166  | e-mail: bas@hortiheroes.com