Tijdens HortiContact vinden in de KAS2030 NEWS Lounge op alle beursdagen podcastopnames plaats door de redactie van Goedemorgen. De eerste dag staat in samenwerking met HortiHeroes in het teken van start-ups binnen de tuinbouw.

De bekende podcastpresentator Timothy Meurink zal deze podcasts presenteren en dat belooft vuurwerk!

Timothy zal de vijf start-up teams uit het huidige HortiHeroes Intrapreneurship Programma 2020 interviewen. In het kader van dit programma ontwikkelen deze teams start-ups die oplossingen bieden voor uitdagingen van de sector. Zo werken ze onder andere aan voedselverspilling, de energie-transitie en het ‘sexy’ maken van de sector voor recent afgestudeerden. In de podcasts leggen de teams uit hoe ze dit doen. Tijdens het ontwikkelen van de start-up leren de deelnemende talenten de tools, vaardigheden en mindset van start-ups. Deze kennis en ervaring kunnen ze vervolgens inzetten om een innovatieproject binnen hun organisatie op te pakken en succesvol te realiseren. Verandering, vernieuwing en innovatie vragen om nieuwe ervaringen en anders denken. Dat is wat dit programma biedt. En een nieuwe ervaring is de podcast zeker voor de talenten!

Het Intrapreneurship Programma is ontwikkeld met het idee om professionals werkzaam bij bedrijven uit de Food & Flower Industry te leren hoe ze hun bedrijf van binnenuit kunnen vernieuwen. Want deze helden tillen daarmee niet alleen hun eigen bedrijf, maar de hele sector naar een hoger niveau. HortiHeroes gelooft in de kracht en potentie van de meest toffe industrie van Nederland, die een grote bijdrage levert aan een gezonde, leefbare wereld zonder honger.

Luister dus naar de podcasts, die live te horen zijn op tuinbouwzender Paprika Tasty Radio en naderhand kunnen worden teruggeluisterd op Spotify en Apple Music. Wie nog niet genoeg heeft van deze start-ups is ook welkom om naar het HeroFestival op 16 april te komen, waar de talenten de oplossingen presenteren die ze de komende twee maanden ontwikkelen.

Bron: goedemorgensierteelt.nl