HORTIHEROES: ACADEMY

Academy: ontwikkeling door actie!

De HortiHeroes Academy biedt actie-gerichte ontwikkelprogramma’s om (young) high potentials uit de Food & Flower industry te laten groeien en te leren hun organisatie van binnenuit te vernieuwen en klaar te maken voor de toekomst.

Intrapreneurship Programma
Juist in deze onzekere tijden is het belangrijker dan ooit om snel in te kunnen spelen op veranderende (klant)behoeftes, andere manieren van zakendoen en nieuwe samenwerkingsvormen.

Wij leren een groep van ambitieuze (young) professionals de skills, tools en mindset om hun bedrijf in één jaar tijd 10 stappen verder te helpen.

Video Intrapreneurship Programma – Class of 2020

Interesse?
In januari 2022 start de volgende editie van het programma. Meer info en aanmelden: raffi@hortiheroes.com

Future Leadership Programma
In het voorjaar van 2022 start de 2e editie van het HortiHeroes Future Leadership Programma. Een ontwikkelprogramma voor Young Potentials met maximaal 2 jaar werkervaring.

Dit management-ontwikkelprogramma is bedoeld om young potentials persoonlijk te laten groeien en te ontwikkelen tot krachtige toekomstige leiders terwijl zij tegelijkertijd werken aan een gezondere wereld. Een ander doel van dit programma is het faciliteren van bedrijven uit de sector om gemakkelijker talent uit alle studierichtingen aan te trekken én te binden.

Video Future Leadership Programma 

Interesse?
Meer info en aanmelden: lenny@hortiheroes.com

Hopelijk tot snel!

Start Intrapreneurship Programma – Class of 2022: januari 2022
Meer info en aanmelden: raffi@hortiheroes.com

Flyer Intrapreneurship Programma

Start Future Leadership Programma: voorjaar 2022
Meer info en aanmelden: lenny@hortiheroes.com

Flyer Future Leadership Programma

COVID-19
Alle trainingen en programma’s van HortiHeroes gaan door, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM. Per week bekijken we de situatie en de mogelijkheden en zullen we bepalen welke onderdelen online en welke onderdelen live zullen plaatsvinden.

Lees meer

COVID-19 heeft een enorme impact en niet in de laatste plaats op de Food & Flower Industry. Bedrijven uit de sector moeten kunnen inspelen op deze ontwikkelingen om te overleven en te groeien. In de HortiHeroes Academy worden ambitieuze professionals klaargestoomd om nieuwe producten, diensten en businessmodellen voor hun organisaties te ontwikkelen, waarbij zij uitdagingen als arbeidskrapte, ketenverkorting, energietransitie en internationalisering omzetten in kansen en de samenwerking tussen elkaar, startups en andere innovators benutten.

INTRAPRENEURSHIP PROGRAMMA

“Het programma heeft al mijn verwachtingen overtroffen, ik heb dankzij dit project een compleet andere mindset gekregen. Hierbij heeft het programma mij handvatten gegeven om verandering door te voeren binnen het bedrijf waar ik werk”. Melvin van der Zeyden | Yex (HortiHero – Class of 2018)

“Erg gave ervaring om in een groep vanuit verschillende toonaangevende bedrijven zoveel met elkaar te leren. In een korte tijd de juiste tools aangereikt gekregen om te innoveren als een start-up en een enorm netwerk rijker.” Co-Anne van Waaij | Klasmann-Deilmann Benelux (HortiHero – Class of 2019)

In een snel veranderende wereld is het van belang dat je zelf niet stil blijft staan. Verandering, vernieuwing en innovatie vragen om anders denken, nieuwe ervaringen en nieuwe mensen om je heen. Dat is wat het HortiHeroes Intrapreneurship Programma biedt voor high potentials uit de Food & Flower industrie. Wij leren een groep van ambitieuze young professionals de skills, tools en mindset om hun bedrijf in één jaar tijd 10 stappen verder te helpen.

Fase 1: Learn the start-up tools to shake up the food & flower industry!

Het programma begint met een kick-off van 3 dagen inclusief overnachtingen op een mooie locatie. Elk blok van deze 3-maanden durende fase richt zich op één onderdeel in de succesvolle ontwikkeling van een idee naar innovatie. Daarbij worden per blok 3 trainingen gegeven die direct toegepast kunnen worden:

Met een groep van 20 ambitieuze professionals leer je de tools om jouw bedrijf in één jaar tijd 10 stappen verder te helpen.

Ben jij een high potential en wil jij jouw bedrijf helpen met het zoeken naar nieuwe ideeën en oplossingen om klaar te zijn voor de toekomst? Doe dan mee met het HortiHeroes Intrapreneurship Programma – Class of 2022

Leren wat de Class of 2020 uit het programma heeft gehaald? Bekijk deze video

Of download de flyer.

Wanneer kom je in aanmerking om mee te doen?

 • Je werkt in of voor de Food & Flower industrie;
 • Je hebt minimaal een HBO denk- en werkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 (liefst 5) jaar werkervaring;
 • Diversiteit is belangrijk voor innovatie, dus het maakt niet uit of je nou in de productie, innovatie, marketing of finance werkt;
 • Je hebt een sterke motivatie om bij te dragen aan vernieuwing en innovatie binnen je bedrijf;
 • Je ziet vaak kansen en dingen die anders en beter kunnen;
 • Je wilt graag doorgroeien binnen je bedrijf.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met:

HortiHeroes
Raffi Balder
raffi@hortiheroes.com
06-186 44 789

De Challenge

Om het geleerde direct in de praktijk te brengen, werk je in een team van medecursisten aan je eigen “startup-project”. Dit startup project moet bijdragen aan het oplossen van uitdagingen voor de Food & Flower industrie: de Challenge. 

We stellen elke deelnemer bij het aanmelden de volgende vraag: Welke uitdaging(en) zie je binnen je bedrijf die voor de hele sector en/of keten relevant en urgent zijn en welke mogelijke oplossing(en) zie je daarvoor?

Op basis van de antwoorden én de bootcamp in januari selecteren we de uitdagingen waar de talenten in teams mee aan de slag gaan gedurende het programma. De mogelijke oplossingen voor de uitdagingen worden uitgewerkt in concrete startup ideeën en met jouw team werk je deze uit tot een business case en een prijswinnende pitch.

Alle teams presenteren hun business case voor een deskundige jury van experts, ondernemers en investeerders. Zij toetsen de business case en pitch op innovatie, haalbaarheid, potentie en of het goed bij de potentiële klant getoetst is. Het winnende team ontvangt € 10.000,- om innovatie binnen de bedrijven van de teamleden te stimuleren of in overleg met de werkgevers te investeren in het startup project.

Doel van het programma

Het programma heeft tot doel om jou de startup denkwijze, tools en -vaardigheden bij te brengen. Deze vaardigheden kun je vervolgens inzetten voor innovatie binnen het bedrijf waar je werkt. Het is dus niet de bedoeling een startup ondernemer van je te maken. Wel word je ‘intrapreneur’ binnen de organisatie waar je werkt. Daarnaast bouw je aan je netwerk binnen en buiten de Food & Flower industrie. En als laatste krijg je veel nieuwe inzichten, zoals vernieuwende businessmodellen en technologieën, van buiten de sector.

Inspiratie

Inspiratie uit andere sectoren, culturen en landen draagt bij aan je innovatieve vermogen. Daarom zijn bezoeken aan bedrijven, startups en hun ecosystemen, sprekers en mentoren van buiten de Food & Flower industrie onderdeel van het programma. Om daarnaast wel optimaal gebruik te maken van rijke ervaring krijgen de teams toegang tot mentoren van binnen de Food & Flower industrie. Maar uiteindelijk zal de meeste inspiratie komen van jouw peers waarmee je in het programma zit.

Hoe ziet een trainingsdag eruit?

 • 12.30u Lunch met team en challenge updates
 • 13.00u Masterclass van Top Trainers – kennis direct toepasbaar in je project en/of tijd om met team aan challenge te werken: Werken aan je project, afspraken met mentor, get out of the building (klanten)
 • 18.30u Diner met 2-wekelijks Q&A sessie met inspirerende ondernemers
 • 20.00u afsluiting

Fase 2: Pas de start-up tools toe in jouw bedrijf om tot concrete vernieuwing te komen.

De intensieve eerste 3 maanden van het programma zal feestelijk worden afgesloten tijdens HeroDay. Jij zult deze fase van het programma niet alleen afsluiten met nieuwe kennis en inzichten waarmee je innovatie en verandering binnen je organisatie kunt inzetten en/of versnellen, maar je beschikt ook over een actueel netwerk van innovatieve start-ups en jong talent binnen en buiten de sector.

Het doel van het tweede gedeelte van het Intrapreneurship Programma is het succesvol afronden van een innovatie- of verandertraject binnen je bedrijf. Dit doe je door het inzetten van de tools, ervaringen en het netwerk die je tijdens de eerste fase hebt opgedaan.

Om te zorgen dat je vooruitgang blijft boeken op jouw innovatie- of verandertraject binnen je bedrijf komen alle deelnemende talenten maandelijks bij elkaar om kennis, netwerk en ervaringen te delen.

Programma

Een idee is net zoveel waard als de energie die er in wordt gestopt om het te realiseren.

Het Intrapreneurship Programma bestaat uit 2 fases. In beide fases wordt de HortiHeroes methode – inspire, train, act – gevolgd: je wordt geïnspireerd en krijgt de juiste kennis aangereikt met het doel om in actie te komen zodat jij wezenlijke vernieuwing binnen je bedrijf kunt brengen.

Inspire

 • Diners met top CEO’s van toonaangevende bedrijven
 • Inspirational talks van ondernemers binnen en buiten de sector

Train

 • Topdocenten in startup-/innovatietools en new (impact) economy
 • Bezoek aan startup hubs en accelerators
 • Action-based learning

Act

 • Challenge: 13 weken werken aan business case volgens pressure cooker principe
 • Realiseren van succesvol innovatietraject binnen eigen bedrijf
 • Mentoring door changemakers van binnen en buiten de sector
 • HeroDay prijs van € 10K te besteden aan business case of innovatieproject bij eigen bedrijf

Inschrijven

Om je in te schrijven voor het Intrapreneurship Programma – Class of 2022 vul je het inschrijfformulier in. Daarin wordt onder meer gevraagd naar je motivatie om aan dit programma deel te nemen. In dit formulier staat ook meer informatie over het deelnemersprofiel en de selectiecriteria.

Mail raffi@hortiheroes.com voor meer informatie en om het inschrijfformulier te ontvangen.

Of bekijk de video waarin de helden van de Class of 2020 vertellen wat zij uit het programma hebben gehaald.

 

Class of 2020

Wie ben je? 

Ik ben Jan Davids, 29 jaar, werkzaam als Sr. Assistent Accountant bij BDO. Ik word blij van samenwerken en krijg energie van nieuwe uitdagingen. Ik ben analytisch, pragmatisch en resultaatgericht, waarbij toegevoegde waarde leveren het uitgangspunt is.

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Ik wil groeien buiten mijn comfortzone. Ook wil ik vernieuwend en ‘out of the box’ leren denken. Hiermee wil ik nieuwe mogelijkheden voor mij en mijn bedrijf ontwikkelen.

Verrassend weetje over jezelf?

Ik droomde van een muziekcarrière, maar dat kan ik wel vergeten. Ik houd het maar bij het meezingen van foutje liedjes in de auto.

Wie ben je? 

Ik ben John Duijnisveld, 30 jaar, vader van mijn zoontje Kyan van 1 jaar en ik ben werkzaam bij Europe Retail Packing als commercieel manager. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig op de tennisbaan of bij Ajax te vinden.

Lees meer

 Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Ik wil graag mijn kennis en tools vergroten welke ik tijdens mijn dagelijkse werk kan gebruiken. Daarnaast hoop ik ook op een andere en ruimere manier te gaan denken als dat ik tot nu toe altijd gedaan heb.

Verrassend weetje over jezelf?

Ik ben iemand die niet heel erg goed tegen zijn verlies kan.

Wie ben je?

Ik ben Pelin Gürler en ik ben sinds kort werkzaam bij Juva als bedrijfsjurist. Ik krijg energie van het oppakken van nieuwe uitdagingen en los graag complexe puzzelstukken op binnen mijn sector. Verder ben ik eerlijk, ambitieus, leergierig en sociaal.

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Ik wil graag leren hoe je een start-up succesvol van de grond krijgt en mijn kennis als nieuweling binnen de Food & Flower Industry verbreden. De opgedane kennis en ervaring wil ik gaan inzetten in mijn huidige functie om Juva van binnenuit te vernieuwen en klaar te maken voor de toekomst.

Verrassend weetje over jezelf?

In mijn vrije tijd speel ik het liefst piano (Ludovico Einaudi).

Wie ben je? 

Ik ben Harro de Moor, 28 jaar en werkzaam bij Rijk Zwaan als Production Development and Innovation Specialist. Ik onderneem graag nieuwe dingen en doe dat het liefst met andere mensen. Voor Rijk Zwaan gebruik ik mijn biologie, teelt en business achtergrond en combineer dat met mijn enthousiasme voor nieuwe technologie en reizen.

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Mijn doel is om te leren hoe ik mijn ideeën omzet in een concreet plan en hoe ik andere mensen mee kan krijgen hierin. Dit moet vervolgens leiden naar het gemakkelijk opzetten en afronden van projecten.

Verrassend weetje over jezelf?

Ik knip mijn nagels tijdens het fietsen.

Wie ben je? 

Ik ben Patrick van der Knaap, 29 jaar en werkzaam bij Beekenkamp als systeemontwikkelaar.
Van jongs af aan ben ik verbonden met de tuinbouw. Eerst door het bedrijf van mijn vader en later door bijbaantjes in de tuin. Daardoor ligt hier mijn kennis en interesse.

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Om de tuinbouwsector op het hoogste niveau te houden wil ik hier leren hoe ik innovatieve projecten met toegevoegde waarde kan opleveren voor het bedrijf waar ik werk.

Leuk / verrassend weetje over jezelf?

Ik heb de marathon gelopen en daarna mijn loopschoenen nooit meer aangeraakt.

Wie ben je? 

Ik ben Pascal Jongejan, 25 jaar en ik ben werkzaam als Supply Chain Planner bij SuperFlora B.V. Ik vind de sector interessant omdat deze altijd in beweging is en er dus altijd kansen liggen. Die kansen wil ik aanpakken om nieuwe energie uit te putten en mogelijkheden te creëren.

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

De tools en kennis leren om van een idee een project te maken en daarmee resultaten neer te zetten binnen het bedrijf waar ik werk.

Verrassend weetje over jezelf?

Wist je dat ik zonder ook maar één groene vinger toch al jaren werkzaam ben in de hortisector ??

Wie ben je? 

Ik ben Sacha Martens, 24 jaar en werkzaam als Operations Manager bij Yex B.V. Ik ben geboren in Haarlem. Inmiddels ben ik al bijna 4 jaar actief binnen deze sector. Met veel plezier en enthousiasme doe ik mijn werk en ga ik meedoen aan het programma van HortiHeroes!

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Een uitdaging aangaan als team en dit uitwerken tot een concreet plan om vervolgens iedereen in ons enthousiasme mee te nemen. Learning by doing!

Verrassend weetje over jezelf?

Ik ben tweeling en mijn broer en zus zijn ook een tweeling.

Wie ben je? 

Ik ben Robert Solleveld, 39 jaar en werkzaam bij de Rabobank als Accountmanager Food & Agri. Met mijn achtergrond als tuinder en als voormalig energiespecialist wil ik op een creatieve manier mensen met elkaar verbinden.

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Om in voor- en tegenspoed met het team iets moois neer te zetten.

Verrassend weetje over jezelf?

Ik heb in 2018 de marathon van New York gelopen.

Wie ben je? 

Ik ben Klaas van Egmond, 24 jaar en sinds 2,5 jaar werkzaam bij Delphy als Cultivation Engineer. Mijn job is om de Food & Flower Industry meer data-gedreven te maken.

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Hoe kun je samen met klanten en collega’s werken aan oplossingen voor de lange termijn en zorgen dat deze ook vandaag al meerwaarde opbrengen.

Verrassend weetje over jezelf?

Ik ga een hond uit Bonaire adopteren!

Wie ben je? 

Ik ben Bart van Dijk, 26 jaar en tuinderszoon die graag duidelijk is op zijn eigen manier. Ik ben werkzaam bij Opti-flor als productiemanager. Vanuit mijn stage bij Opti-flor ben ik doorgegroeid naar tot mijn huidige functie. Ik steek graag de handjes uit de mouwen!

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Ik zou graag willen leren om meer uit de tuinbouwbubbel te komen en zo het vertrouwde pad los te laten.

Verrassend weetje over jezelf?

Hardstyle is mijn favoriete muziek!

Wie ben je? 

Ik ben Stevie de le Cluse, 28 jaar, woon samen met mijn vriendin in Naaldwijk en ben werkzaam bij Royal Brinkman als Operationeel Product Manager. Binnen deze functie vind ik het leuk om mensen bij elkaar te brengen en samen aan succesvolle projecten te werken.

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Vanuit mijn functie ben ik ook veel betrokken bij (technische) productontwikkeling.

Binnen het programma zou ik graag willen leren hoe je gestructureerd van een probleem/uitdaging naar een succesvolle productimplementatie komt.

Verrassend weetje over jezelf?

Toen ik klaar was met studeren had ik maar één gedachte; zo snel mogelijk het Westland (en de tuinbouw sector) verlaten. Na mijn eerste sollicitatiegesprek bij Royal Brinkman heb ik mij door mijn ouders laten overtuigen om het bedrijf en de sector een kans te geven.

Daar ben ik hen eeuwig dankbaar voor, want we zijn inmiddels 6,5 jaar later en ik probeer waar en wanneer ik kan een ambassadeur te zijn voor de sector!

Wie ben je? 

Ik ben Joël Boerefijn, 30 jaar en  werkzaam bij Deliflor als Teamleider Kwaliteit en Onderzoek.

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Hoe komen we zo goed mogelijk van idee naar concept.

Lees meer

Verrassend weetje over jezelf?

Ik heb zulke groene vingers, Shrek zou er jaloers op zijn! ?

Wie ben je? 

Ik ben William Sonneveld, 30 jaar en woonachtig in Waddinxveen. Ik werk als Commercieel Manager bij FV Seleqt. Hier zit ik inmiddels alweer 7 jaar. Naast de passie voor mijn baan en de sector heb ik ook een passie voor auto en motorsport.

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

In teamverband ons doel bereiken en de dingen anders doen dan ik gewend ben. Uit mijn comfortzone stappen om zo sneller en efficiënter mijn doel te bereiken.

Verrassend weetje over jezelf?

Ik word in juni 2020 voor het eerst vader!

Wie ben je? 

Ik ben Jan Willem Keijzer, 35 jaar en ik ben werkzaam als Operational Product Manager bij Royal Brinkman. Ik ben een open persoon met brede interesses die graag connecties maakt met andere mensen. Deze eigenschappen zet ik graag in om de sector te verbeteren.

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Ik wil graag groter leren denken, buiten mijn functie en sectorbreed. Daarnaast wil ik beter leren innoveren en jonge talenten uit de sector ontmoeten om mijn netwerk te vergroten.

Verrassend weetje over jezelf?

In mijn vrije tijd speel ik wekelijks slagwerk in een groot orkest.

Wie ben je? 

Ik ben René Brockhoff, inmiddels ruim 3 jaar werkzaam bij Bloom (Dutch Flower Group) als Business Controller. Samen met mijn collega’s voorzien wij retailers over heel Europa van de mooiste snijbloemen en boeketten. Ik ben een zelfbewust, verantwoordelijk en vooruitdenkend persoon die graag samen met anderen op zoek gaat naar vernieuwende uitdagingen en positieve ervaringen.

Lees meer

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Dromen, durven en vooral doen!

Verrassend weetje over jezelf?

Ik heb enorm groene vingers!

Wie ben je? 

Ik ben Rens Peperkoorn, 26 jaar en woonachtig te Roelofarendsveen. Ik ben sinds 3,5 jaar werkzaam bij Royal FloraHolland als HR adviseur.

Lees meer

 Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Werken aan vraagstukken in een multidisciplinair team en daarin elkaar weten te versterken. Ik ben zelf snel geneigd om veel dingen zelf te willen doen en daardoor niet iedereens expertise optimaal in te zetten. Zeker als het gaat om innovatie tot stand laten komen is dit heel belangrijk om de juiste dingen te doen. Ik hoop dit vervolgens dan ook bij Royal FloraHolland in te kunnen zetten en zo een innovatief project op te zetten binnen een grote organisatie!

Verrassend weetje over jezelf?

Mijn passie voor koken en dan vooral BBQ-en!

Wie ben je? 

Mijn naam is Mea Chong en ben werkzaam als Learning and Development Expert bij Lely.

Ik krijg veel energie en inspiratie als ik samenwerk met anderen en vooral aan thema’s wat impact kan maken.

Lees meer

Mensen omschrijven mij als analytisch en creatief met het oog voor mijn medemens. Daarnaast sta ik erg open voor nieuwe ideeen en in mijn werk probeer ik altijd te zoeken naar innovatieve manieren om zaken op te lossen.

Naast mijn werk ben ik moeder van twee kinderen, een dochter van 7 en zoon van 5 jaar. Samen met mijn vriend Leon wonen we in Den Haag.

In mijn vrije tijd houd ik ervan om lekker met familie en vrienden te koken en eten. Voor de ontspanning zoek ik mijn yoga mat op en/of ga naar de sportschool.

Wat is het belangrijkst dat je wilt leren in het programma?

Ik wil leren hoe start ups denken en hoe dit toe te passen in mijn eigen werk binnen Lely.

Verrassend weetje over jezelf?

Ik sta voor mijn wekker gaat op.

TALENTEN: CLASS OF 2019

Wie ben je?
Ik ben Lisanne, 28 jaar en werkzaam als teamleider onderzoek bij Delphy IC. Ik ben opgegroeid tussen de bloemen en planten waar ook mijn passie ligt. Ik zie het als een uitdaging om wetenschappelijke kennis om te zetten in praktische toepassingen en hiermee bij te dragen aan verbeteringen in de tuinbouw.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Om van het vormen van een visie naar concrete acties te komen.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik heb een passie voor wielrennen, het liefst in de bergen.  

Wie ben je?
Ik ben Olaf, 25 jaar, tuinderszoon en woonachtig in Bleiswijk. Ik ben analytisch en strategisch wat ik tot uiting kan brengen in mijn rol als financieringsspecialist voor de sierteeltsector bij de Rabobank. De dynamiek en de veranderingen zorgen ervoor dat ik gedreven ben om in deze sector te blijven werken.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Hoe disruptieve innovatie in gang gezet kan worden.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik heb een MBO,HBO en WO studie gedaan.

Wie ben je?
Mijn naam is Leroy Smits en ben werkzaam als fiscalist van BDO. Mijn drijfveren zijn plezier en resultaatgerichtheid. Ik krijg energie van toegevoegde waarde leveren aan (familie) bedrijven en de uiteindelijke eigenaren, met name in de tuinbouwsector.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik wil me verder verdiepen in de sector om uiteindelijk als dienstverlener meer toegevoegde waarde te kunnen leveren om de sector hiermee verder te brengen. Daarnaast wil ik leren hoe ik kan innoveren binnen BDO. Ook wil ik leren hoe innovators denken en hoe je een proof of concept in de markt kunt zetten.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik ben een sportliefhebber die zelf op hoog niveau heeft gevoetbald en getennist.     

Wie ben je?
Ik ben Co-Anne, enthousiast, innovatief en streef naar het beste resultaat. Samenwerken geeft mij energie en ik wil mijn enthousiasmegraag delen met anderen. Bij Klasmann-Deilmann werk ik in het innovatie en new sales team. Het is super uitdagend, afwisselend en ik krijg enorm veel kansen in een gaaf bedrijf.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Hoe je een innovatief idee door ontwikkelt binnen een grote organisatie met de juiste (start-up, lean) tools. Daarnaast hoe we binnen en buiten de tuinbouwsector beter kunnen samenwerken om continu te innoveren en te ontwikkelen.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik ben een avonturier, kwekersdochter, liefhebber van paarden, fitness en veel gezelligheid met vrienden en familie.

Wie ben je?
Ik ben Maikel Hogervorst, tuinderszoon, enthousiast, competitief maar altijd kritisch. Nieuwe plekken, nieuwe mensen en nieuwe indrukken geven mij energie die ik gebruik tijdens mijn werkzaamheden voor Rijk Zwaan als Product Development Specialist. Ik ben trots op de Nederlandse tuinbouw en wil mijn steentje bijdragen om de Nederlandse tuinbouw wereldwijd koploper te laten blijven.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Innovatie initiëren en dit vooral door te zetten binnen een groot bedrijf. Zoals methodes en tools om verschillende soorten mensen te overtuigen van jouw idee. En daarnaast veel te leren van jonge collega’s die werken in de tuinbouwsector. 

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik hou van reizen & mezelf uitdagen in verschillende sporten.

Wie ben je?
Mijn naam is Jeffrey Wupkes, 29 jaar, ik woon in Maassluis en ben getrouwd. Bij Yex ben ik teammanager sales waar ik nu 4 jaar werkzaam ben. Ik voetbal bij MVV’27 en mijn passie is om te scoren.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik wil een bredere scope krijgen en leren om te denken richting innovaties en hierbij nieuwe inzichten in mijn huidige werkzaamheden krijgen.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik word binnenkort vader.

Wie ben je?
Ik ben Nico Spruijt, 28 jaar en geboren tuinderszoon. De Food & Flower Industry is er met de paplepel ingegoten. Ik ben werkzaam bij Yex, verkoopbedrijf van exotische groente en fruit.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Hoe ik zelf op een goede manier kan presenteren en de sterktes van de sector kan benutten.

Leuk en verrassend weetje over jezelf:
Ik reis heel de wereld over voor mijn werk op zoek naar exotisch groente en fruit.

Wie ben je?
Mijn naam is Vincent van der Wilk, 29 jaar oud en werkzaam bij Royal Brinkman als Area Manager voor Azie en Afrika.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Hoe je van een breed onderwerp een concreet idee met businessplan kunt maken.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Het leukste aan mijn werk vind ik het reizen en zakendoen in het buitenland.

Wie ben je?
Ik ben Lisa van Zon, 26 jaar oud en werkzaam als lange termijn inkoper bij Flamingo Flowers. Daarnaast ook tuindersdochter, mijn vader heeft een rozenkwekerij gehad.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Presenteren, ideeën omzetten in iets concreets, netwerken en leren van medestudenten.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik heb voor deze baan bij KLM en op een reisbureau gewerkt.

Wie ben je?
Ik ben Ramon Bruers en werkzaam bij Koppert Cress. In het dagelijks leven kom ik voornamelijk rustig over, zo observeer ik situaties eerst voordat ik actie onderneem. Samenwerken tijdens mijn werk maar zeker ook privé is iets wat ik leuk en belangrijk vind.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik hoop van twee zaken in het programma veel te leren: Ten eerste het opzetten van een project met alle aspecten die daarbij komen kijken zoals het bedenken, uitvoeren, evalueren etc. Daarnaast is netwerken een belangrijk onderdeel van dit programma voor mij, zo hoop ik veel van andere mensen en andere organisaties te kunnen leren en toe te passen op mijn eigen situatie.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ondanks dat ik geboren en getogen ben ik het Westland en al mijn hele leven in het Westland woon ben en blijf ik toch een halve Brabander.

Wie ben je?
Mijn naam is Ruud. Ik ben creatief en open minded en heb een positieve instelling.

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik wil graag effectiever worden in het van niets iets maken. Beter aansluitend op de klant behoefte: “Wat wil de klant?”

Lees meer

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik ben altijd positief en ken geen stress.

Wie ben je?
Ik ben Johan Vreugdenhil, 38 jaar en woon in Naaldwijk. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters van 7 en 9 jaar. Ik ben werkzaam als Accountmanager bij Anexo in Poeldijk.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik wil de skills leren zodat ik uitdagingen, die bij klanten of binnen de organisatie leven, kan vertalen naar nieuwe diensten of producten.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Dat ik in mijn vrije tijd onder andere ontspanning vind in een lekkere maaltijd maken of knallen tijdens een crossfit workout.

Wie ben je?
Ik ben Richard Hagedoorn en ben 36 jaar oud. Ik voetbal al mijn hele leven en ben nu keeperstrainer. Daarnaast ben ik altijd al in de tuinbouw werkzaam geweest en werk ik nu bij Royal Brinkman als product specialist.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik wil leren om structuur van begin tot het eind te krijgen bij een innovatie, zodat het idee daadwerkelijk in de markt gezet kan worden.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik heb zelf een eigen drive-inn disco gehad.

TALENTEN: CLASS OF 2018

Wie ben je?
Ik ben Philip en vind van mezelf dat ik een gezond boerenverstand heb. Binnen Beekenkamp heb ik een bijzondere rol. Ik mag mijn eigen functie invullen, zolang het maar leidt tot verbeteringen binnen het bedrijf. Zo heb ik er mede voor gezorgd dat we een stuk minder uitval van enten hebben. Ik ben de spin in het web tussen management, productie, verkoop, externe factoren en ontwikkelingen.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Dat je met heel veel kleine stapjes grote resultaten kunt bereiken. En dat je gewoon moet ‘doen’!

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik ben een Iron Man!

Wie ben je?
Ik ben Tim, zelfverzekerd en direct. Ik weet wat ik wil. Ik lach stiekem altijd om mijn eigen grappen.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Het met kleine stapjes verandering teweeg brengen zodat iedereen mee gaat met die verandering.

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik ben een toetjes-lover.

Wie ben je?
Ik ben Artie creatief, technisch onderlegd met een bouwkunde diploma opzak, ervaring in de architectuur en als ZZP’er, ben ik werkzaam als calculation engineer bij KUBO. Door de diversiteit aan kennis, ervaring en uitdagingen die ik altijd ben aangegaan blijkt dat ik een sterke wil heb en 110% voor mijn doelen zal gaan. Ik ben een gevoelsmens en werk altijd met passie voor mijn vak en met een hart voor de zaak.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Je moet volledig voor een doel gaan zonder jezelf beperkingen op te leggen.

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik doe aan Krav Maga (verdedigingskunt).

Wie ben je?
Ik ben Nathalie, een proces aanjager. Binnen Juva ben ik informatie specialist. Mijn momentje is op de crossfit.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Ik heb zoveel geleerd. Klein beginnen, agile samenwerken en de kracht van andere benutten. Het was een zeer leerzaam om contact te hebben met de deelnemers van andere bedrijven.

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Spreekt vloeiend 2 talen: Nederlands en Westlands.

Wie ben je?
Ik ben Melvin, spontaan, open en eerlijk.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Het belangrijkste wat ik heb geleerd is om in stappen te denken en om fouten te kunnen maken om te groeien.

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik heb alleen maar gewerkt in de Food & Flower industry. Ik ben begonnen in de tuin, daarna in de logistiek bij een exporteur op de bloemenveiling en nu bij een exporteur in exotisch groente en fruit.

Wie ben je?
Ik ben Mark, enthousiast, eigenwijs en ik heb een open persoonlijkheid.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Dat verandering niet in een keer kan maar in fases. Vooral het doen is erg belangrijk en het vervolgens weer verbeteren.

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik ben sportief ingesteld, vind alles leuk wat met balsporten te maken heeft.

Wie ben je?
Ik ben Kees van der Arend en ben opgegroeid in de agrarische sector. Vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd geraakt door de glastuinbouw. Eerst bij mijn ouders op het bedrijf en later door middel van mijn studie en werk. Mijn interesse ligt bij de teelt, techniek, organisatie en financiën. Al deze facetten komen voor in mijn dagelijkse werkzaamheden als Senior Accountmanager bij Royal Brinkman. Ik kan dan ook werkelijk zeggen dat ik mijn passie kwijt kan in mijn werkzaamheden.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Er gebeurt heel veel in de wereld en er komt ook heel veel op ons af. We zullen veel meer moeten gaan samenwerken en de kennis gebruiken van buiten de sector om te innoveren. We moeten er niet alleen over praten maar het ook daadwerkelijk doen. Dus get out of the building!

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik ben een echte familieman die geniet van elke dag er uit willen halen wat er in zit!

Wie ben je?
Ik ben Steven Timmers: gedreven, ambitieus en altijd op zoek naar een stukje beter! People manager met een enorme passie voor de tuinbouw sector.
Werkzaam bij RedStar en voornamelijk bezig met de operationele aansturing van zes locaties, innovatie-projecten en het vertellen van “het verhaal.”
Wij vertellen namelijk veel te weinig over hoe leuk en veelzijdig werken in de Tuinbouw is!

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Groot denken is “the key to success”. Innovatie en out-of-the-box denken zorgen ervoor dat wij als Tuinbouw sector onze nummer 1 positie in de wereld kunnen behouden. Samenwerking binnen de sector is essentieel om stappen vooruit te kunnen blijven maken.

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Fan en promotor van Rotterdam! Stiekem een beetje een hekel aan Amsterdam.

Wie ben je?
Ik ben Matthieu, een makkelijk te benaderen persoon met wie je altijd een leuk gesprek kan hebben. Bovendien kijk ik altijd uit naar nieuwe ervaringen en het ontmoeten van nieuwe mensen. Graag hoor ik dan ook wie jij bent en wat je doet!

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Om iets in beweging te zetten moet je het simpelweg DOEN!

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik eet mijn kiwi’s met schil.

Wie ben je?
Ik ben Maartje Verdult, inmiddels ruim 8 jaar werkzaam bij Intergreen (onderdeel van Dutch Flower Group). Begonnen als commercieel trainee, en via verschillende rollen binnen account management nu werkzaam als Business Unit Manager (planten-unit). Samen met mijn team voorzien we onze klant in het Verenigd Koninkrijk dagelijkse van de mooiste tuin- en kamerplanten.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je tot nu heb geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd in het Intrapreneurship Programma is dat als je echt wil innoveren, je vooral moet doen. Innovatie loopt niet via een mooie rechte lijn naar je einddoel. Je loopt tegen zaken aan waardoor je een zijspoor moet nemen, of zelfs weer een stap terug gaat in het process. Door steeds kleine stappen te zetten en die continue te valideren kan je uiteindelijk zoveel meer bereiken.

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Waar je me kan vinden buiten werk om? Het liefst bij een groot concert van “oude rockers”! Een van de hoogtepunten was toch wel om afgelopen jaar, samen met m’n pa, vooraan te staan bij Guns N’ Roses.

Wie ben je?
Ik ben Jeroen Steenbergen, werkzaam bij Deliflor Chrysanten. Als marktmanager ben ik dagelijks bezig om onze producten op de juiste manier te positioneren in de markt die zeer aan verandering onderhevig is. Door de juiste contacten in de markt en door vaak in aanraking te komen met het product, in binnen- en buiteland kunnen we dit op een goede manier doen. Hiernaast ben ik dankzij het HortiHeroes Intrapeneurship Programma bezig met verschillende innovatieprojecten en houd ik mij bezig met procesoptimalisatie.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Dat je niet ziek hoeft te zijn om beter te worden. Door een continu streven naar verbetering van (reeds goede) producten, diensten en processen blijf je koploper in jouw expertise. Dit is een denkwijze die ik mezelf eigen heb gemaakt en actief uitdraag binnen Deliflor.

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Dat ik het beeldje van HortiHeroes gebruik op mijn bureau zodat mijn collega’s elke keer weten dat ik met een van de projecten bezig ben wat hen weer een moment van bewustzijn geeft over het feit dat we continu met innovatie en procesverbetering bezig moeten zijn.

Wie ben je?
Ik ben Tara, opgegroeid in Naaldwijk maar heb mijn trots voor het Westland gek genoeg pas ontdekt in Japan. Sindsdien ben ik onderdeel van het Koppert Cress team en werk ik al twee jaar mee aan een gezonder Nederland. Door de jaren heen leerde ik om projecten perfect te voltooien, te plannen en vooruit te denken. Zogenaamd onmisbare skills, maar ik vraag me steeds meer af hoe ons dat als jonge mensen gaat helpen. Want als de wereld steeds complexer wordt, heeft plannen dan uberhaupt nog zin?

Lees meer

Volgens mij vraagt complexiteit juist om hele andere skills, zoals sensitiviteit, loslaten en vertrouwen. En sindsdien zoek ik elke dag naar antwoorden om die skills te kunnen trainen, en dat in de praktijk te brengen.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Bij HortiHeroes leer je om de leiding te nemen over je eigen project en dit vanuit een creërende energie op te bouwen tot iets waar jij in gelooft. Ikzelf ben voornamelijk geïnspireerd door mensen van binnen- en buiten de sector waardoor ik op een andere manier ben gaan kijken naar werk, en de doelen waarvoor we werken. Ik heb geleerd om meer op mijn gevoel te vertrouwen, waardoor ik veel creatiever kan zijn in het bedenken van oplossingen. Je leert tijdens het HortiHeroes programma de juiste vragen stellen om tot de kern van iets te komen, wat enorm goed van pas komt in welke context dan ook.

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik zoek altijd naar antwoorden achter de antwoorden, maar kan enorm lachen om nietszeggende “dad-jokes”.

Wie ben je?
Ik ben Rick den Hartog. Op 21 januari 1994 zag ik het eerste levenslicht in Leidschendam. Al snel zijn mijn ouders verhuisd naar het pittoreske dorp Stompwijk, waar ik tot de dag van vandaag nog steeds woon en waar ik mijn vriendenkring heb opgebouwd. Na de HBO-studie technische bedrijfskunde en een welverdiende reis ben ik op zoek gegaan naar een baan waarin ik mijn ei in kwijt kon.

Lees meer

Dit bracht mij bij Westland Infra waar ik vanaf 2018 werkzaam ben als specialist assetmanagement. Als mensen me moeten omschrijven, dan zouden de woorden bescheiden, loyaal en kritisch-analytisch vaak voorbij komen. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan sport, waaronder veld- en zaalvoetbal.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Ik heb me enorm verwonderd over hoe innovatief het Westland wel niet is. Je bouwt een netwerk op en iedereen is wel met verbazingwekkend interessante en vooruitstrevende dingen bezig. Mijn kennis is verrijkt van het robotiseren van een Phalaenopsiskas tot aan ultieme het kweken van de ultieme tomaat.
In het programma zelf heb ik vooral geleerd dat je leert door te spieken bij andere branches en dat het helemaal niet erg is om fouten te maken, zo lang je ervan leert. Sterker nog, hoe sneller en vaker je fouten maakt, hoe sneller je ervan leert en hoe sneller je kan innoveren. Zorg er wel voor dat je continue in contact blijft met je klant, zodat je voorkomt dat hun klantwensen en jouw creaties uit elkaar gaan drijven.

Leuk verrassend weetje over jezelf?
In Stompwijk staan nog een paar aftandse kassen, waar ik samen met een vriend als 13-jarige langs ging om werk te zoeken. Na een paar afwijzingen van kaseigenaren die alleen naar Poolse werknemers op zoek was, gaf ik het op en ging ik naar huis. Mijn vriend probeerde nog één kas en werkt er nog steeds! Op een haar na heb ik de glastuinbouwwereld gemist en ik had er tot dit jaar ook geen omkijken meer naar. Pas nu ik werk in het Westland besef ik wat al die jaren aan me voorbij is gegaan.

Word partner