HORTIHEROES: ACADEMY

De Academy biedt trainingsprogramma’s om talent van bedrijven uit de Food & Flower Industry de tools en vaardigheden te leren om hun organisatie van binnenuit te vernieuwen en klaar te maken voor de toekomst.

Lees meer

De wereld urbaniseert en digitaliseert, bronnen als water en grond worden schaarser en de wereldbevolking blijft groeien. Bedrijven uit de sector moeten kunnen inspelen op deze ontwikkelingen om te overleven en te groeien. In de HortiHeroes Academy worden ambitieuze professionals klaargestoomd om nieuwe producten, diensten en businessmodellen voor hun organisaties te ontwikkelen, waarbij zij uitdagingen als arbeidskrapte, energietransitie en internationalisering omzetten in kansen en de samenwerking tussen elkaar, startups en andere innovators benutten.

Start Class of 2019: januari 2019
Aanmelden kan niet meer.

Start Class of 2020: januari 2020
Meer info en aanmelden: raffi@hortiheroes.com

INTRAPRENEURSHIP PROGRAMMA

“Het programma heeft al mijn verwachtingen overtroffen, ik heb dankzij dit project een compleet andere mindset gekregen. Hierbij heeft het programma mij handvatten gegeven om verandering door te voeren binnen het bedrijf waar ik werk”. Melvin van der Zeyden | Yex (HortiHero – Class of 2018)

“Erg gave ervaring om in een groep vanuit verschillende toonaangevende bedrijven zoveel met elkaar te leren. In een korte tijd de juiste tools aangereikt gekregen voor start-up en innovaties en een enorm netwerk rijker.” Deze is van Co-Anne van Waaij | Klasmann-Deilmann Benelux (HortiHero – Class of 2019)

In een snel veranderende wereld is het van belang dat je zelf niet stil blijft staan. Verandering, vernieuwing en innovatie vragen om anders denken, nieuwe ervaringen en nieuwe mensen om je heen. Dat is wat het HortiHeroes Intrapreneurship Programma biedt voor future leaders uit de Food & Flower industrie. Wij leren een groep van ambitieuze young professionals de skills, tools en mindset om hun bedrijf in één jaar tijd 10 stappen verder te helpen.

Fase 1: Learn the start-up tools to shake up the food & flower industry!

Het programma begint met een kick-off van 3 dagen inclusief overnachtingen op een mooie locatie. Elk blok van deze 3-maanden durende fase richt zich op één onderdeel in de succesvolle ontwikkeling van een idee naar innovatie. Daarbij worden per blok 3 trainingen gegeven die direct toegepast kunnen worden:

Met een groep van 20 ambitieuze professionals leer je de tools om jouw bedrijf in één jaar tijd 10 stappen verder te helpen.

Ben jij een high potential en wil jij jouw bedrijf helpen met het zoeken naar nieuwe ideeën en oplossingen om klaar te zijn voor de toekomst? Doe dan mee met het HortiHeroes Intrapreneurship Programma – Class of 2020

Wanneer kom je in aanmerking om mee te doen?

 • Je werkt in of voor de Food & Flower industrie;
 • Je hebt minimaal een HBO denk- en werkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring;
 • Diversiteit is belangrijk voor innovatie, dus het maakt niet uit of je nou in de productie, innovatie, marketing of finance werkt;
 • Je hebt een sterke motivatie om bij te dragen aan vernieuwing en innovatie binnen je bedrijf;
 • Je ziet vaak kansen en dingen die anders en beter kunnen;
 • Je wilt graag doorgroeien binnen je bedrijf.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met:

HortiHeroes
Raffi Balder
raffi@hortiheroes.com
06-186 44 789

De Challenge

Om het geleerde direct in de praktijk te brengen, werk je in een team van medecursisten aan je eigen “startup-project”. Dit startup project moet bijdragen aan het oplossen van uitdagingen voor de Food & Flower industrie: de Challenge van 2020.

We stellen elke deelnemer bij het aanmelden de volgende vraag: Welke uitdaging(en) zie je binnen je bedrijf die voor de hele sector en/of keten relevant en urgent zijn en welke mogelijke oplossing(en) zie je daarvoor?

Op basis van de antwoorden én de bootcamp in januari 2020 selecteren we de uitdagingen waar de talenten in teams mee aan de slag gaan gedurende het programma. De mogelijke oplossingen voor de uitdagingen worden uitgewerkt in concrete startup ideeën en met jouw team werk je deze uit tot een business case en een prijswinnende pitch.

Alle teams presenteren hun business case voor een deskundige jury van experts, ondernemers en investeerders. Zij toetsen de business case en pitch op innovatie, haalbaarheid, potentie en of het goed bij de potentiële klant getoetst is. Het winnende team ontvangt € 10.000,- om innovatie binnen de bedrijven van de teamleden te stimuleren of in overleg met de werkgevers te investeren in het startup project.

Doel van het programma

Het programma heeft tot doel om jou de startup denkwijze, tools en -vaardigheden bij te brengen. Deze vaardigheden kun je vervolgens inzetten voor innovatie binnen het bedrijf waar je werkt. Het is dus niet de bedoeling een startup ondernemer van je te maken. Wel word je ‘intrapreneur’ binnen de organisatie waar je werkt. Daarnaast bouw je aan je netwerk binnen en buiten de Food & Flower industrie. En als laatste krijg je veel nieuwe inzichten, zoals vernieuwende businessmodellen en technologieën, van buiten de sector.

Inspiratie

Inspiratie uit andere sectoren, culturen en landen draagt bij aan je innovatieve vermogen. Daarom zijn bezoeken aan bedrijven, startups en hun ecosystemen, sprekers en mentoren van buiten de Food & Flower industrie onderdeel van het programma. Om daarnaast wel optimaal gebruik te maken van rijke ervaring krijgen de teams toegang tot mentoren van binnen de Food & Flower industrie. Maar uiteindelijk zal de meeste inspiratie komen van jouw peers waarmee je in het programma zit.

Hoe ziet een trainingsdag eruit?

 • 12.30u Lunch met team en challenge updates
 • 13.00u Masterclass van Top Trainers – kennis direct toepasbaar in je project en/of tijd om met team aan challenge te werken: Werken aan je project, afspraken met mentor, get out of the building (klanten)
 • 18.30u Diner met 2-wekelijks Q&A sessie met inspirerende ondernemers
 • 20.00u afsluiting

Fase 2: Pas de start-up tools toe in jouw bedrijf om tot concrete vernieuwing te komen.

De intensieve eerste 3 maanden van het programma zal feestelijk worden afgesloten tijdens HeroDay (rond april 2020). Jij zult deze fase van het programma niet alleen afsluiten met nieuwe kennis en inzichten waarmee je innovatie en verandering binnen je organisatie kunt inzetten en/of versnellen, maar je beschikt ook over een actueel netwerk van innovatieve start-ups en jong talent binnen en buiten de sector.

Het doel van het tweede gedeelte van het Intrapreneurship Programma is het succesvol afronden van een innovatie- of verandertraject binnen je bedrijf. Dit doe je door het inzetten van de tools, ervaringen en het netwerk die je tijdens de eerste fase hebt opgedaan.

Om te zorgen dat je vooruitgang blijft boeken op jouw innovatie- of verandertraject binnen je bedrijf komen alle deelnemende talenten maandelijks bij elkaar om kennis, netwerk en ervaringen te delen.

Programma

Een idee is net zoveel waard als de energie die er in wordt gestopt om het te realiseren.

Het Intrapreneurship Programma bestaat uit 2 fases. In beide fases wordt de HortiHeroes methode – inspire, train, act – gevolgd: je wordt geïnspireerd en krijgt de juiste kennis aangereikt met het doel om in actie te komen zodat jij wezenlijke vernieuwing binnen je bedrijf kunt brengen.

Inspire

 • Diners met top CEO’s van toonaangevende bedrijven
 • Inspirational talks van ondernemers binnen en buiten de sector

Train

 • Topdocenten in startup-/innovatietools en new (impact) economy
 • Bezoek aan startup hubs en accelerators
 • Action-based learning

Act

 • Challenge: 13 weken werken aan business case volgens pressure cooker principe
 • Realiseren van succesvol innovatietraject binnen eigen bedrijf
 • Mentoring door changemakers van binnen en buiten de sector
 • HeroDay prijs van € 10K te besteden aan business case of innovatieproject bij eigen bedrijf

Inschrijven

Om je in te schrijven voor het Intrapreneurship Programma – Class of 2020 vul je het inschrijfformulier in. Daarin wordt onder meer gevraagd naar je motivatie om aan dit programma deel te nemen. In dit formulier staat ook meer informatie over het deelnemersprofiel en de selectiecriteria.

Mail raffi@hortiheroes.com voor meer informatie en om het inschrijfformulier te ontvangen.

 

TALENTEN: CLASS OF 2019

Wie ben je?
Ik ben Lisanne, 28 jaar en werkzaam als teamleider onderzoek bij Delphy IC. Ik ben opgegroeid tussen de bloemen en planten waar ook mijn passie ligt. Ik zie het als een uitdaging om wetenschappelijke kennis om te zetten in praktische toepassingen en hiermee bij te dragen aan verbeteringen in de tuinbouw.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Om van het vormen van een visie naar concrete acties te komen.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik heb een passie voor wielrennen, het liefst in de bergen.  

Wie ben je?
Ik ben Olaf, 25 jaar, tuinderszoon en woonachtig in Bleiswijk. Ik ben analytisch en strategisch wat ik tot uiting kan brengen in mijn rol als financieringsspecialist voor de sierteeltsector bij de Rabobank. De dynamiek en de veranderingen zorgen ervoor dat ik gedreven ben om in deze sector te blijven werken.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Hoe disruptieve innovatie in gang gezet kan worden.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik heb een MBO,HBO en WO studie gedaan.

Wie ben je?
Mijn naam is Leroy Smits en ben werkzaam als fiscalist van BDO. Mijn drijfveren zijn plezier en resultaatgerichtheid. Ik krijg energie van toegevoegde waarde leveren aan (familie) bedrijven en de uiteindelijke eigenaren, met name in de tuinbouwsector.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik wil me verder verdiepen in de sector om uiteindelijk als dienstverlener meer toegevoegde waarde te kunnen leveren om de sector hiermee verder te brengen. Daarnaast wil ik leren hoe ik kan innoveren binnen BDO. Ook wil ik leren hoe innovators denken en hoe je een proof of concept in de markt kunt zetten.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik ben een sportliefhebber die zelf op hoog niveau heeft gevoetbald en getennist.     

Wie ben je?
Ik ben Co-Anne, enthousiast, innovatief en streef naar het beste resultaat. Samenwerken geeft mij energie en ik wil mijn enthousiasmegraag delen met anderen. Bij Klasmann-Deilmann werk ik in het innovatie en new sales team. Het is super uitdagend, afwisselend en ik krijg enorm veel kansen in een gaaf bedrijf.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Hoe je een innovatief idee door ontwikkelt binnen een grote organisatie met de juiste (start-up, lean) tools. Daarnaast hoe we binnen en buiten de tuinbouwsector beter kunnen samenwerken om continu te innoveren en te ontwikkelen.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik ben een avonturier, kwekersdochter, liefhebber van paarden, fitness en veel gezelligheid met vrienden en familie.

Wie ben je?
Ik ben Maikel Hogervorst, tuinderszoon, enthousiast, competitief maar altijd kritisch. Nieuwe plekken, nieuwe mensen en nieuwe indrukken geven mij energie die ik gebruik tijdens mijn werkzaamheden voor Rijk Zwaan als Product Development Specialist. Ik ben trots op de Nederlandse tuinbouw en wil mijn steentje bijdragen om de Nederlandse tuinbouw wereldwijd koploper te laten blijven.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Innovatie initiëren en dit vooral door te zetten binnen een groot bedrijf. Zoals methodes en tools om verschillende soorten mensen te overtuigen van jouw idee. En daarnaast veel te leren van jonge collega’s die werken in de tuinbouwsector. 

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik hou van reizen & mezelf uitdagen in verschillende sporten.

Wie ben je?
Mijn naam is Jeffrey Wupkes, 29 jaar, ik woon in Maassluis en ben getrouwd. Bij Yex ben ik teammanager sales waar ik nu 4 jaar werkzaam ben. Ik voetbal bij MVV’27 en mijn passie is om te scoren.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik wil een bredere scope krijgen en leren om te denken richting innovaties en hierbij nieuwe inzichten in mijn huidige werkzaamheden krijgen.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik word binnenkort vader.

Wie ben je?
Ik ben Nico Spruijt, 28 jaar en geboren tuinderszoon. De Food & Flower Industry is er met de paplepel ingegoten. Ik ben werkzaam bij Yex, verkoopbedrijf van exotische groente en fruit.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Hoe ik zelf op een goede manier kan presenteren en de sterktes van de sector kan benutten.

Leuk en verrassend weetje over jezelf:
Ik reis heel de wereld over voor mijn werk op zoek naar exotisch groente en fruit.

Wie ben je?
Mijn naam is Vincent van der Wilk, 29 jaar oud en werkzaam bij Royal Brinkman als Area Manager voor Azie en Afrika.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Hoe je van een breed onderwerp een concreet idee met businessplan kunt maken.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Het leukste aan mijn werk vind ik het reizen en zakendoen in het buitenland.

Wie ben je?
Ik ben Lisa van Zon, 26 jaar oud en werkzaam als lange termijn inkoper bij Flamingo Flowers. Daarnaast ook tuindersdochter, mijn vader heeft een rozenkwekerij gehad.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Presenteren, ideeën omzetten in iets concreets, netwerken en leren van medestudenten.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik heb voor deze baan bij KLM en op een reisbureau gewerkt.

Wie ben je?
Ik ben Ramon Bruers en werkzaam bij Koppert Cress. In het dagelijks leven kom ik voornamelijk rustig over, zo observeer ik situaties eerst voordat ik actie onderneem. Samenwerken tijdens mijn werk maar zeker ook privé is iets wat ik leuk en belangrijk vind.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik hoop van twee zaken in het programma veel te leren: Ten eerste het opzetten van een project met alle aspecten die daarbij komen kijken zoals het bedenken, uitvoeren, evalueren etc. Daarnaast is netwerken een belangrijk onderdeel van dit programma voor mij, zo hoop ik veel van andere mensen en andere organisaties te kunnen leren en toe te passen op mijn eigen situatie.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ondanks dat ik geboren en getogen ben ik het Westland en al mijn hele leven in het Westland woon ben en blijf ik toch een halve Brabander.

Wie ben je?
Mijn naam is Ruud. Ik ben creatief en open minded en heb een positieve instelling.

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik wil graag effectiever worden in het van niets iets maken. Beter aansluitend op de klant behoefte: “Wat wil de klant?”

Lees meer

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik ben altijd positief en ken geen stress.

Wie ben je?
Ik ben Johan Vreugdenhil, 38 jaar en woon in Naaldwijk. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters van 7 en 9 jaar. Ik ben werkzaam als Accountmanager bij Anexo in Poeldijk.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik wil de skills leren zodat ik uitdagingen, die bij klanten of binnen de organisatie leven, kan vertalen naar nieuwe diensten of producten.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Dat ik in mijn vrije tijd onder andere ontspanning vind in een lekkere maaltijd maken of knallen tijdens een crossfit workout.

Wie ben je?
Ik ben Richard Hagedoorn en ben 36 jaar oud. Ik voetbal al mijn hele leven en ben nu keeperstrainer. Daarnaast ben ik altijd al in de tuinbouw werkzaam geweest en werk ik nu bij Royal Brinkman als product specialist.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je wilt leren in het Intrapreneurship Programma?
Ik wil leren om structuur van begin tot het eind te krijgen bij een innovatie, zodat het idee daadwerkelijk in de markt gezet kan worden.

Leuk/verrassend weetje over jezelf:
Ik heb zelf een eigen drive-inn disco gehad.

TALENTEN: CLASS OF 2018

Wie ben je?
Ik ben Philip en vind van mezelf dat ik een gezond boerenverstand heb. Binnen Beekenkamp heb ik een bijzondere rol. Ik mag mijn eigen functie invullen, zolang het maar leidt tot verbeteringen binnen het bedrijf. Zo heb ik er mede voor gezorgd dat we een stuk minder uitval van enten hebben. Ik ben de spin in het web tussen management, productie, verkoop, externe factoren en ontwikkelingen.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Dat je met heel veel kleine stapjes grote resultaten kunt bereiken. En dat je gewoon moet ‘doen’!

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik ben een Iron Man!

Wie ben je?
Ik ben Tim, zelfverzekerd en direct. Ik weet wat ik wil. Ik lach stiekem altijd om mijn eigen grappen.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Het met kleine stapjes verandering teweeg brengen zodat iedereen mee gaat met die verandering.

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik ben een toetjes-lover.

Wie ben je?
Ik ben Artie creatief, technisch onderlegd met een bouwkunde diploma opzak, ervaring in de architectuur en als ZZP’er, ben ik werkzaam als calculation engineer bij KUBO. Door de diversiteit aan kennis, ervaring en uitdagingen die ik altijd ben aangegaan blijkt dat ik een sterke wil heb en 110% voor mijn doelen zal gaan. Ik ben een gevoelsmens en werk altijd met passie voor mijn vak en met een hart voor de zaak.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Je moet volledig voor een doel gaan zonder jezelf beperkingen op te leggen.

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik doe aan Krav Maga (verdedigingskunt).

Wie ben je?
Ik ben Nathalie, een proces aanjager. Binnen Juva ben ik informatie specialist. Mijn momentje is op de crossfit.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Ik heb zoveel geleerd. Klein beginnen, agile samenwerken en de kracht van andere benutten. Het was een zeer leerzaam om contact te hebben met de deelnemers van andere bedrijven.

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Spreekt vloeiend 2 talen: Nederlands en Westlands.

Wie ben je?
Ik ben Melvin, spontaan, open en eerlijk.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Het belangrijkste wat ik heb geleerd is om in stappen te denken en om fouten te kunnen maken om te groeien.

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik heb alleen maar gewerkt in de Food & Flower industry. Ik ben begonnen in de tuin, daarna in de logistiek bij een exporteur op de bloemenveiling en nu bij een exporteur in exotisch groente en fruit.

Wie ben je?
Ik ben Mark, enthousiast, eigenwijs en ik heb een open persoonlijkheid.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Dat verandering niet in een keer kan maar in fases. Vooral het doen is erg belangrijk en het vervolgens weer verbeteren.

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik ben sportief ingesteld, vind alles leuk wat met balsporten te maken heeft.

Wie ben je?
Ik ben Kees van der Arend en ben opgegroeid in de agrarische sector. Vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd geraakt door de glastuinbouw. Eerst bij mijn ouders op het bedrijf en later door middel van mijn studie en werk. Mijn interesse ligt bij de teelt, techniek, organisatie en financiën. Al deze facetten komen voor in mijn dagelijkse werkzaamheden als Senior Accountmanager bij Royal Brinkman. Ik kan dan ook werkelijk zeggen dat ik mijn passie kwijt kan in mijn werkzaamheden.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Er gebeurt heel veel in de wereld en er komt ook heel veel op ons af. We zullen veel meer moeten gaan samenwerken en de kennis gebruiken van buiten de sector om te innoveren. We moeten er niet alleen over praten maar het ook daadwerkelijk doen. Dus get out of the building!

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik ben een echte familieman die geniet van elke dag er uit willen halen wat er in zit!

Wie ben je?
Ik ben Steven Timmers: gedreven, ambitieus en altijd op zoek naar een stukje beter! People manager met een enorme passie voor de tuinbouw sector.
Werkzaam bij RedStar en voornamelijk bezig met de operationele aansturing van zes locaties, innovatie-projecten en het vertellen van “het verhaal.”
Wij vertellen namelijk veel te weinig over hoe leuk en veelzijdig werken in de Tuinbouw is!

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Groot denken is “the key to success”. Innovatie en out-of-the-box denken zorgen ervoor dat wij als Tuinbouw sector onze nummer 1 positie in de wereld kunnen behouden. Samenwerking binnen de sector is essentieel om stappen vooruit te kunnen blijven maken.

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Fan en promotor van Rotterdam! Stiekem een beetje een hekel aan Amsterdam.

Wie ben je?
Ik ben Matthieu, een makkelijk te benaderen persoon met wie je altijd een leuk gesprek kan hebben. Bovendien kijk ik altijd uit naar nieuwe ervaringen en het ontmoeten van nieuwe mensen. Graag hoor ik dan ook wie jij bent en wat je doet!

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Om iets in beweging te zetten moet je het simpelweg DOEN!

Lees meer

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik eet mijn kiwi’s met schil.

Wie ben je?
Ik ben Maartje Verdult, inmiddels ruim 8 jaar werkzaam bij Intergreen (onderdeel van Dutch Flower Group). Begonnen als commercieel trainee, en via verschillende rollen binnen account management nu werkzaam als Business Unit Manager (planten-unit). Samen met mijn team voorzien we onze klant in het Verenigd Koninkrijk dagelijkse van de mooiste tuin- en kamerplanten.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je tot nu heb geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd in het Intrapreneurship Programma is dat als je echt wil innoveren, je vooral moet doen. Innovatie loopt niet via een mooie rechte lijn naar je einddoel. Je loopt tegen zaken aan waardoor je een zijspoor moet nemen, of zelfs weer een stap terug gaat in het process. Door steeds kleine stappen te zetten en die continue te valideren kan je uiteindelijk zoveel meer bereiken.

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Waar je me kan vinden buiten werk om? Het liefst bij een groot concert van “oude rockers”! Een van de hoogtepunten was toch wel om afgelopen jaar, samen met m’n pa, vooraan te staan bij Guns N’ Roses.

Wie ben je?
Ik ben Jeroen Steenbergen, werkzaam bij Deliflor Chrysanten. Als marktmanager ben ik dagelijks bezig om onze producten op de juiste manier te positioneren in de markt die zeer aan verandering onderhevig is. Door de juiste contacten in de markt en door vaak in aanraking te komen met het product, in binnen- en buiteland kunnen we dit op een goede manier doen. Hiernaast ben ik dankzij het HortiHeroes Intrapeneurship Programma bezig met verschillende innovatieprojecten en houd ik mij bezig met procesoptimalisatie.

Lees meer

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Dat je niet ziek hoeft te zijn om beter te worden. Door een continu streven naar verbetering van (reeds goede) producten, diensten en processen blijf je koploper in jouw expertise. Dit is een denkwijze die ik mezelf eigen heb gemaakt en actief uitdraag binnen Deliflor.

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Dat ik het beeldje van HortiHeroes gebruik op mijn bureau zodat mijn collega’s elke keer weten dat ik met een van de projecten bezig ben wat hen weer een moment van bewustzijn geeft over het feit dat we continu met innovatie en procesverbetering bezig moeten zijn.

Wie ben je?
Ik ben Tara, opgegroeid in Naaldwijk maar heb mijn trots voor het Westland gek genoeg pas ontdekt in Japan. Sindsdien ben ik onderdeel van het Koppert Cress team en werk ik al twee jaar mee aan een gezonder Nederland. Door de jaren heen leerde ik om projecten perfect te voltooien, te plannen en vooruit te denken. Zogenaamd onmisbare skills, maar ik vraag me steeds meer af hoe ons dat als jonge mensen gaat helpen. Want als de wereld steeds complexer wordt, heeft plannen dan uberhaupt nog zin?

Lees meer

Volgens mij vraagt complexiteit juist om hele andere skills, zoals sensitiviteit, loslaten en vertrouwen. En sindsdien zoek ik elke dag naar antwoorden om die skills te kunnen trainen, en dat in de praktijk te brengen.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Bij HortiHeroes leer je om de leiding te nemen over je eigen project en dit vanuit een creërende energie op te bouwen tot iets waar jij in gelooft. Ikzelf ben voornamelijk geïnspireerd door mensen van binnen- en buiten de sector waardoor ik op een andere manier ben gaan kijken naar werk, en de doelen waarvoor we werken. Ik heb geleerd om meer op mijn gevoel te vertrouwen, waardoor ik veel creatiever kan zijn in het bedenken van oplossingen. Je leert tijdens het HortiHeroes programma de juiste vragen stellen om tot de kern van iets te komen, wat enorm goed van pas komt in welke context dan ook.

Leuk verrassend weetje over jezelf?
Ik zoek altijd naar antwoorden achter de antwoorden, maar kan enorm lachen om nietszeggende “dad-jokes”.

Wie ben je?
Ik ben Rick den Hartog. Op 21 januari 1994 zag ik het eerste levenslicht in Leidschendam. Al snel zijn mijn ouders verhuisd naar het pittoreske dorp Stompwijk, waar ik tot de dag van vandaag nog steeds woon en waar ik mijn vriendenkring heb opgebouwd. Na de HBO-studie technische bedrijfskunde en een welverdiende reis ben ik op zoek gegaan naar een baan waarin ik mijn ei in kwijt kon.

Lees meer

Dit bracht mij bij Westland Infra waar ik vanaf 2018 werkzaam ben als specialist assetmanagement. Als mensen me moeten omschrijven, dan zouden de woorden bescheiden, loyaal en kritisch-analytisch vaak voorbij komen. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan sport, waaronder veld- en zaalvoetbal.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu hebt geleerd in het Intrapreneurship Programma?
Ik heb me enorm verwonderd over hoe innovatief het Westland wel niet is. Je bouwt een netwerk op en iedereen is wel met verbazingwekkend interessante en vooruitstrevende dingen bezig. Mijn kennis is verrijkt van het robotiseren van een Phalaenopsiskas tot aan ultieme het kweken van de ultieme tomaat.
In het programma zelf heb ik vooral geleerd dat je leert door te spieken bij andere branches en dat het helemaal niet erg is om fouten te maken, zo lang je ervan leert. Sterker nog, hoe sneller en vaker je fouten maakt, hoe sneller je ervan leert en hoe sneller je kan innoveren. Zorg er wel voor dat je continue in contact blijft met je klant, zodat je voorkomt dat hun klantwensen en jouw creaties uit elkaar gaan drijven.

Leuk verrassend weetje over jezelf?
In Stompwijk staan nog een paar aftandse kassen, waar ik samen met een vriend als 13-jarige langs ging om werk te zoeken. Na een paar afwijzingen van kaseigenaren die alleen naar Poolse werknemers op zoek was, gaf ik het op en ging ik naar huis. Mijn vriend probeerde nog één kas en werkt er nog steeds! Op een haar na heb ik de glastuinbouwwereld gemist en ik had er tot dit jaar ook geen omkijken meer naar. Pas nu ik werk in het Westland besef ik wat al die jaren aan me voorbij is gegaan.

Word partner