Innovatie
netwerk

Zijn wij in de nabije toekomst in staat om iedereen ter wereld van voldoende, gezonde voeding te voorzien? Dat is één van de grootste uitdagingen waar we momenteel als samenleving voor staan. En de Nederlandse Food & Flower industrie pakt die uitdaging met beide handen en een blik op de toekomst aan!

Over de food & flower industrie

Technologie om de wereld te voeden & vergroenen

De Food & Flower industrie is een hightech industrie die de meest geavanceerde kassen en tuinbouwtechnologie ontwikkelt, waarin groenten, fruit, planten en bloemen kunnen groeien met minimale hoeveelheden water, fossiele energie, chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Er wordt gewerkt aan vertical farms om te kunnen telen op zo min mogelijk vierkante meters, maar ook aan duurzamere gewassen, die meer resistentie hebben voor ziektes. En er wordt gewerkt aan robotica, automatisering, drones en optimalisatie van data. Op missie naar een groene, leefbare, gezonde wereld.

De uitdagingen

Het belangrijkste doel voor de Food & Flower industrie is om in 2050 negen miljard mensen duurzaam te kunnen voeden. En met voeden bedoelen we gezond voeden van mens, leefomgeving en planeet. Om dit te bewerkstelligen, gaan we met HortiHeroes en het hele Food & Flower ecosysteem de volgende uitdagingen aan:

Wil jij een impactvolle bijdrage leveren aan deze uitdagingen? Dat kan door te werken of te ondernemen in de Food & Flower industrie!

HortiHeroes Ecosysteem

HortiHeroes bouwt aan een innovatie-ecosysteem om innovatie door samenwerking te bevorderen. We werken samen met gevestigde bedrijven, startups, kennisinstellingen, overheid en investeerders om de uitdagingen van de Food & Flower industrie met elkaar aan te gaan. We leiden talent op om hun bedrijven van binnenuit te vernieuwen en verbinden innovatieve startups aan gevestigde bedrijven. Ons kantoor is gevestigd in World Horti Center, het kennis- en innovatiecentrum voor de internationale glastuinbouw.

Ecosysteem Hortiheroes

Klik op de afbeelding om hem te downloaden. Wil je het ecosysteem in hoge resolutie ontvangen of heb je een suggestie om hem nóg completer te maken? Neem dan contact met ons op!