HORTIHEROES | AAN HET WOORD

4 Vragen aan Roland Breedveld die als Talent Developer de deelnemers van het HortiHeroes Intrapreneurship Programma talenten klaarstoomt voor groei en vernieuwing in de Food & Flower industry.

Vier jaar geleden ontwikkelde en startte Roland Breedveld samen met Raffi Balder en kwartiermakers het HortiHeroes Intrapreneurship Programma. Als trainer en mentor ziet hij de talenten professioneel en persoonlijk groeien.

Roland: “Dat we inmiddels het vierde jaar in gaan met dit unieke trainingsprogramma en we daarmee bijdragen aan het versterken van het innovatie ecosyteem van young professionals, startups, gevestigde bedrijven en overheidsinstellingen in deze sector, daar ben ik best een beetje trots op!”

Lees verder

‘Je krijgt een ander perspectief, dat is heel nuttig.’

‘De focus ligt op zelf gaan ondernemen’, vertelt Joël Boerefijn over het HortiHeroes Intrapreneurship programma dat hij kortgeleden afrondde. ‘Ga maar gewoon doen. Met de juiste ondersteuning word je daar heel creatief van.’

Gedwongen snel schakelen

Joël werkt bij Deliflor als teamleider kwaliteit en onderzoek, waarbij hij en zijn team zich bezighouden met al het onderzoek dat nodig is om het uitgangsmateriaal (chrysantenstek) van constant hoge kwaliteit te laten zijn. Voorbeelden van onderzoek zijn onder andere LED verlichting en daglichtloos telen, biologische bestrijding en alles wat daarbij komt kijken, en de overstap naar duurzaam verpakkingsmateriaal.

Lees verder

Bedankt Corona!

Corona is, zachtjes uitgedrukt, niet leuk. Tegelijkertijd valt het me op dat het ook veel brengt en er veel creativiteit los komt door de beperkingen; horeca-ondernemers en winkeliers bijvoorbeeld doen er alles aan om omzet te blijven genereren. Zo is er een Gluhwalk bedacht waarbij je door Rotterdam wandelt en glühwein kunt afhalen bij verschillende cafés.

In het programma hebben we ook last gehad van Corona, maar de deelnemers, het programma en ikzelf hebben ook veel groei doorgemaakt, mede dankzij Corona.

Lees verder

4 Vragen aan Puck van Holsteijn die met HortiHeroes inzet op ‘humanware’ en landelijke samenwerking om de Food & Flower industry op te schudden.

Puck van Holsteijn, sinds november 2019 Directeur HortiHeroes en tegelijk CFO van het ruim 100-jarige Wire Weaving Dinxperlo, dat geweven en gelaste metaalgaasoplossingen levert – ook aan de Food & Flower industrie.

Een bijzondere combinatie? Volgens Puck niet: ‘Innovatie is juist niet industrie gebonden, de combinatie zorgt voor energie, vernieuwing, een frisse blik en verrassende samenwerkingen. HortiHeroes is een startup (3 jaar) waar we snel kunnen schakelen, blijven ontwikkelen en cross sectorale innovatie stimuleren. De kennis en ervaring bij een gevestigde organisatie helpt bij de groei en ambitie om innovatie aan te jagen door helden van buiten aan te trekken en te binden aan deze fantastische industrie.’

Lees verder

‘Door kennis te delen, kun je veel verder komen’

‘Ik heb ervaren hoe leuk het is om ideeën te realiseren met gemotiveerde mensen’, vertelt René Brockhoff enthousiast. We praten na over hoe hij het HortiHeroes Intrapreneurship programma heeft ervaren. ‘Met een team dezelfde kant op gaan en constant implementeren en valideren. Daar krijg ik dus veel energie van.’

Outside-of-the-box denkers

René is Business Controller bij Bloom – Greenex – Green Partners, onderdeel van Dutch Flower Group. Ze leveren bloemen en planten aan Europese retailers, waarbij het de taak van René is de hele berg data om te zetten naar bruikbare dashboards. Op die manier kan het bedrijf een beter digitaal ecosysteem ontwikkelen.

Lees verder

4 Vragen aan Mart Valstar die 3 jaar geleden (oktober 2017) als één van de founders van HortiHeroes zorgde voor een nieuwe innovatieve wind door de Food & Flower industrie. 

Mart Valstar is naast algemeen directeur van Best Fresh  – waar de bedrijven ABC Logistics, Bioworld, Eminent, Sous Fresh, Valstar en Yex onder vallen – ook sinds de oprichting in 2017 voorzitter van Stichting HortiHeroes. Wat begon met een investeringsplan dat bij zou dragen aan het toekomstbestendiger maken van de NLse glastuinbouw, groeide uit tot een innovatieplatform voor het aantrekken, ontwikkelen en (ver)binden van talent met een Academy, Startup en Arena programma. 

Waar komt je passie voor vernieuwen en ontwikkelen vandaan?

Mart Valstar: “Niet alleen vanwege mijn trots op en betrokkenheid bij de sector, maar vooral ook omdat ik verandering continu om me heen zie.”

Lees verder

Word partner