5de editie Directeur voor 1 Dag: 15 Directeuren in spé aan de slag!

Naaldwijk – Van 14 t/m 18 november gingen 15 studenten ofwel directeuren in spe aan de slag bij 15 top ondernemers in de Food & Flower industry. Op één dag kregen zij de kans om achter alle ins en outs te komen van het dagelijkse werk van een Directeur en daarmee de dynamiek van de Food & Flower Industry te ervaren. Daarnaast gingen zij met een uitdagende adviesopdracht onbevooroordeeld hun advies geven over een vraagstuk dat speelt in de organisatie.

Verrassende aanmeldingen
Verspreid over een week gingen de hbo/wo studenten aan de slag bij de verschillende bedrijven in Nederland.  Meer dan 50 studenten hadden zich voor dit event aangemeld. In totaal zijn er vijf dames en tien heren geselecteerd. De aanmeldingen kwamen uit alle hoeken van Nederland en ook met verschillende studie achtergronden van werktuigbouwkunde, creative business tot milieukunde en toegepaste biologie. Kortom: veel variatie en allen nieuwsgierig naar wat de sector te bieden heeft.

Deelnemers
Deelnemende bedrijven uit verschillende regio’s zijn: The Floral Connection (DFG), Syngenta, Glastuinbouw Nederland, Royal FloraHolland, De Groot en Slot, ABC Logistics, Koppert Cress, Scelta Inside, KP Holland, Gipmans, BioVerbeek, LG Flowers, WPS, FM Groep, Royal Lemkes en RijkZwaan.

Initiatiefnemers
Directeur voor 1 dag is een initiatief van HortiHeroes, Glastuinbouw Nederland, Groenten en Fruit Groothandelsfonds en SeedValley en wordt o.a. financieel mede mogelijk gemaakt door het Colland Fonds. Dit initiatief is genomen om hbo en wo studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de food & flower industry. “De behoefte aan talent in de sector is groot en er is nog steeds veel onbekendheid voor onze sector”, aldus Lenny Dijkshoorn, Programma Manager bij HortiHeroes, “Het is een taak van ons als sector om daar met z’n allen een positieve bijdrage aan te leveren.”

Meer nieuws