ChangeMakers Programma

Verandering of verbeteringen binnen jouw bedrijf realiseren? Dat lukt alleen als je collega’s mee krijgt in jouw idee. De hele Food & Flower sector ziet de uitdagingen: hoge energieprijzen, arbeidstekorten, en veranderingen in wet- en regelgeving rondom o.a. verduurzaming. Dit vraagt om een optimalisatie van de operatie, maar hoe bereik je die? En hoe krijg je intern de juiste mensen mee?

Het ChangeMakers Programma  beantwoordt deze vragen! Leer in acht maanden hoe jouw bedrijf met minder input meer output bereikt. Door slim naar de interne processen te kijken en oplossingen te vinden die werken voor alle betrokken partijen.

Ben jij op zoek naar een programma...

wat houdt het changemakers programma in?

Ons programma biedt actiegerichte trainingen en modules waarin je niet alleen de methodes en tools voor succesvolle interne verandering leert maar ook meteen in de praktijk toepast.  Leer hoe je slim interne resources kunt benutten om duurzame verandering te realiseren.

Wij geloven dat effectief projectmanagement meer is dan alleen de juiste tools gebruiken en processen volgen. Ons programma richt zich op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden die essentieel zijn voor het succesvol maken van projecten. Ontdek hoe je niet alleen processen beheert, maar ook hoe je mensen inspireert en betrekt bij het veranderingsproces.

Implementatie kan een uitdagende fase zijn, maar met het ChangeMakers Programma sta je er niet alleen voor. Ons team van experts biedt begeleiding op maat, en samen met je mededeelnemers waarmee je kennis en ervaring uitwisselt helpen we je obstakels te overwinnen. We zijn er om ervoor te zorgen dat jouw collega’s de gewenste verandering met vertrouwen en succes omarmen.

Hoe ziet het programma eruit?

Gedurende acht maanden leer je in dit actiegerichte programma hoe je binnen jouw organisatie verander- / verbeterprocessen of projecten effectief realiseert. Zo wordt veranderen moeiteloos én leuk! Het programma bestaat uit twee fases:

Module 1 en 2

3 maanden

Tijdens de eerste drie maanden leer je de belangrijkste tools  (o.a. Design Thinking en Lean Startup) om bedrijfsvraagstukken op te lossen en deze op een aantrekkelijke manier te presenteren aan de ‘probleemhouders’.

Na een kick-off van 2 dagen (Module 1) ga je in een team van drie à vier mededeelnemers aan de slag met een vraagstuk van een bedrijf uit de tuinbouwsector (Module 2). Op een gestructureerde manier duiken jullie helemaal in het vraagstuk en met de aangereikte tools werken jullie aan een oplossing en nemen jullie tegelijkertijd de stakeholders die met de oplossing gaan werken mee in het proces. Deze oplossing pitchen jullie uiteindelijk aan de ‘probleemhouders’.

Module 3

5 maanden

Tijd om aan de slag te gaan met je eigen interne verbetertraject binnen jouw bedrijf! Hier coachen en begeleiden we jou bij en daarnaast volg je iedere maand een training. Deze trainingen zijn gericht op het leren van het proces van verandermanagement en het overtuigend meekrijgen van de juiste mensen.

Voor wie is het changemakers programma?

Voor (young) professionals die…

HET PROGRAMMA IS PERFECT VOOR JOU ALS JE ÉÉN VAN DEZE FUNCTIES HEBT:

Wat voor vernieuwer ben jij? Doe de test!

Jij wil het bedrijf waarvoor je werkt graag één, vijf of tien stappen verder brengen. Held! Maar, niet iedere ‘vernieuwer’ is hetzelfde. Houd jij je bijvoorbeeld meer bezig met interne vernieuwing of externe innovatie? Welk type vernieuwer ben jij? Doe de test!

De hortiheroes methode

Het ChangeMakers Programma volgt de HortiHeroes methode: inspire, train, act. Je wordt geïnspireerd en krijgt de juiste kennis aangereikt om in actie te komen. Zodat jij wezenlijke vernieuwing binnen je bedrijf kunt brengen.

Inspire

Train

Act

Aan het eind van het programma heb je:

Onze trainers

Onze programma’s kenmerken zich door een actiegerichte aanpak. De HortiHeroes trainers combineren theorie met veel praktijkoefeningen, waardoor de deelnemers het geleerde direct toe kunnen passen.  

Roland Breedveld

Effectieve Communicatie, Beïnvloeden & Overtuigen, Stakeholder Management

Raffi Balder

Lean Startup en Design Thinking

Frank Smallegange

Pitchen en Presenteren

Praktische informatie

Start: oktober 2024

Meer info? Onze Education lead Raffi beantwoordt graag je vragen per mail of met een belletje.