Intrapreneurship Programma

De wereld verandert snel. Stilstaan is geen optie, zéker niet in de Food & Flower industrie. Verandering en vernieuwing vragen om anders denken, nieuwe ervaringen en het uitbreiden van je netwerk. En dat is precies wat het Intrapreneurship Programma jou als talent biedt. Leer de startup denkwijze, tools en – vaardigheden én zet deze direct in voor innovatie voor het bedrijf waar je werkt. Nieuwsgierig? Let’s go!

“Het programma heeft al mijn verwachtingen overtroffen, ik heb dankzij dit project een compleet andere mindset gekregen. Hierbij heeft het programma mij handvatten gegeven om verandering door te voeren binnen het bedrijf waar ik werk.”

Melvin van der Zeyden - Yex (class of 2018)

Wat houdt het programma in?

Gedurende één jaar neem je met een groep van maximaal 18 ambitieuze jonge professionals in de Food & Flower industrie deel aan het Intrapreneurship programma. Het programma bestaat uit twee fases:

Fase 1

3 maanden

Leer de tools, vaardigheden en mindset van startup founders om het bedrijf waar jij werkt in één jaar tijd 10 stappen verder te helpen. Na een kick-off van 3 dagen, neem je deel aan wekelijkse trainingen, waarbij je onder andere ontwikkelt in beïnvloeden, overtuigen en verandermanagement. Tegelijkertijd kickstarten jullie een startup in een team van 3 á 4 mededeelnemers. Heeft jouw team de beste startup? Dan winnen jullie €7.500,- om innovatie binnen de bedrijven van de teamleden te stimuleren of in overleg met de werkgevers te investeren in het startup project.

Fase 2

9 maanden

Nieuwe skills en mindset: check. Nieuw netwerk én inspiratie van toffe startups en talent binnen & buiten de sector: check! Op naar de volgende fase. In fase twee ga je aan de slag met een innovatie- of verandertraject binnen je bedrijf. Je brengt jouw nieuwe kennis dus direct in de praktijk. Iedere maand komen we bij elkaar voor een inspiratiesessie. Bedrijfsbezoeken, fieldtrips en de samenwerking met peers, mentoren en ervaren ondernemers dragen bij aan jouw innovatiekracht en die van de organisatie waar je werkt.

Wat voor vernieuwer ben jij? Doe de test!

Jij wil het bedrijf waarvoor je werkt graag één, vijf of tien stappen verder brengen. Held! Maar, niet iedere ‘vernieuwer’ is hetzelfde. Houd jij je bijvoorbeeld meer bezig met interne vernieuwing of externe innovatie? Welk type vernieuwer ben jij? Doe de test!

Het HortiHeroes Intrapreneurship programma wordt door deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld

Het Intrapreneurship Programma is perfect voor jou als…

Talenten van deze bedrijven doen al mee

De hortiheroes methode

Het Intrapreneurship Programma volgt de HortiHeroes methode: inspire, train, act. Je wordt geïnspireerd en krijgt de juiste kennis aangereikt om in actie te komen. Zodat jij wezenlijke vernieuwing binnen je bedrijf kunt brengen.

Inspire

Train

Act

Praktische informatie

Start: september 2024

Meer info? Onze Academy lead Raffi beantwoordt graag je vragen per mail of met een belletje.