Meet the trainer |  Tijl Hoefnagels

Als iemand weet wat een intrapreneur is, dan is het Tijl Hoefnagels wel! Als intrapreneur bij Rabobank realiseerde hij meerdere nieuwe agri-concepten in het investeringsfonds RaboFarm. Later sloot hij zich aan bij Rubio Impact Ventures als Venture Partner Food & Agri, nadat hij eerder een startup investeringsfonds had opgericht. Bij HortiHeroes is Tijl jaren geleden gestart als Finance trainer. Inmiddels is hij practitioner in Management Drives, een methode die in kaart brengt wat mensen drijft en helpt bij organisatieontwikkeling, effectieve samenwerking binnen teams en het verbeteren van persoonlijk leiderschap.

Tijl: “Bij HortiHeroes geef ik verschillende trainingen, waaronder startup financials, stakeholder training en teamvorming- en dynamiek op basis van drijfveren (Management Drives). Met de uitkomsten van de Management Drives scan stellen we in het Intrapreneurship Programma de teams samen die met elkaar een startup gaan opzetten. Mijn overtuiging is dat teams de sleutel zijn tot het succes van een onderneming. Vertrouwen, accountability en communicatieve vaardigheden zijn hierbij essentieel. Management Drives helpt teamleden elkaar beter begrijpen, maar effectief interactie met stakeholders aan te gaan. Als gecertificeerd partner van Management Drives pas ik deze methodiek en bijbehorende software veel toe bij startups en supervisory boards van o.a. Rubio’s portfoliobedrijven.”

"Je ziet mensen zichzelf echt ontdekken gedurende het HortiHeroes Intrapreneurship Programma. Door in een proeftuin te mogen experimenteren, leren ze aannames te testen en uit hun comfortzone te stappen."

Tijl Hoefnagels - Trainer Intrapreneurship Programma

De wereld een beetje beter

“Het trainen van (young) professionals in de programma’s van HortiHeroes is erg inspirerend. Al deze jonge talenten hebben een grote wens om de status quo te challengen en de wereld écht een beetje beter te maken. De HortiHeroes programma’s zijn diep verweven in de sector, dit is anders dan andere ontwikkelprogramma’s en maakt HortiHeroes een geloofwaardige partner om als organisatie enthousiasme voor interne innovatie aan te wakkeren!”

Praktisch toepasbaar

“In mijn trainingen staat het actiegericht toepassen van de theorie centraal. Ik doe altijd veel break-outs en interactieve oefeningen, die we daarna met de hele groep nabespreken om inzichten te delen en van elkaar te leren. Omdat ik het praktisch toepasbaar houd, kunnen de deelnemers er meteen mee aan de slag in hun dagelijkse (werk)leven.”

Experimentele proeftuin

“Je ziet mensen zichzelf echt ontdekken gedurende het HortiHeroes Intrapreneurship Programma. Door in een proeftuin te mogen experimenteren, leren ze aannames te testen en uit hun comfortzone te stappen. Dat gebeurt zeker als we aan de slag gaan met drijfveren en deze met de groep gedeeld worden, je ziet dan vaak een kwartje vallen. Wat aanvankelijk een kwetsbaar proces lijkt, wordt een mooie ervaring waarin deelnemers veel over zichzelf, groepsdynamiek en stakeholders leren.”

In september 2024 start een nieuwe editie van het HortiHeroes Intrapreneurship Programma. Lees hier meer over het programma.

Meer verhalen