HortiHeroes hackathon

HortiHeroes
Hackathon

Wil jij als student bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem? Jouw creatieve of technische vaardigheden inzetten om een oplossing te ontwikkelen richting klimaatneutrale tuinbouw? Doe dan mee aan de HortiHeroes Hackathon en hack de tuinbouwsector!

De Nederlandse glastuinbouw is toonaangevend en wordt wereldwijd geroemd voor haar innovatie en efficiëntie. Met groenten- en sierteelt zijn we dé leverancier van gezondheid en geluk wereldwijd. Toch staat de sector in ons eigen land onder druk. In de strijd om schaarse ruimte, arbeidskrachten en natuur wordt kritisch gekeken naar de grootste uitdagingen die de sector heeft: arbeid, energie en gewasbescherming.

Creativiteit en innovatie zijn de sleutelwoorden om vooruit te kunnen. Daarom zoeken we jou: student en held van de toekomst. Gooi jouw denkkracht in de strijd tijdens deze Hackathon. Tijdens een dag vol inspiratie en innovatie gaan we oplossingen genereren voor een toekomstbestendige tuinbouw. Een economische sector die wél van belang is, maar in balans met natuur en maatschappij.

"Je wordt tijdens de hackathon uitgedaagd om te denken in oplossingen in plaats van in problemen. Het is heel tof om te zien hoe studenten alle verschillende studies kijken naar deze problemen en oplossingen in de tuinbouw."

- Deelnemer Hackathon mei 2024

Wat is een hackathon?

Een Hackathon is een evenement waar deelnemers in (multidisciplinaire) teams samenwerken en strijden om binnen een korte tijd de beste en meest innovatieve oplossing voor een uitdaging te bedenken en te presenteren.

De Hackathon start met een uitleg van de challenge. Vervolgens krijg je een korte training, waarna je met jouw groepje aan de slag gaat om de challenge te hacken. Hierbij krijg je hulp van experts. ’s Middags bereiden jullie je pitches voor – met behulp van een korte pitch training – en daarna is het tijd om jullie hack te presenteren aan de jury.

Voor wie?

Je kunt deelnemen aan de Hackathon als je op dit moment een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgt. Jouw studierichting maakt niet uit, we hebben alle kennis, vaardigheden en frisse blikken nodig om het verschil te maken!

Doe mee aan de hackathon en...

En dit alles is gratis! Daarnaast zorgen we de hele dag voor snacks en ’s avonds voor pizza.

Aftermovie HortiHeroes Hackathon mei 2024

Doe mee en maak impact!

Meld je nu aan voor de aankomende editie van de HortiHeroes Hackathon in november! Benieuwd naar de vorige editie? Check dan de aftermovie of bekijk hier de foto’s.