Meet the trainer |  Roland Breedveld

Een HortiHero van het eerste uur, zo kunnen we Roland Breedveld zeker noemen. Zes jaar geleden werd hij benaderd door de oprichters van HortiHeroes om het Intrapreneurship Programma te ontwerpen en vorm te geven. Samen met Raffi begeleidde hij het programma vervolgens zes jaar lang. Met veel plezier, naar eigen zeggen.

Roland: “Inmiddels heb ik het begeleiden van het programma overgedragen, maar ben ik nog steeds betrokken bij HortiHeroes als coach en trainer in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Ik geef nu modules voor zowel het Intrapreneurship Programma als het Future Leadership Programma van HortiHeroes.”

"De programma’s van HortiHeroes sluiten perfect aan bij de actiegerichte mentaliteit van de sector. Ze zijn praktisch en gericht op directe toepasbaarheid."

Roland Breedveld - Trainer HortiHeroes

Levendig en relevant

“Ik heb veel praktijkervaring als manager en leidinggevende in de Food- & Flower industrie. Daarnaast heb ik uitgebreide opleidingen gevolgd in persoonlijke ontwikkeling, waaronder NLP (neuro linguïstisch programmeren). Deze ervaringen breng ik mee in mijn interactieve trainingen.

We combineren theorie met veel praktijkoefeningen, waardoor de trainingen levendig en relevant blijven. Ik breng veel praktische voorbeelden in die de deelnemers helpen om de theorie direct toe te passen. De feedback van deelnemers is eigenlijk altijd positief en ze waarderen de praktijkgerichte aanpak.”

Verwondering bij deelnemers

“Wat ik fantastisch vind, is de leergierigheid van young professionals. De tuinbouwsector staat bekend om zijn ‘can-do’ mentaliteit en ondernemingsgeest, dat is ontzettend inspirerend. De sector is down-to-earth en pragmatisch, iets wat heel goed aansluit bij mijn trainingsstijl.

Mooie feedback die ik onlangs kreeg van een deelnemer was: ‘Ik heb altijd al veel ideeën gehad, maar kreeg ze moeilijk aan de man. Na de training wist ik veel beter de aansluiting bij mijn leidinggevende de vinden en worden veel meer van mijn ideeën aangenomen.’ Het grootste plezier haal ik uit de verwondering die ik zie bij de deelnemers en de gretigheid waarmee ze aan de slag gaan met de nieuwe stof. Het is mooi om te zien hoe ze in zo’n korte tijd zulke grote stappen maken in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat ik ze echt zie groeien, daar geniet ik enorm van.”

Perfecte aansluiting met de sector

“De programma’s van HortiHeroes sluiten perfect aan bij de actiegerichte mentaliteit van de sector. Ze zijn praktisch en gericht op directe toepasbaarheid. Geen zweverige of abstracte theorieën, maar concreet en nuttig. Dat maakt HortiHeroes uniek.”

In oktober 2024 start een nieuwe editie van het HortiHeroes Intrapreneurship Programma. Lees hier meer over het programma.

Meer verhalen