Berlin war super toll!

Met veel enthousiasme kijken we terug op de allereerste HortiHeroes field trip naar Berlijn. Deze field trip stond in het teken van verbinden, leren, inspireren en kijken naar de toekomst om zodoende innovatie binnen de food & flower industrie aan te jagen.

Diversiteit

De groepsdynamiek was mede door de diversiteit van de deelnemers ontzettend waardevol. We reisden met 25 (start-up) ondernemers, high potentials en managers met verschillende achtergronden en ervaring. Van onderzoeker, marketeer, bestuurder, adviseur, productontwikkelaar, jurist en van ervaren directieleden tot verfrissende high potentials.

Programma

De groep vertrok op woensdag 5 februari in alle vroegte naar dé start-up stad van Europa. De eerste stop was op de Food Tech Campus van Edeka. De Duitse supermarktketen Edeka opende deze campus in 2019. Start-ups kunnen hier toegang kunnen krijgen tot een co-working ruimte en begeleiding in product- en dienstenontwikkeling. Daarnaast is het een grote afzet- en experimenteermarkt voor de Edeka filialen.

Na een overheerlijke vegan lunch, vertrokken we richting ons hotel. Vanuit daar gingen we met S-bahn naar het Retail Center van Rijk Zwaan. In het Retail Center wordt samen met partners uit de keten en consumenten gekeken naar hoe ze het assortiment, de logistieke planning, verpakking en presentatie kunnen optimaliseren zodat de producten beter verkopen.

Terug in het hotel was het tijd voor de HortiHeroes Networking Party. Verschillende bedrijven en ook de bestuurders van Gemeente Westland waren hierbij aanwezig.

De tweede dag stond in het teken van de Fruit Logistica. We werden ontvangen op de stand van Kekkilä-BVB door Jochem Wolthuis, Directeur Duitsland Desk Agri. BestFreshGroup nodigde ons uit voor de lunch en aan het einde van de dag waren we welkom voor de borrel van Veiling Zon.

’s Avonds hadden een shared dinner in Restaurant Markthalle Neun en bekeken we Berlijn vanaf de Fernsehturm.

De laatste dag begonnen we met een inspirerende ochtend op de Start-up day. Zo’n 20 start-up pitchen hun bedrijf, waaronder ook het Nederlandse Gearbox, Pats en Polariks. ’s Middags gingen we naar de start-up hub Ahoy! Berlin en werden we door Raffi Balder (HortiHeroes) en Niels Snoep (Rabobank) uitgedaagd om onze learnings te delen en om te zetten in acties. Tegen de avond vertrokken we naar Amsterdam.

 Positieve feedback

Alle deelnemers waren unaniem: deze trip was ontzettend inspirerend, waardevol en leerzaam. De groepsdynamiek en sfeer waren top en alles was tot in de puntjes geregeld.

Amazing vibes last week. Above all connected with great people and made new friends!

What a great energy and an eco-system with open mindset.’ 

‘Dit hadden we niet willen missen! Bedankt voor de inspiratie, openheid en de sfeer. Volgend jaar zijn we weer van de partij.

De eerste plekken voor volgend jaar zijn al gereserveerd! Ben jij er in 2021 ook bij?

Check hier de foto’s.

Meer nieuws