Class of 2023 ontvangt eerste Post-HBO Certificaat voor Intrapreneurship Programma

Naaldwijk – Ruim twee weken geleden vond de afsluiting van de Intrapreneurship Programma Class of 2023 plaats. Dat is op zichzelf al een applaus waard voor deze 8 toppers die gedurende een jaar keihard hebben gewerkt aan hun startup- & innovatieskills om hiermee het bedrijf waar zij werken 10 stappen verder te kunnen brengen. Maar…dat is niet alles. Deze lichting deelnemers is namelijk de eerste die we officieel het certificaat voor het Intrapreneurship Programma uit kunnen reiken mét Post-HBO certificering.

Tijdens de afsluiting met de Class of 2023 werd samen met de leidinggevenden teruggeblikt op het gehele programma en de persoonlijke ontwikkelingen van alle deelnemers. Daarnaast presenteerden zij de eindresultaten van hun innovatie- of verandertraject. Hier zijn te gekke projecten uit gekomen! Een kleine greep uit de resultaten:

  • Eén van de deelnemers heeft meerdere nieuwe data-analyse diensten ontwikkeld waarvan één twee maanden na lancering al meer dan € 80.000,- omzet heeft opgeleverd en de investering al dik is terugverdiend. Deze diensten dragen tevens bij aan het toekomstig businessmodel van het bedrijf (meer digitale diensten).
  • Er is een deelnemer die een nieuwe digitale afdeling heeft opgericht. Deze afdeling draagt in belangrijke mate bij aan de strategie van het bedrijf richting digitale dienstverlening.
  • Eén deelnemer heeft een hogere bezettingsgraad van de productiecapaciteit bewerkstelligd.
  • Er is een deelnemer bezig met het automatiseren van een arbeidsintensief proces in de kas. Voorheen leek dat technisch niet mogelijk maar mede dankzij nieuwe inzichten door het programma lijkt het erop dat het nu gaat lukken.


Voor zowel de deelnemers als de leidinggevenden en voor ons is deze terugblik ieder jaar weer de zogenaamde kerst op de taart en een bevestiging van de toegevoegde waarde van continue ontwikkeling en innovatie binnen bedrijven in de Food & Flower industrie!

Intrapreneurship Programma Post-HBO gecertificeerd

Sinds deze editie is het programma geaccrediteerd als postbachelor of HBO+-opleiding door Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO). In Nederland is een zeer uitgebreid aanbod aan Post-HBO opleidingen, helaas een onbeschermd predikaat. Om een kwaliteitsonderscheid te maken, voert de SPHBO een uitgebreide kwaliteitstoets uit. Opleidingen die aan de kwaliteitseisen van de SPHBO voldoen krijgen het beschermde predikaat Post-HBO registeropleiding en worden opgenomen in het Post-HBO opleidingsregister. 

Post-HBO opleidingen gaan aanzienlijker dieper in op de materie en vereisen een hoger analytisch vermogen van deelnemers dan een HBO-opleiding. De theorie die tijdens het Intrapreneurship Programma wordt behandeld wordt dan ook vanuit een strategisch-tactisch perspectief naar de praktijk vertaald waardoor je de lesstof direct kunt toepassen in complexe zakelijke situaties.

Wil jij als (young) professional ook impact maken in de Food & Flower industrie?

Doe dan de korte test om er achter te komen wat voor vernieuwer jij bent of neem contact op met Raffi (raffi@hortiheroes.com) voor meer informatie over onze programma’s. 

Meer nieuws