onze startups

HortiHeroes Startup word je niet zomaar. Deze groep helden is de toekomst van de Food & Flower industrie en leven voor innovatie. Van drones voor gewasbescherming tot datagedreven telen. En van kas isolatie met bubbels tot nieuwe manieren van het inkopen van planten.

Wil jij ook onderdeel worden van onze Startup community? Meld je dan aan!

Hortiheroes startups

Meer weten of als corporate of starter in contact komen met onze startups? Fabienne connect je graag!

Hortiheroes Startups

De Thermeleon Warmtebatterij verhoogt de energie-efficiëntie van kassen. Door overdag strategisch het overschot aan warmte op te slaan door de kas te verkoelen, biedt het product ’s nachts duurzame verwarming. Met als resultaat, een significante reductie van de energievraag tot potentieel 30% én een duurzamere kas.

PAR+ is een duurzame spuitcoating geschikt voor de glastuinbouw, ontwikkeld door FOTONIQ. PAR+ biedt diffusiteit zonder lichtverlies, waardoor de gewasopbrengst het hele jaar door gedurende 8 jaar lang toeneemt.

Sigrow opent deuren voor klimaatoptimalisatie in uw groeiomgeving. Ze ontwikkelen en produceren sensors die het gemakkelijk maken om (micro-) klimaatgegevens te verzamelen. De nieuwste sensor, de Sigrow Stomata Camera, visualiseert of uw planten groeien. 

Luisteren naar planten?! Dat klinkt wat zweverig, maar de slimme sensoren van Plense Technologies kunnen met ultrasound luisteren naar wat er in planten gebeurt, net zoals een echo bij baby’s.

Dit vertalen ze vervolgens naar informatie zoals sapstroom, stress en herstel van de plant, wat ze weer vertalen naar adviezen of raseigenschappen. Want meten = weten!

Blockbax levert een platform dat het mogelijk maakt data vanuit ieder type sensor of machine te centraliseren naar één plek, om vanuit hier overzichtelijke dashboards & analyses te kunnen maken en vervolgens alarmeringen & acties op in te kunnen stellen zonder hier één regel voor te programmeren.

Denk hierbij aan de combinatie van de data van verschillende sensoren, klimaatcomputers, maar ook zonnepanelen, warmtekracht koppelingen & kassystemen.

Of je nu een startup bent die een AI-product wilt lanceren, of een data science-team bij een grote organisatie. UbiOps is er om jouw team te helpen om snel, on-demand en betrouwbaar AI te schalen zonder tegen beschikbaarheid problemen, hoge kosten of complexe cloud-infrastructuur aan te lopen.

OpusWatch is een slim horloge waarmee de performance van agrarische bedrijven in beeld gebracht kan worden. Zo maken zij data gedreven ondernemen mogelijk!

Hun OPUSSmart maakt het mogelijk om in een handomdraai waardevolle informatie over gewasproductie en arbeid te verzamelen en de OPUSEasy maakt het mogelijk om real-time informatie vast te leggen of juist te ontvangen. Leg arbeid of ziekten en plagen vast of ontvang inpakorders op je wearable!

APEX is een AI gedreven platform dat vraag en aanbod in de food & flower industrie op elkaar aansluit, ontwikkeld door PEAX Data. Centraliseer al je marktinzichten op één plek en creëer eenvoudig analyses en overzichten om datagedreven commerciële beslisingen te maken. Van onderbuikgevoel naar onderbouwd en van Excel naar APEX!

Voltiris wekt duurzame zonnestroom op in kassen, zonder lichtverlies voor het gewas.

Dat doen ze door onderscheid te maken tussen verschillende lichtfrequenties. Het essentiële PAR-licht laten ze door naar het gewas, en van de rest maken ze duurzame energie. Zo gaan gewas- en stroomproductie hand in hand.

Hortiheroes pre-seed startups

Planthunters is hét platform waar detaillisten bijzondere planten direct inkopen bij de kweker.

Nadat de detaillist (tuincentrum, bloemist, decorateur) online een keuze heeft gemaakt uit een gevarieerd aanbod van bijzondere en nieuwe planten, levert de kweker deze via de exporteur. Door kortere transparante lijnen en met behoud van de keten streeft Planthunters uiteindelijk naar 100% match tussen vraag en aanbod met minder verspilling. De winnaars? Zowel de kweker, de exporteur, de detaillist, de klant en de plant! Planthunters is de beste verbinding tussen kweker en detaillist met onafhankelijke en efficiënte logistieke- en financiële stromen.

Albotherm ontwikkelt een innovatieve coating voor op de kas die de productie tot wel 20% kan verhogen. De coating zorgt voor optimalisering het licht, doordat deze afhankelijk van het weer verandert van wit, met meer schaduw, naar transparant. Hiermee optimaliseert het klimaat in de kas, zonder extra energie van het net of van de teler het verhoogt het lichtniveau tot 18%.

Hortiheroes scale-ups

PATS ontwikkelt kleine drones waarmee gewasbescherming geautomatiseerd wordt. Met onze oplossing worden vliegende insectenplagen gemonitord en geëlimineerd.

Gearbox maakt de medewerkers van de toekomst voor de tuinbouw. Kortom, datagedreven telen met vision, AI en robotica.

Plantsome, de nieuwe manier om kamerplanten te kopen. Wij geven je graag advies hoe je jouw interieur nog groener kunt maken. Dat ziet er niet alleen hip en gezellig uit, het is ook nog eens gezond voor je en gratis thuisbezorgd.

Via innovatieve biosensoren kan Vivent Biosignals de elektrische activiteit van gewassen in realtime meten. Biosensoren monitoren continu het gewas en registreren situaties waarin het gewas stress ervaart. Wanneer hoge stressniveaus worden gemeten, stuurt een gekoppelde slimme software direct een waarschuwing naar telers zodat ze direct actie kunnen ondernemen zodat het gewas snel weer maximaal kan presteren.

CE-Line brengt het laboratorium naar de kas. De CELINE technologie kan alle essentiële macro en micro nutriënten volledig automatisch meten op laboratorium kwaliteit. Hiermee is er continu controle over de nutriënt concentraties in het drain- en giftwater. Door het continue en real-time meten van de voedingsstoffen, kan men deze combineren met de (individuele) voedingsdoseringssystemen om tot ideaal giftwater te komen.

Voordelen: 5% meer opbrengst, verbeterde kwaliteit van het gewas én de vruchten, verminderd water en kunstmestgebruik en remote control over water en nutriënten management.

Skytree stelt telers in staat om hun CO2-leveringsketen te controleren, met eenvoudig aan te sluiten Direct Air Capture-technologie die ter plaatse CO2-productie uit omgevingslucht mogelijk maakt voor kleine, middelgrote en grote installaties. Zo recyclet Skytree CO2 van de teler.