Directeur voor 1 Dag: 35 Directeuren in spé aan de slag

Naaldwijk, 13 november 2023 – Van maandag 13 t/m vrijdag 17 november gaan 35 hbo/wo studenten ofwel directeuren in spé aan de slag bij 35 Nederlandse topondernemers in de Food & Flower industry. Op één dag krijgen zij de kans om alle achter ins en outs te komen van het dagelijkse werk van een directeur en de dynamiek van de Food & Flower Industrie. Daarnaast gaan zij met een uitdagende adviesopdracht onbevooroordeeld hun advies geven over een vraagstuk dat speelt in de organisatie.

Nieuw dit jaar is dat er meer spreiding is over regio’s in Nederland waar de Food & Flower industrie is vertegenwoordigd, waaronder SeedValley, Fruit Tech Campus, Greenport Duin- en Bollenstreek en Greenport Aalsmeer. Een unieke samenwerking.

Verrassende aanmeldingen

De aanmeldingen komen uit alle hoeken van Nederland en met verschillende studie achtergronden van econometrie tot biomedische wetenschappen, van ondernemen & innoveren tot hr en van dierveehouderij tot communicatie. Kortom: veel variatie en allemaal nieuwsgierig naar wat de sector te bieden heeft.

Deelnemers

Deelnemende bedrijven zijn onder andere, Koppert Cress, Syngenta, Abemec, Royal van Zanten, Dutch Flower Group, JUB Holland, Keukenhof, Nieuwkoop Europe, LTO Noord, Bejo zaden.

Initiatiefnemers

Directeur voor 1 dag is een initiatief van HortiHeroes, SeedValley, Greenport Aalsmeer, Fruit Tech Campus en Greenport Duin- en Bollenstreek, Dit initiatief is opgezet om hbo en wo studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de food & flower industry. “De behoefte aan talent in de sector is nog steeds groot en er is nog steeds veel onbekendheid voor onze sector”, aldus initiatiefnemer en projectleider Lenny Dijkshoorn. “Het aantrekken van talent is niet iets eenmaligs. Het is een taak als sector om continue een positieve bijdrage te leveren”.

Met ondersteuning van fonds Colland Arbeidsmarkt en Handel Groeit gaan HortiHeroes, Glastuinbouw Nederland, World Horti Center, Greenports Nederland, Innovation Quarter en AVAG de komende jaren door om hoogopgeleid talent verder te inspireren, ontwikkelen en (ver)binden aan de Food & Flower industrie.

Meer nieuws