FOOD BOOST CHALLENGE

Waarom de Food Boost Challenge?

Nederlandse jongeren eten te weinig groente en fruit. Dat willen we op een slimme manier veranderen: met henzelf.

Het eten van voldoende groente en fruit is belangrijk voor een gezond voedingspatroon. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker en diabetes (bron: Voedingscentrum). Daarnaast vermindert het eten van voldoende groente en fruit het risico op overgewicht en obesitas.

Jongeren tussen de 12 en 20 jaar eten echter een stuk minder groente en fruit dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Dat is met name het geval bij kinderen van ouders uit de lage en midden sociaal economische positie  (SEP).

Wat als we jongeren uitdagen om zelf met nieuwe voedingsconcepten te komen?

De Food Boost Challenge is een initiatief van Medical Delta Living Lab VIT for LifeHortiHeroes en Foodvalley NL waarbij De Haagse Hogeschool een belangrijke bijdrage levert als onderzoekspartner.

Samen met hogescholen, (v)mbo’s, universiteiten en partners uit het bedrijfsleven dagen we jongeren uit om zelf met ideeën te komen om gezonder eten aantrekkelijker te maken.

In vier fases – van onderzoek tot ideevorming en van conceptontwikkeling tot implementatie – geven zij een boost aan een gezonder eetpatroon van hun eigen en volgende generaties.

HOE EN WANNEER DOEN WE DAT?

Najaar 2021

Een onderzoek uitgevoerd onder vmbo- en mbo-scholieren naar hun eetpatronen en voorkeuren, met een focus op groenten en fruit.

Begin 2022 (deadline 19 februari)

Een idee- en ontwerp challenge met hbo/wo studenten om nieuwe Foodconcepten te ontwikkelen in de categorieën:

    • Technologie
    • Nieuwe voedingsconcepten
    • Beleving of activiteit
    • Marketing

Voorjaar 2022

Validatie, co-creatie en realisatie van een aantal geselecteerde concepten in een co-creatie tussen het bedrijfsleven, de hbo/wo studenten en de vmbo/mbo leerlingen als consumentendoelgroep.

24 mei 2022

Pitch-event waarbij men kan proeven aan de nieuwe concepten op een nationaal podium.

Doe met ons mee!

Wil je met ons meedoen, of wil je meer informatie en updates ontvangen? Bekijk de website van de Food Boost Challenge of mail naar info@foodboostchallenge.nl.

PARTNERS

Partner worden?

www.foodboostchallenge.nl

Word partner