HortiHeroes Innovation Hub levert 6 matches

Naaldwijk – In juni 2019 werd de HortiHeroes Innovation Hub gelanceerd in aanwezigheid van Startup Envoy Constantijn van Oranje. Dit open innovatieplatform is ontwikkeld voor en door de Food & Flower Industry, die alleen al in NL ruim 9.000 bedrijven omvat en de Nederlandse economie in 2018 zo’n 45 miljard opleverde. Royal Brinkman, Best Fresh, Priva, JUVA en Beekenkamp Groep zochten deze zomer met hun innovatie challenges een match met startups of scale-ups met oplossingen voor hun innovatie uitdagingen. 

6 matches uit 5 challenges

De eerste ronde van 5 innovatie challenges heeft uit tientallen inzendingen 6 matches opgeleverd,  een uitstekende opbrengst. Best Fresh zocht een sorteerlijn voor diverse soorten groenten en fruit die met 360-graden video scanning geautomatiseerde sortering mogelijk maakt. De startup Gearbox Innovations werd geselecteerd waarmee binnenkort een pilot project van start zal gaan. Beekenkamp Groep zocht een duurzame verpakkingsoplossing om stekjes uit andere werelddelen naar Nederland te vervoeren. Het innovatieve MKB bedrijf PerfoTec heeft mogelijk de oplossing door een combinatie van duurzaam verpakkingsmateriaal die met PerfoTec’s laser perforatie technologie exact de gewenste ademende eigenschappen kan krijgen. Royal Brinkman zocht startups en scale-ups met duurzame producten en oplossingen voor de glastuinbouw en vond matches met startups Biota Nutri en MVP Waterworks. Op basis van de uitkomsten van lopende WUR-onderzoeken naar de behoeften van telers, worden de mogelijkheden tot opschaling verkend en later mogelijk pilots bij telers uitgezet. Priva tot slot zocht innovatieve oplossingen voor stedelijke voedselproductie om duurzame stedelijke delta’s te creëren en vond daarbij matches met Burg Foods en Plantvision

Nieuwe innovatie uitdagingen open vanaf januari

In januari 2020 start een nieuwe ronde met innovatie challenges. Op 12 december zal tijdens Impact2025 Startup Afternoon alvast een sneak preview worden gegeven. Naast de genoemde bedrijven kunnen ook andere food & flower (gerelateerde) bedrijven hun challenges plaatsen op hortiheroes.starthubs.co. Startups en scale-ups die denken de juiste oplossing te hebben kunnen hierop reageren. Vervolgens worden de beste voorstellen geselecteerd. Op basis van deze matches kunnen koploper bedrijven een (pilot)project starten met winnende startups en scale-ups.

 Over de HortiHeroes Innovation Hub

Eerder dit jaar hebben HortiHeroes en zes toonaangevende tuinbouwbedrijven dit platform gezamenlijk geïnitieerd. Het doel van het platform is om op basis van concrete uitdagingen innovatie in de Food & Flower industrie aan te jagen. HortiHeroes werkt daarin samen met StartHubs, dat met een bereik van duizenden startups/scale-ups en een 90% match percentage, hét grootste open innovatieplatform van Nederland is. Juist door de uitdagingen van gevestigde bedrijven te verbinden aan de oplossingen van jonge innovatieve startups en scale-ups kan innovatie ontstaan. Het platform is online te vinden op hortiheroes.starthubs.co en staat open voor andere food & flower bedrijven. Mart Valstar, voorzitter HortiHeroes: “Startups zijn inventief, snel en wendbaar. Ze vertalen als eerste nieuwe trends en technologieën naar innovatieve producten en diensten. Wij geloven in samenwerking met startups om de Food & Flower Industry te verbeteren en toekomstbestendig te houden en denken dat dit platform dit proces enorm gaat versnellen.” 

Meer nieuws