HortiHeroes lanceert Future Leadership Programma

Naaldwijk, 11 juni 2020 – Vandaag is het HortiHeroes Future Leadership Programma gelanceerd. Een management ontwikkelprogramma voor Young Potentials met een hbo/wo achtergrond en maximaal twee jaar werkervaring.

Een Future Leadership Programma. Wat is dat eigenlijk?
Een Traineeship is een 2-jarig ontwikkelprogramma dat bestaat uit werken (2 à 3 verschillende functies/projecten per twee jaar), leren en persoonlijke ontwikkeling. Grote corporate organisaties nemen per jaar zo’n 8-12 jonge mensen aan van wie zij inschatten dat ze de potentie hebben om een goede manager dan wel toekomstig leider te worden, zogenoemde ‘high potentials’. Zij bieden deze ‘high potential’ een speciaal opleidings-/ontwikkelprogramma aan, zodat hij/zij naast het werk met een groep van 8-12 gelijkgestemden gezamenlijk gaat leren en werken aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.

Voor en door de sector
HortiHeroes heeft bij verschillende bedrijven een inventarisatie uitgevoerd om de behoefte en haalbaarheid van een Traineeship te onderzoeken. Daaruit is gebleken dat verschillende Food & Flower bedrijven al bepaalde opleidingen bieden aan recent afgestudeerden die bij hen werkzaam zijn, echter vaak nog niet in één programma. Daarnaast zijn de meeste bedrijven, ondanks de schaalvergroting, nog net niet groot genoeg om zelf een opleidingsprogramma te ontwikkelen en te verzorgen. Als er wel een Traineeship programma wordt geboden dan is dit vaak voor 1 à 2 Young Potentials. Verder gaven bedrijven aan dat het soms lastig is om jong talent aan te trekken en dat zij zoeken naar wegen hoe ze dit het beste kunnen doen. Dit gaf voldoende aanknopingspunten om de Traineeship ook daadwerkelijk te ontwikkelen. Een aantal bedrijven heeft tijdens het marktonderzoek aangegeven te willen meedenken en op deze manier is het echt een Traineeship voor en door de sector geworden. Tevens ondersteunen Rabobank en de Provincie Zuid-Holland dit initiatief.

Puck van Holsteijn, directeur van HortiHeroes: “De HortiHeroes Academy biedt trainingsprogramma’s om talent van bedrijven uit de Food & Flower Industry de tools en vaardigheden te leren om hun organisatie van binnenuit te vernieuwen en klaar te maken voor de toekomst. We hadden al ons succesvolle Intrapreneurship Programma dat zich richt op mid-level career talent in de sector. Met het Traineeship Programma voegen we een ontwikkelprogramma gericht op Young Potentials met maximaal 2 jaar werkervaring toe aan onze Academy leerlijn. Hierdoor kan talent op meerdere niveaus binnen de organisatie werken aan vernieuwing en verandering om zo aan kop te blijven.”

Voordelen HortiHeroes Future Leadership Programma

● Een programma dat naast managementvaardigheden ook gericht is op persoonlijke ontwikkeling en het samenwerken in een project.
● Bedrijven in de Food & Flower Industry kunnen toch gewoon 1 traineeship plek blijven aanbieden en tegelijkertijd deze trainee ook een aantrekkelijk ontwikkelprogramma bieden.
● Door de trainees die allen werkzaam zijn bij een ander bedrijf bij elkaar in één groep te zetten en in te zetten op peer-learning ontstaat een sterk netwerk binnen de sector, waar de talenten later in hun carrière ook de vruchten van kunnen plukken.
● Bedrijven die eerder dachten te klein te zijn om een eigen traineeship aan te bieden kunnen dit nu wel en worden daarmee een aantrekkelijker werkgever.
● Door de traineeship vanuit HortiHeroes aan te bieden worden de trainees meteen onderdeel van de HortiHeroes community, en nemen ze deel aan de HortiHeroes activiteiten en bijeenkomsten. Daarmee worden deze trainees ook meteen opener en adaptiever voor invloeden en innovaties van buitenaf en kunnen ze meebouwen aan het toekomstbestendig maken van de organisaties waar ze werkzaam zij

De ontwikkeling van dit programma is tot stand gekomen door de Rabobank en Provincie Zuid-Holland.

Meer nieuws