HortiHeroes startup Skytree lanceert eerste CO2-unit

HortiHeroes startup Skytree heeft Skytree Cumulus gelanceerd, het eerste modulaire Direct Air Capture (DAC) -unit van het bedrijf. Eenmaal ter plaatse geïnstalleerd in een vertical farm, kas of een bedrijf voor Controlled Environment Agriculture (CEA), vangt Skytree Cumulus CO2 uit de omgevingslucht en stelt het beschikbaar voor gebruik door kwekers bij de productie van voedsel, algen, vaccins en bloemen.

Skytree Cumulus is nu beschikbaar voor bestelling en de eerste eenheden zullen begin 2024 worden verzonden.

"Dit is een ontzettend spannend moment voor Skytree nu we vooruitgaan met de commercialisering van ons eerste toestel voor koolstofopvang en hergebruik ter plaatse. Door de productie van CO2 ter plaatse op boerderijen en in kassen mogelijk te maken, zetten we een significante stap in het helpen van CEA-bedrijven om hun koolstofvoetafdruk te verminderen en zich te distantiëren van de fossiele brandstofindustrie als bron voor CO2-aanvoer."

Rob van Straten - CEO Skytree

De gepatenteerde DAC-technologie van Skytree vangt CO2 uit de omgevingslucht, filtert het met behulp van een gepatenteerd proces en slaat het op in drukbuffers, van waaruit het toegankelijk is en hergebruikt kan worden door elk bedrijf dat regelmatig geconcentreerde CO2 nodig heeft. Skytree Cumulus, het eerste commercieel verkrijgbare modulaire toestel, zal een betrouwbare en ononderbroken aanvoer van maximaal 10 kg CO2 per 24 uur leveren, terwijl het inkoop- en transportuitdagingen verlicht. Gebruikers die behoefte hebben aan extra CO2 kunnen extra eenheden verwerven en aansluiten.

Meer lezen?

Meer nieuws