HortiHeroes Students nodigt nieuwsgierige (tech) studenten uit

HortiHeroes deed in samenwerking met de partners – Glastuinbouw Nederland, Handel Groeit, AVAG en World Horti Center – interviews in de keten onder partnerbedrijven om te bepalen welke nieuwe hoger opgeleide talenten we de komende jaren samen moeten aantrekken. Én koppelde daar direct relevante studies aan waar we starten om onze 2e export economie van Nederland de komende jaren in de kijker te spelen met innovatieve content, gepassioneerde rolmodellen en fieldtrips naar de impact partners. 

De supply chain directeur of eindbaas data van 2025 moet je nú aantrekken!

En niet alleen die supply chain directeur, maar ook Internet of Things experts, tech engineers, business intelligence analisten, project- en operations managers, programmeurs, commercieel talent en wellicht ook een directeur innovatie en/of duurzaamheid. 

Net als vrijwel elke industrie staat de Food & Flower industrie voor uitdagingen en liggen er internationale kansen voor groei. De Food & Flower industrie zal met de digitale ontwikkelingen, automatisering en wet- en regelgeving nu moeten zaaien bij toekomstig talent om straks te kunnen oogsten. Naast ondernemende groene vingers en toppers op de ‘vloer’ hebben we de komende jaren ook HBO en WO talent met nieuwe minder groene expertises nodig.

Welke starters hebben we nodig om de wereld van gezondheid en geluk te voorzien?
Onderstaande richtingen op HBO/WO niveau met minder groene vingers hebben we de komende jaren hard nodig als Food & Flower industrie om door te kunnen groeien en vernieuwen:

 • Techniek; programmeurs, werktuigbouwers, ICTers, Data en BI analisten
 • Generalisten; project & proces engineers als schakel tussen techniek, sales en klant
 • Sales & operatie en zeker ook e-commerce specialisten
 • Supply chain managers ook op kwaliteit en duurzaamheid
 • Communicatie experts richting storytelling/content en multimedia

De profielen zijn tot stand gekomen in samenwerking met: BOM Group, Beekenkamp Group, Bosman van Zaal, Hoogendoorn, Kind Technologies, Royal Brinkman, Stolze, Florensis, Rijk Zwaan, Dutch Flower Group, Best Fresh, VB, Kekkilä-BVB en met input van KasGroeit, Glastuinbouw NL, AVAG en Handel Groeit. 

Ambitie HortiHeroes Students
Wat begon als een inspiratie sessie om de impact van de Food & Flower industrie over te brengen op studenten in Delft en Leiden, wordt onder de naam HortiHeroes Students voortgezet en uitgebouwd. De samenwerkende partners (Glastuinbouw Nederland, Handel Groeit, HortiHeroes, AVAG en World Horti Center) geloven in de kracht van de vers keten, waarmee we samenwerken aan de aantrekkingskracht richting de eerder genoemde student groepen. De ambitie voor de komende 3 jaar?

 • Elk jaar minimaal 100 HBO/WO Studenten van minder groene opleidingen enthousiasmeren
 • Hen uitnodigen voor minimaal 3 vervolg activiteiten op locatie
 • Vergelijkbare kansen en activiteiten (doelgroep & doelstelling) bundelen op een online platform specifiek voor deze doelgroep (denk aan hackathons, Greentech, Floriade etc.)
 • voor elke activiteit geldt dat we dichtbij de doelgroep blijven en hen betrekken waar mogelijk evenals het delen van de impact & uitdagingen als koploper industrie (i.p.v. bedrijfsspecifiek)

In 2022 is er een kalender met activiteiten waar we met de partners en bedrijven in de vers keten de doelgroep aantrekken. In aansluiting zullen we de eerste versie van een online platform lanceren om direct met de doelgroep te testen en door te ontwikkelen.

Wat kun jij doen?
Talent aantrekken en binden doen we niet alleen en er is geen vast recept voor succes. Maar over een aantal ingrediënten zijn we het eens, we moeten de krachten bundelen om vanuit het grotere impact verhaal de interactie tot stand brengen tussen studenten, startups en young professionals die de toekomst bepalen en van daaruit samen de lessen en kansen te delen en op aan te passen. Jij kunt hieraan bijdragen door een reactie achter te laten via dit formulier, je ontvangt dan direct alle ‘HortiHeroes Students’ updates.

 • Laat ons weten welke HBO/WO opleiding(en) je mist in de top 5 
 • Welke bijdrage je als rolmodel, spreker of bedrijf met mooie content (of locatie) wil leveren 
 • Introduceer ons bij  personen/events die een sleutelpositie naar de doelgroep vormen


Wat we nu al doen met nieuwsgierige (tech) studenten? 

Dit project wordt gerealiseerd met ondersteuning van fonds Colland Arbeidsmarkt en is een samenwerking van HortiHeroes, Glastuinbouw Nederland, Handel Groeit en AVAG.

Meer nieuws