HortiHeroes zet in op nationale aantrekking van HBO & WO talent voor de Food & Flower industrie met Florensis & Kekkilä-BVB als nieuwe vooruitstrevende partners!

Naaldwijk – Op donderdag 21 januari 2021 presenteerde HortiHeroes tijdens de online ‘wintersport’ voor haar partners twee kersverse nieuwe partners; Florensis en Kekkilä-BVB. Als innovatieplatform voor het aantrekken, ontwikkelen en (ver)binden van talent zet HortiHeroes samen met de 12 partners, naast de bestaande innovatie- ontwikkelprogramma’s, vol in op het delen van passie, uitdagingen en kansen in de Food & Flower industrie met studenten en young professionals als toekomstige impact makers.  

Ga je mee HortiHeroes Wintersport om in 2021 te accelereren?
Die vraag stelden we onze partners voorafgaand aan het partner event dat 21 januari plaatsvond. Beweging, gezonde voeding en buiten spelen hebben net als bloemen en planten (en natuurlijk een succesvoll

e business) de magische potentie om direct invloed uit te oefenen op je gezondheid en geluk. Samen met de eindbazen, talentbazen, innovatiehelden en marketeers van de HortiHeroes partners trapten we het jaar af door letterlijk in beweging te komen en nieuwe acties te kickstarten. 

Volle gezamenlijke kracht vooruit
Na een korte terugblik op 2020 met vele digitale trainingen voor de deelnemers van het Intrapreneurship Programma, een gloednieuw Future Leadership Programma, een Herofestival met ruim 350 on- en offline deelnemers, de internationale fieldtrip naar Berlijn en de Topsector Innovation Prize keken we vooral vooruit. 

HortiHeroes Directeur Puck van Holsteijn: “Wij zijn trots op de 17 intrapreneurs van 2020 die ondanks de omstandigheden het programma allemaal succesvol hebben doorlopen en het gemiddeld met een 9,1 beoordeelden.” 

Grote ambities realiseren door klein te beginnen is een waarde van HortiHeroes die dagelijks in de praktijk wordt gebracht. Dit jaar worden er concrete stappen gezet om van van regionale community richting landelijke organisatie te gaan door de landelijke magneetwerking op studenten en strategische partners te vergroten en niet één maar twee ontwikkelprogramma’s aan te bieden. 

Onze partners zien dat de verfrissende aanpak en programma’s van HortiHeroes goed aansluiten bij de jonge helden met nieuwe ideeën die morgen nodig zijn. Puck: “Door samenwerking met gevestigde koplopers en innovatie hubs in andere regio’s kunnen we nog beter bijdragen aan oplossingen voor globale uitdagingen rondom gezondheid en geluk.

Nieuwe partners Florenis & Kekkilä-BVB
Alexander van der Bijl (CFO) introduceerde Florensis; wereldwijd de toonaangevende veredelaar en jonge planten leverancier, als nieuwe partner van HortiHeroes. Alexander: “HortiHeroes is een mooi platform waar we ons graag bij aansluiten om zowel Florensis als collega’s de kans te geven te groeien en samen te werken met partners richting de toekomst.

Vanuit Kekkilä-BVB gaf Marck Hagen (Innovatie Directeur) aan dat de waarden en het innovatieve karakter van HortiHeroes goed aansluiten bij die van hen. “Als marktleider in Europa voor o.a. hoogwaardige groeimedia en meststoffen voor professionele teelt zijn wij en de hele keten altijd in beweging. ‘If everything seems under control, you’re not going fast enough’, is een bekende uitspraak. Maar het gaat niet alleen om snelheid, het gaat er ook om ‘hoe ver’ je komt en dan moet je samenwerken, juist met nieuwe helden (waaronder micro-biologen en tech experts) van buiten. Zullen we de nieuwe generatie AI- en data-helden voor wie hier gave kansen liggen gewoon de HortiQuants noemen?”

Volstrekt onverwachte routes
Praatjes vullen geen gaatjes, tijd voor beweging! Al wandelend luisterden we naar creatief vernieuwer Maarten Boer die bij elk project de ‘nou en?’ vraag stelt. Om op die manier ondernemers te prikkelen en tot de essentie te komen. Met zijn bedrijf in gedurfde communicatie werkt hij o.a. voor Tony’s Chocolonely, IKEA, Heineken, Bol.com en Auping. De methode die tot de grootste successen heeft geleid was altijd dezelfde: buiten de lijntjes kleuren en niet bang zijn voor tegenstand. Oftewel, een volstrekt onverwachte route kiezen, naar een oplossing met impact. 

Maarten Boer: “De Food & Flower industrie zit vol met impact verhalen die gedeeld moeten worden. Meestal zijn merken alleen maar aan het zenden met een verhaal over zichzelf. Ze hopen met een mooi verhaal over zichzelf bereik te creëren. Maar je moet een connectie maken met de doelgroep. Waar zit HBO/WO talent op te wachten? Door welke bril kijken zij? De Food & Flower industrie heeft dan al heel snel een interessante waardepropositie, namelijk impact op wereldschaal als het gaat om voedselzekerheid, gezondheid en geluk.”

De overkoepelende focus van de partners is heel duidelijk: duurzame groei & productie met impact door samenwerking binnen en buiten de industrie door o.a. digitalisering en ontwikkeling en aantrekken van talent. En dat talent van morgen is een baan die aansluit bij hun passie en ze tegelijk iets kunnen betekenen voor de wereld hoog op het verlanglijstje. Deelnemers aan de bijeenkomst laten die waarde voor de wereld heel graag zien!

Benieuwd naar alle programma’s, activiteiten en mogelijkheden om als startup, student, (young) professional of gevestigd bedrijf deel uit te maken van de community? 

Ga naar www.hortiheroes.com of mail naar info@hortiheroes.com

 

Meer nieuws