Inspirerende line-up en locatie HeroFestival 2023

Naaldwijk – Het HeroFestival – een initiatief van HortiHeroes en dit jaar een samenwerking met RoboCrops – is sinds vijf jaar dé plek waar innovatie in de Food & Flower industrie wordt aangejaagd en een podium krijgt. Op donderdag 8 juni 2023 vindt de zesde editie plaats vanuit het gloednieuwe Titaan – The Hague’s Innovation Hub. Met het thema REFRESH Y//OUR SYSTEM krijgen de 200 deelnemers zelf de kans om hun programma samen te stellen, actief deel te nemen en nieuwe connecties te leggen.

Tijdens het HeroFestival komen ondernemende impactmakers, ambitieus talent (studenten, ondernemers en professionals) en nieuwsgierige vernieuwers van binnen en buiten de Food & Flower industrie samen. Met dit jaar veel ruimte voor matchmaking en het bouwen aan succesvolle samenwerking.

Systeem veranderaars Bas van Abel & Ramon Vullings op impact stage

Het event host diverse inspirerende sprekers, zoals Bas van Abel, (co-)founder van Fairphone en De Clique en Ramon Vullings, cross-industry expert. Bas werkt al jaren tegen de economische wetten in, de duurzame smartphone maker is na Fairphone co-founder van De Clique die met haar grondstoffen service gescheiden biostromen bij bedrijven ophalen voor het maken van nieuwe producten.

“Juist door op het bestaande systeem in te spelen, kun je het uiteindelijk veranderen. Maar dat lukt alleen met een goede businesscase en stap voor stap.”

Bas van Abel

Ramon Vulling mixt combineert ideeën en concepten over de grenzen van sectoren heen. Hij laat je zien waarom het, in een complexe en snel veranderende wereld, belangrijk is te kijken naar wat je kunt leren van andere sectoren. Als cross-industry innovation expert heeft hij de afgelopen jaren klanten over de hele wereld helpen innoveren.

Interactieve sessies over tech, natuur en skills die innovatie versnellen

Naast deze impact sprekers, zijn er verschillende interactieve sessies om uit te kiezen. De CEO van Van der Hoeven Horticultural Projects neemt je mee in het ‘design, build & operate principe. Hoe hebben zij de slag gemaakt van kassenbouwer naar leverancier van een totaaloplossing, en wat komen ze zoal tegen in deze verandering? RoboCrops host een  sessie over een gezamenlijke taal voor autonoom datagedreven telen. Welk niveau van autonomie past bij jouw bedrijf? En Peter Jens neemt het publiek mee in hoe je kunt leren van de natuur en haar superkrachten.

TomatoWorld en Rijk Zwaan leren (eeuwige) studenten alles over hoe wij als industrie duurzaam de wereld kunnen voeden en vergroenen en aan welke glastuinbouw uitdagingen jij als toekomstmaker kunt meebouwen.

Wie wint de hoofdprijs van €7.500,-?

Vast onderdeel van het programma zijn de pitches van de helden van het HortiHeroes Intrapreneurship Programma, een intensief opleidingstraject van 12 maanden. Ook dit jaar betreden zij weer het podium om de startups te presenteren die zij de afgelopen maanden gestart zijn. De jury – bestaande uit gerenommeerde ondernemers en professionals uit de Food & Flower industrie – kiest wie de hoofdprijs van €7.500,- wint om te investeren in hun startup of innovatietraject.

Meer info & aanmelden

Als deelnemer kun je zelf kiezen welke vijf sessies je bij wil wonen. Meer informatie over de sessies en de sprekers is te vinden op www.herofestival.nl. Hier kun je je ook direct aanmelden. De ticketprijs voor professionals en ondernemers is 75 euro. Voor studenten is er een speciaal tarief van 15 euro.

Meer nieuws