PAR+ by PHYSEE wordt PAR+ by FOTONIQ

De innovatieve PAR+ glastuinbouw-coating wordt verder vercommercialiseerd vanuit FOTONIQ, een spin-off bedrijf van PHYSEE.

Het team achter het product PAR+ werd geïnspireerd door de stijgende behoefte aan high-tech kassen om onze groeiende bevolking te voorzien van gezonde groente en fruit, onder steeds meer extreme klimaatcondities wereldwijd. Dit drijft hen om kassen nog duurzamer en efficiënter te maken, en heeft geleid tot de ontwikkeling van PAR+ in de afgelopen jaren.

Hun gepatenteerde nano-deeltjes in de PAR+ coating maken het inkomende zonlicht diffuus zonder verlies aan groeilicht (PAR). Dit verhoogt de gewasopbrengst het hele jaar door met minimaal 8%, en voor minimaal 8 jaar lang. Een duurzame, langhoudende, en winstgevende coating geschikt voor kassen over de hele wereld.

Tijdens de cruciale eerste jaren van ontwikkeling kon het product volwassen worden onder de vleugels van PHYSEE. Na genoeg tractie uit de markt te hebben gerealiseerd is het tijd hun eigen vleugels uit te slaan, en verder te gaan als onafhankelijk bedrijf FOTONIQ.

Na succesvolle pilots in ‘21 en ‘22, heeft FOTONIQ hun eerste grootschalige projecten en partnerships opgelijnd voor ‘23. Dit jaar wordt het jaar van versnelde groei, van zowel gewassen als het bedrijf zelf. FOTONIQ zou niet zijn waar het nu is zonder echt innovatieve telers uit de industry, zoals Koppert Cress en Bosch Growers.

"Wij zijn met ons hele team elke dag bezig om high-tech kassen nog efficiënter, duurzamer en winstgevender te maken."

Willem Kesteloo - CEO

FOTONIQ Identiteit

Net als PHYSEE is FOTONIQ een high-tech spin-off bedrijf van de Technische Universiteit Delft, gevestigd in Delft, naast Westland. Ze werken nauw samen met de onderzoeksinstituten en industriële partners uit de sector om innovatieve productontwikkeling te waarborgen. Bij FOTONIQ geloven ze dat kassen de toekomst van landbouw zijn. Dit drijft de lange termijn ambitie en de manier waarop het bedrijf geleid wordt, van strategie tot talentfilosofie. De mensen achter FOTONIQ zijn een enthousiaste en diverse groep innovators vanuit de hele wereld. Zij delen een passie om het verschil te maken en een nieuwsgierigheid om van elkaar te leren. De identiteit van de spin-off FOTONIQ vertegenwoordigt precies dat.

Meer nieuws