Stolk Brothers wint Tuinbouw Ondernemersprijs en VIP Tickets HortiHeroes Startup Diner

Stolk Brothers is de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024. Broers David en Pieter Stolk zetten als vierde generatie krachtig in op continuïteit, 100% biologische gewasbescherming en veenvrij telen. Marten van den Berg, directeur-generaal Agro bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en André Kuipers reikten de prijs vandaag uit.

Sterke voorloper in duurzaamheid

Stolk Brothers is een hypermoderne anthuriumkwekerij gevestigd in Bergschenhoek. Het is een familiebedrijf dat bijna 100 jaar bestaat en exclusieve anthuriums belevert in het topsegment. Volgens de jury toont Stolk Brothers lef door vroege implementatie van veenvrij uitleveren en heeft het bedrijf verschillende biologische toepassingen in de teelt geïmplementeerd. Door recente investeringen is de bedrijfsstructuur klaargemaakt voor aansluiting op collectieve duurzame warmte. Middels biodiversiteitsproeven rond de kas wordt nieuwe kennis ontwikkeld en de omgeving betrokken.

winnaars ontvangen vip tickets startup diner

Als onderdeel van hun winst, ontvingen David en Pieter van Stolk Brothers een VIP Tickets voor het HortiHeroes Startup Diner* op 18 april. Hiermee voegen we hen toe aan de mooie lijst startup founders, directieleden van gevestigde bedrijven, investeerders en kennisinstellingen die aanwezig zullen zijn bij het diner.

*Het Startup Diner is een exclusief event voor genodigden vanuit de HortiHeroes community. 

Meer nieuws