Tweede editie Directeur voor 1 Dag: 15 Directeuren in spé vanaf vandaag aan de slag!

Naaldwijk, 18 november 2019 – Vanaf vandaag gaan 15 studenten ofwel directeuren in spe aan de slag bij 15 topondernemers in de Food & Flower industry.

Op één dag krijgen zij de kans om alle achter ins en outs te komen van het dagelijkse werk van een Directeur en de dynamiek van de Food & Flower Industry te ervaren. Daarnaast gaan zij met een uitdagende adviesopdracht onbevooroordeeld hun advies geven over een vraagstuk dat speelt in de organisatie. Verrassende aanmeldingen verspreid over komende week gaan de hbo/wo studenten aan de slag bij de verschillende bedrijven in Nederland.

Meer dan 50 studenten hebben zich voor dit event aangemeld. In totaal zijn er vijf dames en tien heren geselecteerd. De aanmeldingen komen uit alle hoeken van Nederland en ook met verschillende studie-achtergronden van Artificial Intelligence tot Agri Business tot bio-inspired innovation tot strategic entrepreneurship. Kortom: veel variatie en allemaal nieuwsgierig naar wat de sector te bieden heeft.

Deelnemers
Deelnemende bedrijven zijn: Syngenta, Rabobank, Glastuinbouw Nederland, Berg Hortimotive, Superflora, Royal FloraHolland, Incotec, Ter Laak Orchids, ABC Logistics, Royal Brinkman, Nature’s Pride, LetsGrow, Koppert Cress en Scelta Mushrooms.

Initiatiefnemers
Directeur voor 1 dag is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Groenten en Fruit Groothandelsfonds en HortiHeroes en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Colland Fonds. Dit initiatief is genomen om hbo en wo studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de food & flower industry. “De behoefte aan talent in de sector is groot en er is nog steeds veel onbekendheid voor onze sector”, aldus projectleider Lenny Dijkshoorn. “Het is een taak van ons als sector om daar met z’n allen een positieve bijdrage aan te leveren.”

 

Meer nieuws