50 Internationale studenten maken kennis met de Nederlandse Food & Flower industrie

Naaldwijk – Begin februari maakten 50 ‘international business administration’ studenten  van de Erasmus Universiteit – RSM online kennis met de Nederlandse Food & Flower industrie. Live vanuit World Horti Center en door de ogen van young professionals werden deelnemers getrakteerd op een dosis passie, kansen, impact en uitdagingen op een internationaal speelveld. Aansluitend werden de bachelor studenten vanuit vier werelddelen uitgedaagd om na te denken over de toekomstperspectieven van deze toonaangevende industrie in de snel veranderende wereld. 

De Food & Flower industrie staat te springen om talenten met frisse blikken en nieuwe – niet alleen groene – expertises. Maar juist deze hoger opgeleide talenten hebben vaak onvoldoende beeld van de kansen en wereldwijde impact van de tuinbouwketen. Hoog tijd voor verandering, vinden HortiHeroes, Glastuinbouw Nederland, Handel Groeit, World Horti Center en AVAG. Onder de vlag HortiHeroes Students worden de krachten gebundeld en de visie voor en door jonge toekomstmakers breed uitgedragen. 

Horticulture, technology to feed the world
Ditmaal organiseerden HortiHeroes Students en partners, samen met InnovationQuarter een online course als onderdeel van de course ‘International Business The Dutch Way’. De sector begeeft zich in deze course in goed gezelschap van instituten als Philips, Smit Boskalis, YES!Delft, ESA, Akzo Nobel en ASML die elk ook een course dag faciliteren. Het thema van de online sessie was: ‘Horticulture, technology to feed the world’. 

De deelnemende studenten en docent bleken verrast over de duurzame innovatiekracht en de impact op globale uitdagingen rondom gezondheid, geluk en duurzame voedselvoorziening. 

“Wow! Wat een leuke sessie. De balans tussen instituut, innoverende bedrijven en afsluiting met de grote vragen waar de industrie mee op in moet spelen heel slim gekozen en boeiend. Enorm dank voor de energie, oprechte passie en betrokkenheid en kijkje in deze impactvolle industrie!”Lecturer drs. Cross, Department of Technology and Operations Management 

Internationaal actief met studenten uit 4 werelddelen
Met studenten vanuit Europa, Azië, de Verenigde Staten en Afrika was er een uniek internationaal bereik. Een mooie kans om de waarde en impact van de industrie vanuit een duurzaamheidsperspectief te delen op universitair niveau en hen daarmee te inspireren voor een toekomst in een sector waar innovatie, ondernemerschap en impact samenkomen. 

Na een introductie vanuit World Horti Center, de verbinding van onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven gaf Colinda de Beer (sr. business developer horticulture, Innovation Quarter) een kijkje in het internationale speelveld en de uitdagingen daarbinnen. Juist hier zet Nederland al jaren stappen met ‘state of the art’ innovaties in robotica, AI en natuurlijk slim geautomatiseerde kassen en verbindingen in de keten.

Voor en door jonge ambitieuze toekomstmakers
Young professionals vanuit Certhon, FME, FAO Youth (World Food Organisation) en HortiHeroes lichtten concrete innovatieve cases, toekomstvisies, internationale projecten, kansen voor talentontwikkeling met enthousiasme toe. Samenwerking en duurzame innovaties met behulp van perspectieven en expertises van buiten zijn van cruciaal belang om vooruitgang en systeemverandering te realiseren. De combinatie van trots, passie en kritische blik op de huidige processen en verdienmodellen typeerde deze online course. 

Zaadje is geplant
De missie om bij te dragen aan het wereldvoedselprobleem, preventieve gezondheid en geluk is er één waar alle aanwezigen samen stappen willen zetten en dat is precies waar het eerste zaadje bij deze studenten is geplant. 

Op 14 maart ontvangt HortiHeroes Students en partners de volgende groep universitaire studenten in World Horti Center vanuit Delft en Leiden. Meer weten of bijdragen als young professional of bedrijf tijdens volgende edities neem contact op via dit formulier, wil jij als student of starter op de hoogte blijven van carrièrekansen, activiteiten en impact stories, meld je dan aan via dit formulier voor studenten om enkele keren per jaar een update of uitnodiging te ontvangen.

HortiHeroes Students
Fabienne van der Klugt (HortiHeroes Students) en Colinda de Beer (InnovationQuarter) vanuit World Horti Center tijdens de online course.

Fonds Colland Arbeidsmarkt en Handel Groeit
Met ondersteuning van fonds Colland Arbeidsmarkt en Handel Groeit, gaan HortiHeroes, Glastuinbouw Nederland, World Horti Center, Greenports en AVAG de komende jaren gezamenlijk aan de slag om hoogopgeleid talent verder te inspireren, ontwikkelen en (ver)binden aan de Food & Flower industrie.

Meer nieuws