60 International Business studenten on tour met HortiHeroes

Vorige week ontvingen we een nieuwe groep met 60 studenten van de Rotterdam School of Management, Erasmus University in World Horti Center. Ze volgen de course: ‘International business, the Dutch way’. Niet meer dan logisch dus, om dan kennis te maken met de impact, uitdagingen en innovatiekracht van de Nederlandse Food & Flower industrie. Het thema van de middag was: ‘Horticulture, technology to feed the world’.

Wat een enthousiaste groep met studenten vanuit ruim 20 landen en met relevante vragen en discussies:

🌎 Gaaf wat hier gebeurt, maar waarom lukt het niet om de hele wereld duurzaam en gezond te voeden?

🌿 Wat heeft een plant eigenlijk nodig om te groeien?

🍅 Waarom staan er geen kassen in Zweden? En waarom zijn de kassen in Korea rond?

💧Hoe duurzaam is telen in een kas tegenwoordig? En hoe zit dat bij een vertical farm en in de volle grond als het gaat om water en energie input?

📈 Veranderende verdienmodellen, waarom? Zetten we in op de verkoop van zaden, planten, verse producten of high tech productie locaties en kennis?

“Super dank voor de energie, organisatie en de inspirerende inkijk in deze impact industrie!"

drs. Graham Cross - Department of Technology and Operations Management

Hortiheroes Students

Met ondersteuning van fonds Colland Arbeidsmarkt en Handel Groeit gaan HortiHeroes, Glastuinbouw Nederland, World Horti Center, Greenports Nederland, Innovation Quarter en AVAG de komende jaren door om hoogopgeleid talent verder te inspireren, ontwikkelen en (ver)binden aan de Food & Flower industrie.

De volgende activiteiten zoals een bezoek aan Greentech en een hackaton bij Tomatoworld staan al gepland en er is een online portal met traineeships, banen, stages en mooie events en trips in de maak. Stay tuned!   

Meer nieuws