De Food Boost Challenge Limburg van start!

De editie van de Food Boost Challenge in Limburg is van start gegaan met maar liefst 24 ingediende concepten! We zijn ontzettend trots op het diverse aanbod van deelnemers en ideeën. Zo variëren de jongeren in opleidingsniveau van middelbaar onderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs en richten de geselecteerde ideeën zich op school- en sportkantines, en op festivalterreinen en retaillocaties.

Van de 24 ingediende concepten zijn in totaal 6 teams door gegaan naar de reguliere Food Boost Challenge. Vrijdag 24 maart stroopten de jongeren en de partners de mouwen op voor de eerste co-creatiesessie van de Food Boost Challenge in Limburg. Zes teams en 18 partners gingen samen de uitdaging aan om van elkaar te leren en samen te creëren.

In de businesslounge van Fortuna Sittard werd volop gepitcht, getekend, gebrainstormd en gespeeddatet. Sportvoedingscoach André Mostard voorzag de deelnemers van concrete tips hoe je de eetomgeving ten goede kunt veranderen. Hoe pak je dat aan in een school-, of sportkantine en wat helpt nu echt de gezonde keuze makkelijker te maken. Sabine Janssen van Umio begeleidde de co-creatie snelkookpan met een workshop design thinking. Partners hielpen de deelnemers waar mogelijk met hun kennis en helpende vragen. Zo werden de concepten nog concreter. Op naar de volgende sessie bij Rabobank in Sittard!

Fotografie: Jonathan Vos

Meer nieuws