future leadership programma

In april 2022 is de tweede editie van het HortiHeroes Future Leadership Programma van start gegaan. Een ontwikkelprogramma voor Young Potentials met maximaal 2 jaar werkervaring. Ontwikkeld voor en door bedrijven in de Food & Flower industrie.

Naast het ontwikkelen van talent tot krachtige toekomstige leiders is een ander doel van het programma het faciliteren van bedrijven uit de sector om gemakkelijker talent uit alle studierichtingen aan te trekken én te binden.

Flyer Future Leadership Programma

Lees hieronder meer informatie over het programma voor Young Potentials en bedrijven.

De ontwikkeling van dit programma is tot stand gekomen door de Rabobank en Provincie Zuid-Holland.

Start 3e editie HortiHeroes Future Leadership Programma: voorjaar 2023

Leren wat jij als deelnemer of leidinggevende uit het Future Leadership Programma kunt halen? Bekijk de video.

Inschrijven
Om je in te schrijven voor het HortiHeroes Future Leadership Programma vul je het inschrijfformulier in. Daarin wordt onder meer gevraagd naar je motivatie om aan dit programma deel te nemen. In dit formulier staat ook meer informatie over het deelnemersprofiel en de selectiecriteria.

Meld je aan voor een oriënterend telefoongesprek om meer te weten te komen over het programma of mail Lenny Dijkshoorn via lenny@hortiheroes.com voor meer informatie en/of om het inschrijfformulier te ontvangen.

 

future leadership voor bedrijven

Zoekt u jaarlijks één à twee toptalenten die de potentie hebben om door te groeien binnen uw organisatie? En zoekt u wegen hoe u deze talenten kunt aantrekken en een uitdagend management ontwikkelprogramma kunt aanbieden? Overweeg dan deelname aan het HortiHeroes Future Leadership Programma.

We zoeken naar frisse geesten en verse ideeën om de Food & Flower Industrie van de toekomst vorm te geven, zodat we kunnen werken aan een gezonde wereld waar iedereen, overal toegang heeft tot duurzame, gezonde voeding, bloemen en planten, terwijl het Nederland economisch sterker en toekomstbestendiger maakt.

Voordelen voor u als organisatie zijn:

 • Een programma dat naast managementvaardigheden ook gericht is op persoonlijke ontwikkeling en het samenwerken in een project.
 • Bedrijven in de sector kunnen dit ontwikkelprogramma aanbieden aan (toekomstige) trainees of een Young Potential die al reeds werkzaam is in de organisatie.
 • Door de Young Potentials die allen werkzaam zijn bij een ander bedrijf bij elkaar in één groep te zetten en in te zetten op peer-learning ontstaat een sterk netwerk binnen de sector, waar de talenten later in hun carrière ook de vruchten van kunnen plukken.
 • Bedrijven die eerder dachten te klein te zijn om een eigen traineeship aan te bieden kunnen dit nu wel doordat zij hun trainees kunnen afvaardigen  in het Future Leadership Programma van HortiHeroes. Zij worden daarmee een aantrekkelijker werkgever.
 • Door het Future Leadership Programma vanuit HortiHeroes aan te bieden worden de Young Potentials meteen onderdeel van de HortiHeroes community, en nemen ze deel aan de HortiHeroes activiteiten en bijeenkomsten. Daarmee worden zij ook meteen opener en adaptiever voor invloeden en innovaties van buitenaf en kunnen ze meebouwen aan het toekomstbestendig maken van de organisaties waar ze werkzaam zijn.

Future Leadership Programma voor young potentials

Zoek jij een baan waarmee je wereldwijd impact maakt? Waarmee je bijdraagt aan meer gezondheid en een duurzamere wereld? Kies dan voor een traineeship in de Food & Flower industrie! Een traineeship is een combinatie van werken, leren en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het HortiHeroes Future Leadership Programma werk je bij één organisatie, waarbij je twee tot drie verschillende functies gaat uitvoeren. Je kunt ook al op een vaste positie binnen de organisatie zitten. Naast je werkzaamheden volg jij samen met 11 andere Young Potentials het Future Leadership Programma van HortiHeroes. Dit management ontwikkelprogramma is bedoeld om jou als persoon te laten groeien en ontwikkelen terwijl je tegelijkertijd werkt aan een gezondere wereld.

Groeien en ontwikkelen

Het Future Leadership Programma duurt twee jaar. Tijdens deze periode volg je naast je werkzaamheden verschillende trainingen met andere trainees en/of future leaders, krijg je individuele coaching en ga je samen met je peers aan een project werken. Het ontwikkelen van jouw persoonlijk leiderschap met bijbehorende competenties staat centraal.

Trainingen
De trainingen die je samen met je peers volgt zijn erop gericht om jou de juiste vaardigheden, tools en mindset te geven om je binnen twee jaar klaar te stomen tot manager of topspecialist binnen de organisatie waar je werkt.

Individuele Coaching
Naast de trainingen krijg je individuele coaching om erachter te komen waar je goed in bent. Want kennis van jouw eigen kwaliteiten is een voorwaarde en basis voor succesvol leiderschap.

Project
Tijdens het programma werk je met andere future leaders aan een uitdaging van de sector waarmee je zowel ondernemende vaardigheden opdoet als bijdraagt aan een gezondere wereld en toekomstbestendiger sector.

Na jouw opleiding

Gedurende twee jaar ga jij erachter komen waar jij het sterkst in bent. Na afronding van jouw Future Leadership Programma zijn er verschillende mogelijkheden om door te groeien. Je gaat aan de slag als vakinhoudelijk expert, manager of leider van innovatieve projecten.

Ben jij een Future Leader?

 • Ben jij een frisse geest die snel kansen ziet en grijp je die?
 • Ben je ondernemend en wil je altijd het maximale ergens uit halen?
 • Zie jij jezelf als topspecialist of manager?
 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding (of denk- en werkniveau)? Opleidingsrichting maakt niet uit.
 • Heb je maximaal 2 jaar werkervaring?
 • Wil je graag werken voor bedrijven die echt impact maken op het leven van mensen? 

Dan zoeken wij jou! 

Meld je aan voor een oriënterend telefoongesprek om meer te weten te komen over het programma of mail Lenny Dijkshoorn via lenny@hortiheroes.com voor meer informatie en/of om het inschrijfformulier te ontvangen.

Word partner