Column Puck van Holsteijn – Het Hele Westland

word jij fan?

Puck van Holsteijn, directrice World Horti Center en HortiHeroes in gesprek met haar zoon Roef, 8 jaar.

Roef, weet jij wat mama voor werk doet?

‘Ja, ik weet dat jij werkt bij HortiHeroes. En daar werk je op een MacBook.’

Haha, dat klopt! En ik werk ook voor WHC. Ik werk voor en met veel bedrijven in de tuinbouwsector. Jij kent vast ook wel die glazen kassen, daar worden groenten, fruit, bloemen en planten in geteeld. En die gaan de héle wereld over.

‘Maar wat doe jij dan allemaal op je werk?’

Als ik ’s ochtend naar mijn werk ga, heb ik vaak veel afspraken. Met mensen van bedrijven, onderwijs, overheid of onderzoekscentra. Met al die mensen probeer ik te kijken hoe we samen de tuinbouwsector nóg beter en bekender kunnen maken. Zo laat ik mensen van over de héle wereld zien waar wij hier goed in zijn en hoop dat ze van ons leren. Lijkt het jou eigenlijk leuk wat ik doe?

‘Het lijkt me wel leuk, maar ik ga denk ik wat anders doen. Ik wil profvoetballer worden. Dat vind ik leuk en doe ik al sinds m’n vierde. Ik ben ook fan van Feyenoord, die zijn kampioen geworden!’

Inderdaad! Weet je dat ik soms best jaloers ben op al die fans van voetbalclubs? Ik zou willen dat de tuinbouwsector zoveel fans heeft. Denk jij dat je fan zou kunnen worden van een bedrijf dat zorgt voor gezonde voeding?

‘Ja, ik denk het wel, maar toch meer fan van Feyenoord. Hoe hoop jij dan meer fans te krijgen mam?’

Weet je wat ik hoop? Dat we met de teams van WHC en HortiHeroes en alle bedrijven die hierbij horen de wereld iedere dag een klein beetje groener en gezonder maken. Dan volgen de fans denk ik vanzelf!

Op 29 september kun je ontdekken of jij ook fan bent van de Food & Flower industrie. World Horti Center organiseert die dag een tour die open is voor iedereen die meer wil leren over deze groeiende en bloeiende sector. Deelname aan de tour kost €15, aanmelden doe je via info@worldhorticenter.nl.

Meer verhalen