Meet the talent | Rozan van Rossum

“Communicatie gaat meestal mis.” Deze vier woorden van een trainer tijdens het Intrapreneurship Programma zijn Rozan bijgebleven. Vanuit Lely nam zij in 2023 deel aan het Intrapreneurship Programma van HortiHeroes. Een hele leerzame ervaring, aldus Rozan, vooral op gebied van communicatie en stakeholder management.

Rozan: “Die korte uitspraak destijds was voor mij echt een Aha-moment. Communiceren is geen kunstje is dat ik niet kan en anderen wel. Iedereen heeft uitdagingen op het gebied van communicatie en samenwerking, je moet elkaar daarin de ruimte geven. Goed communiceren is een soort dans en die dans is met iedere stakeholder anders.

Van nature ben ik vrij direct en heb ik een hoge snelheid in mijn werk. Dit zorgde er weleens voor dat ik teveel op de troepen vooruit liep, waardoor collega’s afhaakten. En daardoor haakte ik ook af, want op mijn beurt snapte ik niet waarom ze niet mee aan de slag gingen. De trainingen in het Intrapreneurship hebben me geholpen om dat te zien.”

"Het programma heeft mij doen inzien dat ik, ondanks mijn vakinhoudelijke profiel, steeds meer belangstelling krijg voor de bedrijfstrategische projecten. Dat heeft zeer recent geleid tot een promotie.”

Rozan van Rossum - Lely

Zo snel mogelijk experimenteren en testen

“Het programma zorgt dat je je zowel professioneel als persoonlijk ontwikkelt. In een vroege fase gaan vragen aan je (interne) klant wat zijn wensen zijn is heel zinvol voor het creëren van betrokkenheid en het afleveren van een waardevol eindproduct. Daarnaast is het goed om zo snel mogelijk te gaan experimenteren en testen. Een ontzettend waardevol inzicht en iets dat ik uit mezelf niet zo snel zou doen!

Daarnaast heeft het programma mij doen inzien dat ik, ondanks mijn vakinhoudelijke profiel, steeds meer belangstelling krijg voor de bedrijfstrategische projecten. Dat heeft zeer recent geleid tot een promotie.”

Veilige omgeving

“Het was bijzonder om te zien hoe snel er een veilige omgeving binnen onze groep van het Intrapreneurship Progamma ontstond. Je kent elkaar nog (bijna) niet en toch voelde iedereen zich direct ontspannen. De sfeer was altijd goed en iedereen durfde zich open te stellen en te vertellen dat het goed, of juist niet goed met je ging. Zeker in de weken waar ik het zwaarder vond, ging ik blijer weg dan ik binnenkwam.”

In september 2024 start een nieuwe editie van het HortiHeroes Intrapreneurship Programma. Lees hier meer over het programma.

Meer verhalen