Paul Rulkens geeft 10 tips voor jouw productiviteit

Paul Rulkens is een terugkerend spreker tijdens de HortiHeroes events en trainer tijdens onze programma’s als het Intrapreneurship Programma. Als expert op het gebied van high-performance, deelt hij zijn wetenschap om grote doelen op de meest luie manier te halen. En dat zou op zichzelf al een groot doel kunnen (of zelfs moeten) zijn. Want High-Performance Teams maken duidelijke keuzes, en doen dus niet “meer van hetzelfde” om te groeien. Ze doen aan zogenaamd Strategisch Stoppen door te elimineren, delegeren of uit te besteden.

Paul deelt met ons zijn 10 high-performance gewoontes om je productiviteit direct te verhogen:

  1. Je inbox is niet je actielijst. Je actielijst is afgeleid van je projecten, die gebaseerd zijn op je doelen.
  2. Als het twee minuten of minder kost om een actie uit te voeren, doe het dan nu.
  3. Doorbreek de Wet van Parkinson: Halveer je vergadertijd om meer tijd te creëren, en tegelijkertijd betere vergaderingen te hebben.
  4. Gebruik je Gouden Uur – het moment van de dag waarop je op piekprestaties bent – om je meest productieve en creatieve werk te doen.
  5. Pas Taak-Tot-Tijd toe om vooraf de hoeveelheid tijd te bepalen die je aan een taak zult besteden. Als de tijd om is, rond dan de taak af, maak af en lever het resultaat.
  6. Gebruik de Zwitserse Kaas techniek: Voltooi een reeks kleine taken om langzaam gaten in een groter project te prikken.
  7. Pas de Productiviteits Drietand toe: Definieer de drie belangrijkste taken voor de volgende dag. Voer deze uit, ongeacht de omstandigheden. Spoel af en herhaal.
  8. Eet je kikker: Begin elke dag met de taak waar je het meest tegenop ziet.
  9. Leg de dode rat op tafel: Begin elke vergadering met het belangrijkste onderwerp.
  10. Maak een Anti-Doelen Lijst om te definiëren wat je niet gaat doen. Negeer al het werk dat met deze anti-doelen te maken heeft.

En, welke gewoonte pak jij vanaf morgen meteen op?

Meer over Paul kun je vinden op www.paulrulkens.com.

Meer verhalen