Heroes aan het woord: Mick

5 Vragen aan Mick van Hoogdalem, winnaar van het HortiHeroes Intrapreneurship Programma 2021 en werkzaam binnen e-commerce en accountmanagement bij het innovatieve platform Coloriginz, waar bijzondere bloemen, mooie rozen en fris snijgroen uit alle continenten worden gesourced.

“Aan onze prachtige industrie de taak om mee te gaan in de stroomversnelling van digitalisering.”

Mick van Hoogdalem - Coloriginz

Bij Cologirinz staat hij midden in de Food & Flower industry. Dit, gecombineerd met zijn deelname aan het Intrapreneurship Programma, maakt Mick dag in, dag uit bewust van de dynamiek én de uitdagingen van deze sector.

Mick: “Geen enkele dag is hetzelfde en iedere dag wordt er weer van de mensen verwacht flexibel te zijn en oplossingsgericht te werk te gaan. Het is snelle handel en je moet kunnen inspelen op de veranderingen die continu plaatsvinden.” Met diezelfde visie nam hij deel aan het Intrapreneurship Programma én ontwikkelde hij tijdens het programma samen met Chantal Snijders en Paramveer (Deepu) Singh de winnende startup Left-O.

HH aan het woord - Mick van Hoogdalem

Vertel, hoe gaat het nu met jullie na het winnen van het Intrapreneurship Programma?

Heel goed, we hebben heel veel geleerd tijdens het programma en ons netwerk ontzettend verbreed. We hebben onze startup op dit moment niet verder ontwikkeld. Chantal, Deepu en ik zitten alle drie in een fase binnen ons bedrijf waarbij we onszelf continu aan het ontwikkelen zijn.

Om Left-O tot een succes te maken, waarvan ik nog steeds overtuigd ben dat dit mogelijk is, is veel tijd, energie en financiële middelen nodig. Op dit moment hebben we deze tijd en energie echter nodig binnen ons eigen bedrijf. Maar wie weet wat de toekomst brengt, ik zou het in ieder geval erg leuk vinden!”

Over de toekomst gesproken, hoe denk jij dat de Nederlandse Food & Flower industrie eruit ziet in 2030?

“Hopelijk is deze sector dan één transparante industrie waarbij de consument bepaalt waar of waarom hij/zij zijn producten koopt. Met een sterke focus op branding, duurzaamheid en steeds meer het product vanaf de ‘bron’ direct bij eindgebruikers krijgen. We moeten onze krachten bundelen en als platform gaan acteren. Want ruimte is schaars, het logistieke proces wordt steeds uitdagender en duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen.”

Wat is volgens jou de grootste uitdaging om dit te behalen?

“Het conventioneel denken dat toch nog vast gebeiteld zit in deze industrie. Zolang de omzet/winst blijft stijgen is er weinig reden tot verandering of innovatie. Door corona is het digitaliseren in vele branches en industrieën noodgedwongen in een stroomversnelling gezet. Aan onze prachtige industrie nu ook de taak om mee te gaan in die stroom!”

Op welk behaalde succes van Coloriginz in deze sector ben jij het meest trots?

“We hebben de afgelopen tijd een steeds groter aanbod van nicheproducten weten te creëren. Wij zijn een verlengstuk van kwekers die wereldwijd hun prachtige producten produceren. Continu zijn we met elkaar bezig het best mogelijke te presteren voor zowel kweker als klant. Als platform is servicegericht en dienend denken heel belangrijk en ik denk dat we dit voor alle partijen heel goed doen.”

Tot slot, welke tip/les wil je kersverse ondernemers of ‘future leaders’ in de Food & Flower industrie meegeven?

“Ik heb tijdens mijn deelname aan het Intrapreneurship Programma van HortiHeroes mogen zien dat alles wat jij of ik denken niet altijd zo hoeft te zijn voor een ander. Valideer je gedachtes en ga met je klanten/gebruikers in gesprek. Alleen op die manier kun je samen succes behalen!”

Meer verhalen