INTRAPRENEURSHIP PROGRAMMA

“Het programma heeft al mijn verwachtingen overtroffen, ik heb dankzij dit project een compleet andere mindset gekregen. Hierbij heeft het programma mij handvatten gegeven om verandering door te voeren binnen het bedrijf waar ik werk”. Melvin van der Zeyden (HortiHero Class of 2018)

In een snel veranderende wereld is het van belang dat je zelf niet stil blijft staan. Verandering, vernieuwing en innovatie vragen om anders denken, nieuwe ervaringen en nieuwe mensen om je heen. Dat is wat het HortiHeroes Intrapreneurship Programma biedt voor future leaders uit de Food & Flower industrie. Wij leren een groep van ambitieuze young professionals de skills, tools en mindset om hun bedrijf in één jaar tijd 10 stappen verder te helpen.

Fase 1: Learn the start-up tools to shake up the food & flower industry!

Het programma begint met een kick-off camp van 3 dagen inclusief overnachtingen op een mooie locatie. Elk maand blok van het 3-maanden durende programma richt zich op één fase van idee naar innovatie. Daarbij worden per blok 3 trainingen gegeven die direct toegepast kunnen worden:

Met een groep van 20 ambitieuze professionals leer je de tools om jouw bedrijf in één jaar tijd 10 stappen verder te helpen. Ben jij een high potential en wil jij jouw bedrijf helpen met het zoeken naar nieuwe ideeën en oplossingen om klaar te zijn voor de toekomst? Doe dan mee met het HortiHeroes Intrapreneurship programma – Class of 2019.

Wanneer kan je meedoen?

 • Je werkt in of voor de Food & Flower industrie;
 • Je hebt een HBO denk- en werkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring en bent tussen de 25 en 40 jaar;
 • Diversiteit is belangrijk voor innovatie, dus het maakt niet uit of je nou in de productie, innovatie, marketing of finance werkt;
 • Je hebt een sterke motivatie om bij te dragen aan vernieuwing en innovatie binnen je bedrijf;
 • Je ziet vaak kansen en dingen die anders en beter kunnen;
 • Je wilt graag doorgroeien binnen je bedrijf.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met:

HortiHeroes
Raffi Balder
raffi@hortiheroes.com
06-186 44 789

De Challenge

Om het geleerde direct in de praktijk te brengen, werk je in een team van medecursisten aan je eigen “startup-project”. Dit startup project moet bijdragen aan het oplossen van uitdagingen voor de food & flower industrie: de Challenge van 2019. We stellen elke deelnemer bij het aanmelden de volgende vraag: Welke uitdaging(en) zie je binnen je bedrijf die voor de hele sector en/of keten relevant en urgent zijn en welke mogelijke oplossing(en) zie je daarvoor?

Op basis van de antwoorden én de bootcamp in januari selecteren we 5 uitdagingen waar de talenten in teams mee aan de slag gaan gedurende het programma. De mogelijke oplossingen voor de uitdagingen worden uitgewerkt in concrete startup ideeën en met jouw team werk je deze uit tot een business case en een prijswinnende pitch.

Alle teams presenteren hun business case voor een deskundige jury van experts, ondernemers en investeerders. Zij toetsen de business case en pitch op innovatie, haalbaarheid, potentie en of het goed bij de potentiële klant getoetst is. Het winnende team ontvangt € 25.000 om innovatie binnen jullie eigen bedrijven te stimuleren of in overleg met jullie werkgevers te investeren in jullie startup project.

Doel van het programma

Het programma heeft tot doel om jou de startup denkwijze en -vaardigheden bij te brengen. Deze vaardigheden kun je vervolgens inzetten voor innovatie binnen het bedrijf waar je werkt. Het is dus niet de bedoeling een startup ondernemer van je te maken. Daarnaast bouw je aan je netwerk binnen en buiten de food & flower industrie. En als laatste krijg je veel nieuwe inzichten van buiten de sector.

Inspiratie

Inspiratie uit andere sectoren, culturen en landen draagt bij aan je innovatieve vermogen. Daarom zijn bedrijfsbezoeken, sprekers en mentoren van buiten de food & flower industrie onderdeel van het programma. Om daarnaast wel optimaal gebruik te maken van de rijke ervaring, krijgt ieder team ook een mentor van binnen de food & flower industrie. Maar uiteindelijk zal de meeste inspiratie komen van jouw peers waarmee je in het programma zit.

Hoe ziet een trainingsdag eruit?

 • 12.30u Lunch met team en challenge updates
 • 13.30u Tijd om met team aan challenge te werken
 • Werken aan je project, afspraken met mentor, get out of the building (klanten)
 • 17.30u Diner met 2-wekelijks Q&A sessie met inspirerende ondernemers
 • 19.00u Masterclass van Top Trainers – kennis direct toepasbaar in project
 • 22.00u afsluiting

Fase 2: Pas de start-up tools toe in jouw bedrijf om tot concrete vernieuwing te komen.

De intensieve eerste 3 maanden van het programma zal feestelijk worden afgesloten tijdens HeroDay. Jij zult deze fase van het programma niet alleen afsluiten met nieuwe kennis en inzichten waarmee je innovatie en verandering binnen je organisatie kunt inzetten en/of versnellen, maar je beschikt ook over een actueel netwerk van innovatieve start-ups en jong talent binnen en buiten de sector.

Programma

Een idee is net zoveel waard als de energie die er in wordt gestopt om het te realiseren.

Het intrapreneurship programma bestaat uit 2 fases. In beide fases wordt de HortiHeroes methode – inspire, train, act – gevolgd: je wordt geïnspireerd en krijgt de juiste kennis aangereikt met het doel om in actie te komen zodat jij wezenlijke vernieuwing binnen je bedrijf kunt brengen.

Inspire

 • Diners met top CEO’s van toonaangevende bedrijven
 • Inspirational talks van ondernemers binnen en buiten de sector

Train

 • Topdocenten in startup-/innovatietools en new (impact) economy
 • Bezoek aan startup hubs en accelerators
 • Action-based learning

Act

 • Challenge: 13 weken werken aan business case volgens pressure cooker principe
 • Realiseren van succesvol innovatietraject binnen eigen bedrijf
 • Mentoring door changemakers van binnen en buiten de sector
 • DemoDay prijs van € 25K te besteden aan business case of innovatieproject bij eigen bedrijf

Het doel van het tweede gedeelte van het Intrapreneurship Programma is het succesvol afronden van een innovatie- of verandertraject binnen je bedrijf. Dit doe je door het inzetten van de tools, ervaringen en het netwerk die je tijdens de eerste fase hebt opgedaan.

Om te zorgen dat je vooruitgang blijft boeken op jouw innovatie- of verandertraject binnen je bedrijf komen alle deelnemende talenten maandelijks bij elkaar om kennis, netwerk en ervaringen te delen.

Inschrijven

Om je in te schrijven vul je het inschrijfformulier in (download het document). Daarin wordt onder meer gevraagd naar je motivatie om aan dit programma deel te nemen. In het inschrijfformulier staat ook meer informatie over het deelnemersprofiel en de selectiecriteria. Het volledig ingevulde inschrijfformulier kun je uploaden bij het invullen van het aanmeldingsformulier.

Word partner