STARTUP PROGRAMMA

HortiHeroes verbindt nieuwe technologieën en verdienmodellen van startups en scale-ups (van binnen en buiten de Food & Flower Industry) met gevestigde bedrijven. Deze wisselwerking geeft zowel de startup community als de gevestigde (partner) bedrijven toegang tot kennis, netwerk, innovaties en faciliteiten.

Startups en scale-ups hebben een ingang oftewel ‘soft landing’ richting potentiële klanten, partners, industrie experts, financiering, (test)faciliteiten terwijl de gevestigde orde in direct contact staat met nieuwe technologie, business modellen en talent.

We zetten ons in om barrières te verkleinen om sneller samen op grote schaal impact te maken. HortiHeroes werkt hierin samen met diverse ecosyteem partners waaronder het World Horti Center

“De exposure die wij in onze eerste jaren via HortiHeroes hebben gehad om te valideren en de juiste ingangen in het netwerk te vinden zijn onbetaalbaar. Het helpt bij het vinden van potentiële (pilot)partners en klanten. Bij de groei biedt het samen met World Horti Center, Topsector T&U en diverse beurzen een mooi podium richting een (inter)nationaal netwerk.” Bram Tijmons, co-founder Pats Drones

Criteria HortiHeroes Startup/Scale-up
 • Team: Jullie zijn een complementair team (meer dan 1 persoon) met commitment die er ondernemend in staan en het niet als een ‘neven/studie project’ zien.
 • Ambitie: Jullie hebben een gezamenlijke ambitie, visie en mentaliteit om er een succes van te willen en maken en daarin is het netwerk van HortiHeroes en World Horti Center van toegevoegde waarde.
 • Droom: je draagt bij aan de HortiHeroes droom Zero Hunger in a liveable world.
 • Innovatief Product: je ontwikkelt een nieuwe onderscheidende waardepropositie voor de Food & Flower industry met een duidelijke marktvraag en draagt daarmee bij aan het bestaande ecosysteem.
 • Business model: je hebt (internationale) groeipotentie met een schaalbaar business model.
 • Fase: innovatie vanaf TRL 6 en bedrijf maximaal 5 jaar. Vanaf 5 jaar kijken we graag samen naar een andere rol in het ecosysteem.

Wat biedt het HortiHeroes Startup Programma voor startups:

 • Toegang tot kennis en netwerk in de Food & Flower Industry via onze innovatie managers, intrapreneurs, (internationale) industry experts en kennis instellingen.
 • Peer netwerk waarbij we je opnemen in onze HortiHeroes Founder Slack groep, 1x per maand uitnodigen om samen in het World Horti Center samen te (net)werken.
 • Pitch & showcase mogelijkheden op diverse (inter)nationale HortiHeroes (HeroFestival) en Partner events, maar ook zichtbaar in vakbladen en online media en op de jaarrond vakbeurs in het World Horti Center.
 • (test)Faciliteiten i.s.m. partners zoals het World Horti Center tegen startup tarieven op maat.
 • Startup expertise rondom o.a. de organisatiestructuur, financiën en juridische zaken zoals IP.
 • Stay tuned... zoals een startup betaamt blijven wij onze programma’s verder ontwikkelen en dat doen we graag samen met de markt – dus met jou! Deel dus vooral behoeftes rondom (co-)werkplekken, financiering, de komende startup toolbox en jullie internationale ambities dan groeien we samen. ‘Alone we are smart, together we are heroic.

Door actief onderdeel uit te maken van de HortiHeroes community, draag je bij aan de groei van jouw idee, product of bedrijf. Het eerste jaar is kosteloos, voor enkele events en faciliteiten wordt een startup bijdrage gevraagd. Na een intake, word je uitgenodigd om te pitchen voor de selectie commissie. Na toelating bieden we je gedurende het jaar diverse on- en offline exposure mogelijkheden.

Meld je hier aan voor het startup programma. 
Aanmelden

Word partner