Innovation Traineeship

Stel je eens voor: in een kas ergens ter wereld wordt vers voedsel geproduceerd en de productie hiervan wordt middels AI aangestuurd vanuit Nederland. Of: na oplevering van een kas wordt op afstand middels data vanuit een digitale monitor geanalyseerd hoe deze kas presteert en hoe die prestatie verbeterd kan worden. Klinkt als het jaar 2053, maar hier wordt nu al aan gewerkt.

En jij kunt als trainee hieraan meewerken!

Ben jij net afgestudeerd aan een technische WO-opleiding of net aan het werk bij een bedrijf in de Food & Flower industrie? Wil jij jouw technische kennis inzetten voor een duurzame, gezonde wereld en je bezighouden met digitalisering, robotica en andere toffe tech innovaties in de tuinbouwsector? En weet je nog niet helemaal zeker bij wat voor bedrijf en in welke functie je dit wil doen? Lees dan meer over ons Innovation Traineeship.

Wat houdt dit traineeship in?

Je bent net afgestudeerd aan een technische WO-opleiding. Je weet nog niet precies wat jouw droombaan is, maar je wil graag een bijdrage leveren aan een gezonde, groene wereld waarin iedereen voldoende te eten heeft. Je wil impact maken met technische innovatie en data science in combinatie met leren, ontwikkelen en je netwerk uitbreiden. Zonder je direct te commiteren aan één werkgever.

Als Innovation Trainee ga jij gedurende twee jaar bij drie organisaties, waaronder TNO, aan de slag. Hier werk je aan projecten rondom de thema’s data en digitalisering. Bij ieder bedrijf werk je acht maanden. 

Tegelijkertijd volg je met andere trainees ons Future Leadership Programma, een management ontwikkelprogramma van HortiHeroes waarbij werkt aan jouw persoonlijke skills en bouwt aan je netwerk. Want persoonlijke en professionele ontwikkeling gaan hand in hand, is onze visie.

“Ik werd direct getriggerd door het Innovation Traineeship. De kans om de tuinbouw te leren kennen via drie verschillende bedrijven, sprak mij heel erg aan. En je krijgt de mogelijkheid om ook echt een belangrijke bijdrage te leveren aan de digitalisering van de sector.”

Anouk Beelen - Innovation Trainee

Bron: KAS Magazine

Wij bieden jou als trainee:

“Het is niet je ‘everyday job’. Het feit dat je in de dynamische tuinbouwsector bij verschillende bedrijven een rol kunt spelen, maakt het traineeship voor mij heel tof. Daarnaast bouw je een groot netwerk op en vind ik het fijn dat ik na 2 jaar weer een keuze mag maken. Zo’n traineeship is dus ideaal als je nog niet precies weet wat je wil gaan doen.”

Rick Gitzels - Innovation Trainee

Sollicitatieprocedure

Onze sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

1.

Maak een aantrekkelijk CV (in pdf) en schrijf een motivatiebrief waarin je vertelt waarom jij de aan het traineeship wil deelnemen.

2.

Stuur je motivatie en CV naar onze programmamanager Lenny of gebruik onderstaand formulier.

3.

Zien we een match? Dan maken we graag kennis tijdens een gesprek.

4.

Klopt die match van beide kanten? Dan ontvang je van ons een voorstel en ga jij aan de slag als innovation trainee!

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Meer info?

Onze programma manager Lenny beantwoordt graag je vragen per mail of met een belletje.

Werken met een trainee iets voor jouw bedrijf?

Wij kunnen heel veel redenen noemen waarom ieder bedrijf zou moeten werken met trainees. Het Innovation Traineeship is ontwikkeld voor bedrijven die zien dat werken met jong technisch toptalent met een frisse blik en leiderschapspotentie leidt tot een boost in innovatie en productontwikkeling.

Ben je benieuwd naar onze andere argumenten en verdere info? Neem dan eens vrijblijvend contact op met onze programma manager Lenny via lenny@hortiheroes.com of download onze informatieflyer. We overtuigen je graag 😉

Het Innovation Traineeship is een initiatief van AVAG, TNO en HortiHeroes. Missie: jong en hoogopgeleid technisch talent aantrekken naar de hortisector.