HORTIHEROES: STARTUP

HortiHeroes verbindt nieuwe technologieën en verdienmodellen van startups en scale-ups (van binnen en buiten de Food & Flower Industry) met gevestigde bedrijven. Deze wisselwerking geeft zowel de startup community als de gevestigde (partner) bedrijven toegang tot kennis, netwerk, innovaties en faciliteiten.

Startups en scale-ups hebben een ingang oftewel ‘soft landing’ richting potentiële klanten, partners, industrie experts, financiering, (test)faciliteiten terwijl de gevestigde orde in direct contact staat met nieuwe technologie, business modellen en talent.

Meld je hier aan voor het HortiHeroes startup programma. 
Aanmelden

Criteria HortiHeroes Startup/Scale-up
 • Team: Jullie zijn een complementair team (meer dan 1 persoon) met commitment (bijvoorbeeld een ‘hustler (CEO), hacker (CTO) en hipster (designer) die er ondernemend in staan en het niet als een ‘neven/studie project’ zien).
 • Ambitie: Jullie hebben een gezamenlijke ambitie, visie en mentaliteit om er een succes van te willen en ook kunnen maken.
 • Droom: je draagt bij aan de HortiHeroes droom Zero Hunger in a liveable world.
 • Innovatief Product: je ontwikkelt/levert een nieuwe waardepropositie voor de Food & Flower industry met een duidelijke marktvraag / lost een probleem op.
 • Business model: je hebt (internationale) groeipotentie met een schaalbaar business model.

STARTUP PROGRAMMA

We zetten ons in om barrières te verkleinen om sneller samen op grote schaal impact te maken. HortiHeroes werkt hierin samen met diverse ecosyteem partners waaronder het World Horti Center

Meld je aan als Startup en maak deel uit van de HortiHeroes Startup Community.

Door actief onderdeel uit te maken van de HortiHeroes community, draag je bij aan de groei van jouw idee, product of bedrijf. Het eerste jaar is kosteloos, voor enkele events en programma’s wordt een deelnemersbijdrage gevraagd. Na een intake, word je uitgenodigd om te pitchen voor de selectie commissie. Na toelating bieden we je gedurende het jaar diverse on- en offline exposure mogelijkheden. 

Wat biedt het HortiHeroes Startup Programma voor startups:

 • Toegang tot kennis en netwerk in de Food & Flower Industry via onze innovatie managers, intrapreneurs, (internationale) industry experts en kennis instellingen.
 • Peer netwerk waarbij we je opnemen in onze HortiHeroes Founder Slack groep, 1x per maand uitnodigen om samen in het World Horti Center samen te (net)werken.
 • Pitch & showcase mogelijkheden op diverse (inter)nationale HortiHeroes (HeroFestival) en Partner events, maar ook zichtbaar in vakbladen en online media en op de jaarrond vakbeurs in het World Horti Center.
 • (test)Faciliteiten i.s.m. partners zoals het World Horti Center tegen startup tarieven op maat.
 • Startup expertise rondom o.a. de organisatiestructuur, financiën en juridische zaken zoals IP.
 • Stay tuned... zoals een startup betaamt blijven wij onze programma’s verder ontwikkelen en dat doen we graag samen met de markt – dus met jou! Deel dus vooral behoeftes rondom (co-)werkplekken, financiering, de komende startup toolbox en jullie internationale ambities dan groeien we samen. ‘Alone we are smart, together we are heroic.

INNOVATION HUB

HortiHeroes Innovation Hub

Met de HortiHeroes Innovation Hub willen de initiatiefnemers innovatie in de Food & Flower industrie aanjagen. HortiHeroes werkt daarom samen met Starthubs, die met een bereik van duizenden startups/scale-ups en een 90% match percentage, hét grootste open innovatieplatform van Nederland is. Juist door de uitdagingen van gevestigde bedrijven te verbinden aan de oplossingen van jonge innovatieve startups en scale-ups kan innovatie ontstaan.

Raffi Balder, Programma Manager HortiHeroes: “Startups zijn inventief, snel en wendbaar. Ze vertalen als eerste nieuwe trends en technologieën naar innovatieve producten en diensten. Wij geloven in samenwerking met startups om de Food & Flower Industry te verbeteren en toekomstbestendig te houden en denken dat dit platform dit proces enorm gaat versnellen.”

Hoe werkt het?
Deelnemende tuinbouwbedrijven met wereldwijde impact formuleren op hortiheroes.starthubs.co een Innovation Challenge. Hierin staat een specifieke innovatie uitdaging centraal. Startups en scale-ups die denken de juiste oplossing te hebben, kunnen reageren. Het bedrijf selecteert het beste voorstel van de startups/scale-ups en starten een (pilot)project. Op donderdag 26 september vindt er een Pitch Event plaats waar alle cases en inzendingen gepresenteerd worden.

Innovation Challenges
De eerste ‘Innovation Challenges’ zijn aangedragen door Royal Brinkman, Best Fresh en Beekenkamp Groep.

Meer innovatie uitdagingen

Mede-initiatiefnemers en founding fathers van het platform, genaamd HortiHeroes Innovation Hub, zijn Best Fresh, Beekenkamp Groep, Royal Brinkman, KUBO, JUVA en Priva. Het platform staat open voor andere food & flower bedrijven.

Priva gelooft dat nieuwe cross-sectorale verbindingen en integrale oplossingen nodig zijn om wereldwijde problemen op het gebied van wonen, mobiliteit, energie, water en voedsel op te lossen. Zowel start ups als scale ups zijn een belangrijk onderdeel van het leggen van dit soort nieuwe verbindingen. Meiny Prins: “Dergelijke samenwerkingen stimuleren het ‘out of the box’ denken en verhogen de ‘fun factor’ binnen de eigen onderneming.”

HortiHeroes Startups

De Thermeleon Warmtebatterij verhoogt de energie-efficiëntie van kassen. Door overdag strategisch het overschot aan warmte op te slaan, biedt het product ’s nachts duurzame verwarming. Met als resultaat, een significante reductie van de energievraag én een duurzamere kas.

Vivent PhytlSigns’ sensoren detecteren plant stress als gevolg van droogte, tekort aan voedingsstoffen, plagen of ziekten al voordat er visuele symptomen zichtbaar zijn. De elektrofysiologie wordt geanalyseerd met behulp van machine learning. Bekijk de pitch.

Sigrow opent deuren voor klimaatoptimalisatie in uw groeiomgeving. Ze ontwikkelen en produceren sensors die het gemakkelijk maken om (micro-) klimaatgegevens te verzamelen. De nieuwste sensor, de Sigrow Stomata Camera, visualiseert of uw  planten groeien. Bekijk de pitch.

CE-Line brengt met de CELINE technologie de tool om het voedingswater naar wens of plant behoefte aan te kunnen passen. Door continue en real-time meten van de voedingsstoffen gecombineerd met een individueel voedingsdoseringssysteem, zorgt voor ideaal voedingswater.

Voordelen: 5% meer opbrengst, verbeterde kwaliteit van het gewas én de vruchten, verminderd water en kunstmestgebruik en remote control over water en nutriënten management.

PARPLUS is een product van PHYSEE; een coating specifiek voor de glastuinbouw dat schadelijk UV licht absorbeert en omzet in 10% extra licht in het fotosynthese actieve gebied (PAR).

De markt van verse groenten is er een van constante tekorten en overschotten. VanBoven voorspelt de oogst van versproducten, waardoor vraag en aanbod perfect op elkaar kunnen worden aangesloten. Het resultaat is minder verspilling, korte ketens en eerlijke prijzen.

Blockbax levert een softwareplatform, waar real-time -en historische data van bestaande meetsystemen en nieuwe sensoren kan worden gevisualiseerd, geanalyseerd en alarmeringen kunnen worden geconfigureerd, zonder te programmeren.

MEER STARTUPS & SCALE-UPS IN HET ECOSYSTEEM

ADI ontwikkelt hardware- en software oplossingen om de efficiëntie en effectiviteit van kassen te verbeteren. Met behulp van state-of-the-art drones, gegevensverwerking en automatisering bieden ze nieuwe monitoring systemen voor de glastuinbouw industrie.

Polariks ontwikkeld non-invasieve gewasanalyse op basis van spectrumanalyse. Onze technologie vertelt de teler hoe de conditie is van elke individuele plant, welke stres de plant ervaart en wat hij of zij kan doen om het optimale uit het gewas te halen.

‘Weed Whacker’ herkent zowel het onkruid als gewassen. Zijn handige delta-arm reikt tot het onkruid om het op natuurlijke wijze te  vernietigen

Living Light is een sfeerlamp die zijn elektriciteit haalt uit het fotosynthese proces van planten.

PATS ontwikkelt kleine drones waarmee gewasbescherming geautomatiseerd wordt. Met onze oplossing worden vliegende insectenplagen gemonitord en geëlimineerd

Skelex ontwikkelt en produceert mechanische exoskeletten voor het bovenlichaam. Dit verhoogt kwaliteit en efficiëntie en zorgt dat werknemers langer en prettiger kunnen werken.

Word partner