HORTIHEROES: STARTUP

HortiHeroes verbindt startups (van binnen en buiten de Food & Flower Industry) met innovatieve (partner)bedrijven. Deze wisselwerking geeft zowel de startup community als de gevestigde bedrijven toegang tot kennis en netwerk.

Startups hebben daarnaast een ingang naar potentiële klanten, financiering, faciliteiten en partners terwijl de gevestigde orde in direct contact staat met nieuwe technologie, business modellen en talent.

Meld je hier aan voor het startup programma. 
Aanmelden

Criteria HortiHeroes Startup/Scale-up
  • Team: Jullie zijn een complementair team (meer dan 1 persoon) met commitment (bijvoorbeeld een ‘hustler (CEO), hacker (CTO) en hipster (designer) die er ondernemend in staan en het niet als een ‘neven/studie project’ zien).
  • Ambitie: Jullie hebben een gezamenlijke ambitie, visie en mentaliteit om er een succes van te willen en ook kunnen maken.
  • Droom: je draagt bij aan de HortiHeroes droom Zero Hunger in a liveable world.
  • Innovatief Product: je ontwikkelt/levert een nieuwe waardepropositie voor de Food & Flower industry met een duidelijke marktvraag / lost een probleem op.
  • Business model: je hebt (internationale) groeipotentie met een schaalbaar business model.

STARTUP PROGRAMMA

We zetten ons in om barrières te verkleinen om sneller samen op grote schaal impact te maken. HortiHeroes werkt hierin samen met diverse ecosyteem partners waaronder tech startup Incubator YES!Delft. 

Meld je aan als Startup en maak deel uit van de HortiHeroes Startup Community.

Door actief onderdeel uit te maken van de HortiHeroes community, draag je bij aan de groei van jouw idee, product of bedrijf. Het eerste jaar is kosteloos, voor enkele events en programma’s wordt een deelnemersbijdrage gevraagd. Na een intake, word je ook zichtbaar geprofileerd op onze website.

Wat biedt het HortiHeroes Startup Programma voor startups:

  • Toegang tot kennis en netwerk in de Food & Flower Industry via onze innovatie managers, industry experts en startup peers.
  • Pitch & showcase mogelijkheden op diverse (inter)nationale HortiHeroes en Partner events, maar ook zichtbaar in vakbladen en online media en op de jaarrond vakbeurs in het World Horti Center.
  • Startup expertise rondom o.a. de organisatiestructuur, financiën en juridische zaken zoals IP.
  • Stay tuned... zoals een startup betaamt blijven wij onze programma’s verder ontwikkelen en dat doen we graag samen met de markt – dus met jou! Deel dus vooral behoeftes rondom werkplekken, financiering, de komende startup toolbox en jullie internationale ambities dan groeien we samen. ‘Alone we are smart, together we are heroic.

INNOVATION HUB

HortiHeroes Innovation Hub

Met de HortiHeroes Innovation Hub willen de initiatiefnemers innovatie in de Food & Flower industrie aanjagen. HortiHeroes werkt daarom samen met Starthubs, die met een bereik van duizenden startups/scale-ups en een 90% match percentage, hét grootste open innovatieplatform van Nederland is. Juist door de uitdagingen van gevestigde bedrijven te verbinden aan de oplossingen van jonge innovatieve startups en scale-ups kan innovatie ontstaan.

Raffi Balder, Programma Manager HortiHeroes: “Startups zijn inventief, snel en wendbaar. Ze vertalen als eerste nieuwe trends en technologieën naar innovatieve producten en diensten. Wij geloven in samenwerking met startups om de Food & Flower Industry te verbeteren en toekomstbestendig te houden en denken dat dit platform dit proces enorm gaat versnellen.”

Hoe werkt het?
Deelnemende tuinbouwbedrijven met wereldwijde impact formuleren op hortiheroes.starthubs.co een Innovation Challenge. Hierin staat een specifieke innovatie uitdaging centraal. Startups en scale-ups die denken de juiste oplossing te hebben, kunnen reageren. Het bedrijf selecteert het beste voorstel van de startups/scale-ups en starten een (pilot)project. Op donderdag 26 september vindt er een Pitch Event plaats waar alle cases en inzendingen gepresenteerd worden.

Innovation Challenges
De eerste ‘Innovation Challenges’ zijn aangedragen door Royal Brinkman, Best Fresh en Beekenkamp Groep.

Meer innovatie uitdagingen

Mede-initiatiefnemers en founding fathers van het platform, genaamd HortiHeroes Innovation Hub, zijn Best Fresh, Beekenkamp Groep, Royal Brinkman, KUBO, JUVA en Priva. Het platform staat open voor andere food & flower bedrijven.

Priva gelooft dat nieuwe cross-sectorale verbindingen en integrale oplossingen nodig zijn om wereldwijde problemen op het gebied van wonen, mobiliteit, energie, water en voedsel op te lossen. Zowel start ups als scale ups zijn een belangrijk onderdeel van het leggen van dit soort nieuwe verbindingen. Meiny Prins: “Dergelijke samenwerkingen stimuleren het ‘out of the box’ denken en verhogen de ‘fun factor’ binnen de eigen onderneming.”

startups

Blockbax helpt bedrijven met data om te gaan en hierdoor sneller & slimmer te kunnen werken en hiermee het verschil te maken voor hunzelf en voor klanten.

‘Weed Whacker’ herkent zowel het onkruid als gewassen. Zijn handige delta-arm reikt tot het onkruid om het op natuurlijke wijze te  vernietigen.

Skelex ontwikkelt en produceert mechanische exoskeletten voor het bovenlichaam. Dit verhoogt kwaliteit en efficiëntie en zorgt dat werknemers langer en prettiger kunnen werken.

Living Light is een sfeerlamp die zijn elektriciteit haalt uit het fotosynthese proces van planten.

POWERthePLANT is een product van PHYSEE; een coating specifiek voor de glastuinbouw dat schadelijk UV licht absorbeert en omzet in 10% extra licht in het fotosynthese actieve gebied (PAR).

PATS ontwikkelt kleine drones waarmee gewasbescherming geautomatiseerd wordt. Met onze oplossing worden vliegende insectenplagen gemonitord en geëlimineerd.

Health Food Wall is het antwoord op de groeiende vraag naar gezonde, vegetarische, veganistische en duurzame maaltijden die wij verkopen aan de klant op een snelle, gemakkelijke en innovatieve manier door middel van onze gekoelde automaat.

Polariks ontwikkeld non-invasieve gewasanalyse op basis van spectrumanalyse. Onze technologie vertelt de teler hoe de conditie is van elke individuele plant, welke stres de plant ervaart en wat hij of zij kan doen om het optimale uit het gewas te halen.

Floranti – Connect and Attract: Een innovatief platform dat telers en handelsbedrijven eenvoudig laat samenwerken en de afzet laat groeien.

Fixum Solutions is een engineering-ontwikkelingsbureau gefocust op de tuinbouwtechniek.

People of Tomorrow is een conceptontwikkelingsbureau met adviezen in voeding en verpakkingen, alles gericht op duurzaamheid en verschoning van producten in deze branches.

Word partner