HORTIHEROES: ECOSYSTEEM

Ecosysteem

Organisaties moeten meer samenwerken met andere partijen, in innovatieve ecosystemen. Dat bepleit wetenschapper, commissaris en adviseur Annemieke Roobeek. Want ‘netwerkend werken’ zorgt voor meer innovatie, meer toegevoegde waarde en meer plezier in het werk. Om op grote uitdagingen rondom o.a. digitalisering, energie transitie, arbeidskrapte, internationalisering, opkomende markten en urbanisatie te kunnen inspelen moeten de juiste partijen intensief samenwerken in ecosystemen.

Lees meer

We moeten in de huidige tijd van disruptieve veranderingen op andere, innovatieve organiseerprincipes overstappen. Principes waarin het samenwerken met ketenpartners, startups, overheden, consultants, universiteiten en (zelfs ook) concurrenten, de leidraad is. Alleen dan kun je door diversiteit en interdisciplinaire samenwerking en onderling kennis delen echt impactvol innoveren.

HortiHeroes jaagt innovatie aan door mee te bouwen aan dit ecosysteem, de verbinding te leggen waar mogelijk en verder te kijken dan alleen de Food & Flower industry. We maken graag de cross-over naar andere sectoren, tussen de huidige captains of industry en het talent van morgen, tussen corporates en startups, ondernemers en wetenschappers en tussen NL en de rest van de wereld.

Deel uitmaken van het HortiHeroes Ecosysteem?
Neem contact op met Fabienne van der Klugt
(Community & Startup Lead HortiHeroes).

ECOSYSTEEM PARTNERS

Rotterdam Food Cluster

Met meer dan 8.000 food gerelateerde bedrijven en een gunstige ligging als ‘mainport to Europe’ is het Rotterdam Food Cluster uniek in de wereld.

Lees meer

Iedere dag werken mensen hier – van zaadveredeling, productie, verwerking, research & development en onderwijs, tot transport en logistiek – aan oplossingen voor de voedselvraagstukken van vandaag en morgen.

SBIC

Space Business Innovation Centre Noordwijk  inspireert en ondersteunt startups om ruimtetechnologieën te gebruiken voor alledaagse  toepassingen.

StartLife

StartLife helpt Food & Agtech startups groeien binnen toonaangevende ondernemingen.

CIC Rotterdam

CIC’s missie is het innovatie ecosysteem te versterken en innovators te verbinden om dingen te laten gebeuren.

VNO NCW WEST

Hét ondernemersnetwerk in Noord- en Zuid-Holland.

YES!Delft

YES!Delft is het ondernemerscentrum dat technisch ondernemerschap uitdraagt en in alle levensfasen ondersteunt.

RoboHouse

RoboHouse is het fieldlab voor geavanceerde robotica op de TU Delft Campus.  Bedrijven, instellingen en studenten kunnen gebruik maken van de faciliteiten om vervolgens slimme robots in te zetten in hun eigen bedrijfsprocessen.

BlueCity

BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Binnen het ecosysteem van sociale ondernemers en pioniers is afval een waardevolle bouwsteen; de output van de éne is namelijk de input van de andere ondernemer. Zo creëren we samen een voorbeeldstad voor de circulaire economie.

Dutch Greenhouse Delta

De stichting DGD promoot de Nederlandse tuinbouwsector wereldwijd. Zij richten zich op complexe, grootschalige projecten met betrekking tot voedsel- en sierteeltkwesties in groeiende megasteden.

Medical Delta Living Lab VIT for Life

Medical Delta Living Lab VIT for Life  richt zich op het ontwikkelen, evalueren en implementeren van duurzaam effectieve, gepersonaliseerde en contextafhankelijke sociale en technologische innovaties.

AVAG

AVAG is dé branchevereniging voor de greenhouse technology sector en creëert een netwerk van hoogstaande bedrijven in de greenhouse technology sector.

Foodvalley NL

Foodvalley NL is een platform voor innovatie en transitie van het mondiale voedselsysteem.

TNO

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

Word partner